Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

FT: Η διαμάχη Τσίπρα-Καμμένου απειλεί τη συμφωνία των Πρεσπών


«H διένεξη ανάμεσα στους εθνικιστές και τoυς αριστερούς στην εύθραυστη κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας υπονομεύει τις προοπτικές επίλυσης διαμάχης διάρκειας τριών δεκαετιών σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ, το οποίο έχει εμποδίσει την πορεία της Βαλκανικής χώρας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ», αναφέρουν σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times.

«Τα μέλη του κόμματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ένθερμα συμφωνία που υπεγράφη με τα Σκόπια τον Ιούνιο, κάτι που βρίσκει αντίθετο τον σύμμαχο του Πάνο Κάμμενο του οποίου η επιλογή, σύμφωνα με αναλυτές ως κυβερνητικού εταίρου ήταν εξ'αρχής περίεργη» όπως αναφέρει η εφημερίδα, «αφού ο Καμμένος ήταν Υπουργός Ναυτιλίας σε συντηρητική κυβέρνηση στο παρελθόν, ενώ ο Σύριζα αποτελούνταν από πρώην μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος».

Το άρθρο στην συνέχεια υπενθυμίζει ότι ο υπουργός Άμυνας προκάλεσε την παραίτηση του Yπουργού των Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, που διαπραγματεύτηκε τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον οποίο άφησε ακάλυπτο σύμφωνα με δύο μάρτυρες ο πρωθυπουργός.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]