Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: 175 δημοσιογράφοι φυλακή!


Σήμερα υπάρχουν 175 Τούρκοι δημοσιογράφοι της αντιπολίτευσης στη φυλακή στη χώρα, ανέφερε ο ιστότοπος «Διακοπή Έκφρασης» που στήθηκε από την τουρκική πλατφόρμα για την ανεξάρτητη δημοσιογραφία.

Η ιστοσελίδα ανέφερε τα ονόματα όλων των δημοσιογράφων που είχαν τοποθετηθεί πίσω από τα σίδερα μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, μετά την οποία η κυβέρνηση, υπό την ηγεσία του Recep Tayip Erdogan, εφάρμοσε μια εθνική καταστολή εναντίον πιθανολογούμενων σχεδιαστών πραξικοπήματος

Οι δημοσιογράφοι που απαριθμούνται στον ιστότοπο ειδήσεων εργάστηκαν κυρίως για εκδόσεις που έκλεισε η κυβέρνηση για συνδέσεις με το δίκτυο του Μουσουλμάνου κληρικού Fethullah Gülen με έδρα τις Η.Π.Α., το οποία κατηγορεί η Άγκυρα ότι κατηύθηνε ένα δίκτυο που ενορχήστρωσε το πραξικόπημα.

Η Τουρκία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στη φυλάκιση δημοσιογράφων και εργαζομένων στα ΜΜΕ καθώς αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ποινικές έρευνες και δίκες, σύμφωνα με το Human Rights Watch.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]