Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αφίσες κατά του Ζάεφ στα Σκόπια και οι φήμες για τον Καρανίκα


Γέμισε η πρωτεύουσα και όλα τα Σκόπια, με αφίσες του "Μακεδονικού Διεθνούς Κινήματος των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου" (ММДЧП) με έδρα στον Καναδά, που ζητούν την άμεση σύλληψη του «παράνομου πρωθυπουργού της "Μακεδονίας", Ζόραν Ζάεφ».

«Ο Ζάεφ παραβίασε το Σύνταγμα, τους νόμους και έκανε μεγάλη προδοσία. Συλλάβετέ τον αμέσως», γράφουν οι αφίσες που διανεμήθηκαν από την οργάνωση του γνωστού Σλάβου μακεδονιστή Μπίλ Νικόλοφ.

Παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αλβανικές και ελληνικές Αρχές, μετά τη λήξη της τρίτης συνάντησής των διαπραγματευτικών ομάδων, έχουν αναπτύξει σχέδια συμφωνιών και τα αντάλλαξαν μεταξύ τους για να επιτευχθεί, τελικά, η συμφωνία [τι μας ετοιμάζει πάλι ο υπουργός των Πρεσπών;].

Αλλά, αυτή η δράση της διαπραγματευτικής ομάδας, φαίνεται να έχει προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υποβολή του σχεδίου συμφωνίας έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή του.

«Σε συνάντηση που είχα τη Κυριακή 19/8/18 με το πρόεδρο της Ν.Δ Κυρ. Μητσοτάκη, μου ανακοίνωσε την απόφασή του να μην συμπεριληφθώ στο συνδυασμό των Χανίων της Ν.Δ κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Για όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε και τις προθέσεις μου θα επανέλθω», ανέφερε στο μήνυμά του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.


Ο πρώην υπουργός από καιρό είχε αντιληφθεί τις προθέσεις της Ν.Δ. επειδή ποτέ δεν υπήρξε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρόλο που ο Μαρκογιαννάκης έβγαινε πάντα πρώτος βουλευτής στα Χανιά. Καλή είναι η ανανέωση, αλλά να αντικαθίστανται πρόσωπα που δεν έχουν διακριθεί στην πολιτική.

Το έχουν αυτό υπόψη οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες; Ο Οργανισμός Τροφίμων και Κτηνιατρικών Θεμάτων των Σκοπίων, εντόπισε μεγάλες ποσότητες γενετικών τροποποιημένων τροφίμων [νιφάδες σόγιας καθώς και ειδική σόγια που πωλείται από την σκοπιανή εταιρεία υγιεινών τροφίμων "Βιτάλια"].

Δημοσιεύματα στα Σκόπια, τόνισαν ότι οι πωλήσεις ρυζιού στην εγχώρια αγορά έπεσε κατά 50%, μετά την αποκάλυψη περί μεταλλαγμένων καλλιεργειών. Πόσο είναι γνωστό εάν μεταλλαγμένα προϊόντα των Σκοπίων, εισάγονται στην Ελλάδα;

Δεν έχει βάση η πληροφορία ότι στον αναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης θα υπουργοποιηθεί ο Καρανίκας. Όχι ότι υπάρχουν άλλοι καλύτεροι από αυτόν -ποιοι;- αλλά είναι απαραίτητος στο Μαξίμου. Αν φύγει από σύμβουλος του Τσίπρα, ποιος μπορεί καλύτερα να χαράσσει την στρατηγική της κυβέρνησης;

Την άποψη που διατυπώνω συνέχεια ότι τα δημοψηφίσματα τα κερδίζει αυτός που τα διεξάγει θέτοντας το σωστό ερώτημα, την επιβεβαίωσαν οι Ελβετοί, με την δημοψηφισματομανία που τους επέβαλε ο Καποδίστριας. Σε Καντόνι διενήργησαν παλαιότερα δημοψήφισμα με το ερώτημα «Όταν προσεύχεσαι μπορείς να καπνίζεις;» Η απάντηση φυσικά ήταν όχι, επειδή θα απουσιάζει η περισυλλογή.

Την επόμενη εβδομάδα, επανέλαβαν το δημοψήφισμα τροποποιώντας την ερώτηση, αλλά με τα ίδια στοιχεία. Ταυτόχρονη προσευχή και κάπνισμα: «Όταν καπνίζεις μπορείς να προσευχηθείς;» Εδώ η απάντηση είναι διαφορετική. Επειδή καπνίζοντας στο δρόμο, έρχεται ένα αυτοκίνητο κατ’ επάνω σου, δεν επιτρέπεται να φωνάξεις «βόηθα Παναγιά»;

Καλλισθένης εν δήμω
Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]