Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από το «δεν κάναμε κανένα λάθος» στο... τα κάνουμε όλα τέλεια


Του Τάσου Ευαγγελίου

Τη Δευτέρα το βράδυ πληγέντες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για τις καθυστερήσεις ως προς την υλοποίηση των μέτρων στήριξης που έχουν ανακοινωθεί αλλά και για να επισημάνουν πως δεν είναι επαρκή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Είδαν τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, κατέθεσαν υπομνήματα στα κόμματα και στην Περιφέρεια σημειώνοντας ότι στόχος είναι αφενός η «η αποτελεσματική αποκατάσταση των πληγέντων» η λήψη μέτρων «για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων» αλλά και η λήψη επιπλέον μέτρων αφού όσα έχουν ανακοινωθεί «δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο» για την κάλυψη των αναγκών. Αναγκών που δημιουργήθηκαν από την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Η επιτροπή των πληγέντων από τη φονική πυρκαγιά συνέχισε τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσεων. Συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δεσμευθεί για την άσκηση πιέσεων προκειμένου να υπάρξουν λύσεις και μάλιστα άμεσα. Όπως έχει δεσμευθεί και για τη πλήρη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην εθνική αυτή τραγωδία και την απόδοση ευθυνών.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την περιοχή για δεύτερη φορά προκειμένου να μιλήσει με κατοίκους. Δεν έκλεισαν δρόμοι, δεν μετέβη σε προστατευμένο χώρο και αυτό ήταν εμφανές από την εικόνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο οποίος από το πρωί βρίσκεται στην περιοχή στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 30 ημερών από την 23η Ιουλίου.


Άλλωστε δεν είναι λίγα τα Μέσα που σήμερα έχουν εκτενείς αναφορές στο τι έχει γίνει φιλοξενώντας ρεπορτάζ με καταγγελίες κατοίκων που δεν έχουν λάβει καν τα πρώτα επιδόματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ περπάτησε στους δρόμους, ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ραφήνας για τα δεδομένα και επανέλαβε πως θα γίνει ότι είναι απαραίτητο για την ανακούφιση των πληγέντων. Δηλαδή ότι στο πλαίσιο του ρόλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ασκηθούν πιέσεις προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη για υλοποίηση όχι των δεσμεύσεων που έχουν λάβει αλλά της υποχρέωσης του κράτους έναντι των πολιτών του.

Πάρα τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση επιβεβαιωμένα πλέον χειρίστηκε με όρους επικοινωνίας ακόμη και την υπόθεση των νεκρών την ημέρα που η φονική πυρκαγιά έπληξε το Μάτι το σχόλιο που έκανε το Μαξίμου με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε δύο σκέλη:

Να δηλώσει πως όλα γίνονται τέλεια αφού κατηγόρησε τον πρόεδρος της Ν.Δ. ότι πήγε στην περιοχή «μόνο με τη “κομματική” κάμερα του ΣΚΑΙ» προκειμένου όπως αναφέρει «να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες».

Να κατηγορήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «πήγε σαν τον κλέφτη» με βασικό στόχο «την εξαγωγή πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια».

Και αυτό τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη μια φορά στο Μάτι συνοδεία 13 οχημάτων, περιτριγυρισμένος από στελέχη του γραφείου του, χρησιμοποιώντας ιδιωτική κάμερα, ούτε καν της ΕΡΤ, προκειμένου να είναι πλήρως ελεγχόμενη η εικόνα που θα μεταδοθεί. Οι δε κάτοικοι έμαθαν ότι ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στην περιοχή από τα ΜΜΕ και αφού είχε αποχωρήσει.

Ενδεικτικό πάντως του πανικού που προκάλεσε η επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μάτι χωρίς συνοδείες και αποκλεισμούς δρόμων είναι και το γεγονός πως το Μαξίμου εξέδωσε και μια ακόμη αυτοαποθεωτική ανακοίνωση τριών χιλιάδων τουλάχιστον λέξεων προκειμένου να αναδείξει το έργο που έγινε μετά τη φονική τραγωδία με το μεγαλύτερο να καταλαμβάνουν οι εκδόσεις εγκυκλίων και αποφάσεων...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]