Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Reuters: Προς το τέλος του οδεύει το τραπεζικό απόρρητο στην Ελβετία


Η εποχή των απόρρητων δεδομένων για τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία πλησιάζει προς το τέλος της, αφού το μεγαλύτερο κέντρο στον κόσμο για τη διαχείριση του υπεράκτιου πλούτου, άρχισε να μοιράζεται αυτόματα στοιχεία πελατών με φορολογικές αρχές σε δεκάδες άλλες χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Το τραπεζικό απόρρητο συνεχίζει να ισχύει σε κάποιους τομείς – για παράδειγμα, οι ελβετικές αρχές δεν μπορούν αυτόματα να δουν τι έχουν οι πολίτες στους εγχώριους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ωστόσο, παρήλθαν οι ημέρες που οι καλοπληρωμένοι Ευρωπαίοι μπορούσαν να αποταμιεύουν πλούτο εκτός συνόρων κάτω από τη μύτη των φοροογικών αρχών.

Η Ομοσπονδιακή Φορολογική Διοίκηση της χώρας (FTA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχώρησε για πρώτη φορά στην ανταλλαγή δεδομένων λογαριασμών σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα που αποσκοπούν στην εξάλειψη των φορολογικών απατών. Περίπου 7.000 τράπεζες,και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι εγγεγραμμένα στην Ομοσπονδιακή αυτή αρχή συλλέγουν στοιχεία για εκατομμύρια λογαριασμούς και τα αποστέλλουν στην ελβετική φορολογική υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της αποστέλλει πληροφορίες για περίπου δύο εκατομμύρια λογαριασμούς στα κράτη εταίρους.


Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση, τη χώρα διαμονής και τον αριθμό φορολογικού μητρώου του ιδιοκτήτη καθώς και το ίδρυμα παροχής στοιχείων, το υπόλοιπο του λογαριασμού και το εισόδημα κεφαλαίου. Αυτό επιτρέπει στις αρχές να ελέγχουν εάν οι φορολογούμενοι έχουν δηλώσει σωστά τους ξένους χρηματοοικονομικούς τους λογαριασμούς.Η αρχική συμφωνία ανταλλαγής δεδομένων αφορούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και εννέα ακόμα περιοχές ανάμεσα τους, η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Γκέρνσεϊ, η Ισλανδία, η Νήσος Μαν, η Ιαπωνία, η Νορβηγία και η Νότια Κορέα. «Η Κύπρος και η Ρουμανία αποκλείονται, καθώς εξακολουθούν να μην πληρούν τις διεθνείς απαιτήσεις για εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των δεδομένων», δήλωσε η αρχή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]