Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρήξη Ρωσίας – Ισραήλ για τη Συρία…


Η Ρωσία θα παραδώσει μέσα σε δύο εβδομάδες σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στον συριακό στρατό, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μία εβδομάδα αφότου κατηγόρησε το Ισραήλ για την κατάρριψη ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στη Συρία, κάτι που το Ισραήλ αρνείται επίσημα.

«Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα εφοδιασθούν μέσα σε δύο εβδομάδες με σύγχρονα συστήματα S-300. Είναι ικανά να αναχαιτίζουν αεροσκάφη σε απόσταση μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων και μπορούν να πλήττουν ταυτόχρονα πολλούς στόχους στον αέρα», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Soigu εξηγώντας πως η παράδοση αυτών των σύγχρονων συστημάτων δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, επειδή εξέφραζε επιφυλάξεις το Ισραήλ.

Ο Soigu δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία θα κάνει παρεμβολές στις επικοινωνίες οποιουδήποτε αεροπλάνου θελήσει να πλήξει τη Συρία από τη Μεσόγειο.

«Η δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας της στρατιωτικής αεροπορίας, που θα επιτεθεί σε στόχους στο συριακό έδαφος, θα εξουδετερώνονται στις γειτονικές στη Συρία ζώνες στη Μεσόγειο θάλασσα», δήλωσε ο Soigu.


Η Ρωσία, σύμφωνα με την Ισραηλινή εφημερίδα HAARETZ, είχε προειδοποιήσει το Τελ Αβίβ για το ότι η Μόσχα θα θεωρούσε επίθεση σε βάρος των συμφερόντων της κάθε επίθεση που θα πραγματοποιούνταν επί Συριακού εδάφους και πως για το λόγο αυτό θα λάμβανε τα αναγκαία μέτρα.

Ο λόγος είναι πως οι τελευταίες συχνές Ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις σε βάρος αποθηκών πυρομαχικών, ιδιαιτέρως πυραύλων μικρού βεληνεκούς, θωρακισμένων και ραντάρ, που αποτελούσαν δωρεές στο Συριακό Στρατό ή χρησιμοποιούντο από τις φιλό-Ιρανικές πολιτοφυλακές, έδρασαν αρνητικά για την ικανότητα των καθεστωτικών δυνάμεων να προελάσουν σε δυο τουλάχιστον μέτωπα στην κεντρική και ΒΔ Συρία.

Tο Λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al-Mayadeen ανέφερε εν τω μεταξύ, ότι η Ρωσία σχεδιάζει να συνεχίσει το κλείσιμο του εναέριου χώρου πάνω από τα χωρικά ύδατα της Συρίας μετά το τέλος των στρατιωτικών ασκήσεων στις 26 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την έκθεση, η απόφαση για το κλείσιμο του εναέριου χώρου έγινε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους. Το Al-Mayadeen ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Ρωσία είχε απορρίψει τα ευρήματα του Ισραήλ σχετικά με το περιστατικό και ετοιμαζόταν να λάβει μέτρα.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]