Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζάεφ: Ο Γκρούεφσκι θα επιστραφεί στην ΠΓΔΜ


O πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών με κατηγορίες για διαφθορά και έχει ζητήσει άσυλο στην Ουγγαρία, θα επιστρέψει στα Σκόπια, όπως δεσμεύτηκε σήμερα ο σημερινός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.

«Όλα θα γίνουν όπως είπα. Και σας λέω ότι ο Γκρούεφσκι θα επιστραφεί! Γιατί το διεθνές δίκαιο και οι νόμοι είναι στο πλευρό μας. Θα επιστραφεί!», δήλωσε ο Ζάεφ στον ραδιοφωνικό σταθμό Alsat-M.

Τόνισε επίσης ότι όσοι εμπλέκονται στη διαφυγή του Γκρούεφσκι θα τεθούν προ των ευθυνών τους.

Η δήλωση του προέδρου Ζάεφ έρχεται λίγες ώρες μετά τα δημοσιεύματα, που επικαλούνταν πηγή της αστυνομίας και ήθελαν τον Γκρούεφσκι να έχει διαφύγει στην Ουγγαρία μέσω της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας με τη βοήθεια Ούγγρων διπλωματών.


Σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του γραφείου του ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν αρνήθηκε να αποκαλύψει σε ποια χώρα ο Γκρούεφσκι ζήτησε άσυλο από την Ουγγαρία ή πώς έφθασε μέχρι το Γραφείο Μετανάστευσης και Ασύλου στη Βουδαπέστη, όπου κατέθεσε τα χαρτιά του για άσυλο και έδωσε την κατάθεσή του.

Τα ίχνη του ωστόσο έχουν χαθεί από τις 8 Νοεμβρίου.

Τον Μάιο, ο Γκρούεφσκι, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2006 έως το 2016 και είναι επίσης πρώην επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, καταδικάστηκε για την αγορά πολυτελούς οχήματος με εκτιμώμενο κόστος άνω των 500.000 ευρώ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]