Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το λυκόφως της Άνγκελα Μέρκελ


Για «απροσδόκητη ανατροπή» ακόμα και «εξέγερση» στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος μετά την αποτυχία του Φόλκερ Κάουντερ, έμπιστου της καγκελαρίου Μέρκελ, να επανεκλεγεί πρόεδρος της κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η Süddeutsche Zeitung επιγράφει σχόλιό της «Το λυκόφως της καγκελαρίου» και σημειώνει: «Η νίκη του Ραλφ Μπρινκχάους δεν αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται για τομή στην πρωθυπουργία της Μέρκελ διότι δεν τάχθηκε μόνο υπέρ της υποψηφιότητας Κάουντερ, αλλά και τη στήριξε δημόσια και σε συνεδρίαση της Κ.Ο. Όμως οι περισσότεροι βουλευτές δεν άκουσαν την καγκελάριο. Πρόκειται για ταπείνωση τόσο της καγκελαρίου Μέρκελ, όσο και του υπουργού Εσωτερικών Ζεεχόφερ, που κι αυτός στήριξε δημόσια την υποψηφιότητα Κάουντερ. Η Άγκελα Μέρκελ δεν μπορεί πλέον να κυβερνά σαν μην συνέβη τίποτα. Η καγκελάριος αναμένεται να υπογραμμίσει την αυτονομία της Κ.Ο. Όμως εν τέλει η απόφαση των συντηρητικών βουλευτών ήταν απόφαση κατά της καγκελαρίου».

Η εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει σε σχόλιό της ότι «με την καταψήφιση του μέχρι πρότινος αρχηγού της Κ.Ο. η Χριστιανική Ένωση προετοιμάζεται για την μετά Μέρκελ εποχή. Η εξέγερση της Κ.Ο. κατά του εκλεκτού της καγκελαρίου είναι σαφής ένδειξη ότι εξουσία της φθίνει. Το τελευταίο διάστημα το μόνο που έκανε ο Φόλκερ Κάουντερ ήταν να διασφαλίζει πλειοψηφίες. Ο νεοεκλεγείς Ραλφ Μπρινκχάους υποσχέθηκε ωστόσο στους βουλευτές ότι η Κ.Ο. θα πάψει να επικυρώνει μόνο όσα αποφασίζουν οι αρχηγοί της παράταξης και ότι θα αρχίσει να αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση την κυβέρνηση. Και προφανώς οι βουλευτές πείστηκαν».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]