Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στις χώρες-εχθρούς των ΗΠΑ για την CIA η Τουρκία


Μια δήλωση της νέας διευθύντρια της CIA Τζίνα Χάσπελ ίσως αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία έχουν περάσει σε ένα διαφορετικό καθεστώς (status).

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Λούισβιλ την Δευτέρα ανακοίνωσε ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών επιδιώκει να προσλάβει περισσότερους πράκτορες που να μιλούν ξένες γλώσσες, όπως τουρκικά, προκειμένου να εξαλειφθούν τα κενά στην συλλογή των πληροφοριών.


Ειδικότερα, η επικεφαλής της CIA, όπως αναφέρει η “Φωνή της Αμερικής” δήλωσε ότι έχει την πρόθεση να αυξήσει τον αριθμό των αξιωματικών που «σταθμεύουν» στο εξωτερικό και τόνισε την ανάγκη για περισσότερους πράκτορες με άπταιστα κινεζικά, αραβικά, φαρσί, γαλλικά, ισπανικά και τουρκικά.

Στην πρώτη δημόσια εμφάνισή της από τότε που ορκίστηκε ως επικεφαλής της CIA το Μάιο, η Χάσπελ χαρακτήρισε τη στροφή από την αντιτρομοκρατία, στην παραδοσιακότερη κατασκοπεία εναντίον εθνών – κρατών ως «στρατηγική προτεραιότητα».
Και πρόσθεσε ότι η ανάγκη καλύτερης συλλογής πληροφοριών σχετικά με τους σημερινούς αλλά και τους δυνητικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ συγκαταλέγεται μεταξύ των “δυσκολότερων θεμάτων” που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία. “Εστιάζουμε την προσοχή μας στα κράτη- έθνη που θεωρούμε αντίπαλους», είπε η Χάσπελ η οποία σύμφωνα με πληροφορίες μιλάει την Τουρκική γλώσσα.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]