Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελλάδα: Εξετάζεται συνεργασία για επέκταση αγωγού Turkish Stream


Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην αναφορά που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον αγωγό Turkish Stream κατά την ομιλία του στην 3η Σύνοδο κορυφής (Thessaloniki Summit 2018) των Βαλκανικών χωρών. "H Ελλάδα προωθεί στις Βρυξέλλες την κατασκευή της δεύτερης διακλάδωσης του αγωγού Turkish Stream" έγραψε η οικονομική εφημερίδα Kommersant, ενώ το ρωσικό πρακτορείο TASS στο τηλεγράφημα του με τίτλο "Η Ελλάδα προωθεί στις Βρυξέλλες την συνέχεια του Turkish Stream στο έδαφος της", αναφέρεται εκτενώς στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού και στην ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 3η Σύνοδο κορυφής Thessaloniki Summit 2018 των Βαλκανικών χωρών, στην οποία παρέστησαν ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, η πρωθυπουργός της Σερβίας και η αντιπρόεδρος της ρουμανικής κυβέρνησης, μιλώντας για την ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή των Βαλκανίων, αναφέρθηκε στην «δυνατότητα διακλάδωσης του αγωγού EastMed προς τα Βαλκάνια» αλλά και στις προοπτικές που θα μπορούσε να έχει η επέκταση του αγωγού Turkish Stream προς την Ελλάδα».


“Την ίδια στιγμή, όμως, διερευνούμε, όπως προείπα, και τη δυνατότητα διακλάδωσης του αγωγού EastMed προς τα Βαλκάνια, αλλά δεν έχουμε σταματήσει να εργαζόμαστε και σε ένα τρίτο project, προωθώντας στις Βρυξέλλες τις σημαντικές προοπτικές που θα μπορούσε να έχει η επέκταση του αγωγού Turkish Stream προς την Ελλάδα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον αγωγό Turkish Stream, η υποθαλάσσια εγκατάσταση του οποίου φθάνει στο τέλος της αυτές τις μέρες.

Στις 19 Νοεμβρίου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream. Οι δύο πρόεδροι, όπως έγραψε η εφημερίδα Izvestia επικαλουμένη τον σύμβουλο του Ρώσου προέδρου επί διεθνών θεμάτων Γιούρι Oυσακόφ θα παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του αγωγού, από την Κωνσταντινούπολη μέσω μιας μορφής τηλεδιάσκεψης.

Το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού θα έχει μήκος 910 χιλιόμετρα και θα καταλήγει στα τουρκικά παράλια, κοντά στο χωριό Κουγιούκιοϊ (Μήδεια στους αρχαίους χρόνους), ενώ το χερσαίο του τμήμα θα έχει μήκος 180 χιλιομέτρων. Η πρώτη διακλάδωση του αγωγού θα προμηθεύει με φυσικό αέριο την τουρκική αγορά, ενώ η δεύτερη γραμμή , η οποία απαιτεί την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προμηθεύει, εφόσον δοθεί η έγκριση από την ΕΕ, τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ισχύς της κάθε γραμμής είναι 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]