Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι έχει να πει ο Μπουτάρης για το Γενί τζαμί;


Η δημοτική παράταξη κάνει λόγο τακτική παγκοσμιοποίησης του Γιάννη Μπουτάρη, που «γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τις συλλογικές ανάγκες»

Πυρά κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και κατά του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη» σχετικά με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Μπιρλίκ για την παραχώρηση του Γενί Τζαμί σε τουρκόφρονα ιμάμη για τους εορτασμούς του Μπαϊραμιού.

«Επαναλαμβάνουμε τον τελευταίο καιρό ασταμάτητα ότι ο βασικός λόγος που έχει εκτροχιαστεί η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι το γεγονός ότι ο δήμαρχος έχει αποφασίσει να ταυτιστεί με το στρατόπεδο της παγκοσμιοποίησης, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις συλλογικές ανάγκες, τόσο της κοινωνίας της τοπικής, όσο και της χώρας ευρύτερα» αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης. «Υπάρχει γι’ αυτόν η "αναγκαιότητα", ας πούμε, των αγορών και των γεωπολιτικών εξουσιών, που συντηρεί και πλουτίζει μια μειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, που ‘ναι έτσι προοδευτικές, παιχνιδιάρικες ελίτ, και από εκεί και πέρα υπάρχουν οι υπόλοιποι που ‘ναι γι’ αυτόν χρεοκοπημένοι, μια υπόθεση ανάξια λόγου» συνεχίζει.

«Σε αυτό το πλαίσιο πολιτεύεται» σχολιάζουν οι «Μένουμε Θεσσαλονίκη» και τονίζουν πως αυτή του η επιλογή «βγαίνει» σε κάθε του κίνηση. «Χαρακτηριστική, η περίπτωση για την οποία πανηγύριζε τις προάλλες η τουρκική Μπιρλίκ, της παραχώρησης του Γενί Τζαμί σε Τούρκους μουσουλμάνους για τους εορτασμούς του Μπαϊραμιού. Κάτι που συμβαίνει από τα πρώτα χρόνια της θητείας του Γιάννη Μπουτάρη, ωστόσο όχι όπως θα όφειλε, μέσω των επίσημων μουφτειών που είναι και αναγνωρισμένες από το ελληνικό κράτος, αλλά, αντίθετα, από εκείνες που προωθεί το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και το ίδιο το γειτονικό επεκτατικό κράτος εναντίον τους, αποσκοπώντας έτσι στον ασφυκτικό έλεγχο της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, μέχρι τα τώρα, και στον ασφυκτικό έλεγχο των μουσουλμανικών πληθυσμών από εδώ και πέρα, που το μεταναστευτικό ζήτημα έχει δημιουργήσει» εξηγεί.


«Από κοντά και ο Σύλλογος Μουσουλμάνων Μακεδονίας Θράκης, ένας φορέας που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, έχει δεχτεί τα τελευταία χρόνια επισκέψεις κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων, όπως το 2014, με τον "πολύ" υπουργό εξωτερικών, Τσαβούσογλου, για να βγει την επόμενη ημέρα ο αντιπρόεδρός του και να μιλήσει ανοιχτά και απροκάλυπτα για την ύπαρξη τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας στην Θεσσαλονίκη (!)» προσθέτει η παράταξη και διερωτάται: «Τι έχει να πει για όλα αυτά η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι που έχουν δημιουργήσει αυτό το πλαίσιο εκλεκτικών συγγενειών;»
«Κανονικά» συνεχίζει η ανακοίνωση, «σύμφωνα με τις προοδευτικές περγαμηνές που οι ίδιοι κατά τα άλλα διεκδικούν, θα ‘πρεπε η πολιτική τους να στηρίζει και να ευνοεί την αδέσμευτη έκφραση της θρησκευτικότητας των ανθρώπων και όχι τις δυνάμεις που θέλουν να την καπελώσουν κρατικά, και να την μεταβάλουν σε όργανο επεκτατισμού -μάλιστα, μιας δικτατορίας που θέλει να αναβιώσει τις πιο σκοτεινές παραδόσεις του Ισλάμ».

«Ψιλά γράμματα για ανθρώπους που θέλουν να ταΐζουν τα τελευταία χρόνια την πόλη με σανό, με τον ίδιο τρόπο που πήγε ο Τσίπρας να κοροϊδέψει όλον τον ελληνικό λαό απ’ την Ιθάκη» σχολιάζουν καυστικά οι «Μένουμε Θεσσαλονίκη». «Εξάλλου», τονίζουν, «υπάρχει και η μεγάλη εικόνα, που υπερβαίνει τα του δήμου μας: Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει προφανές ότι έχει υπάρξει κάποιου είδους παζάρι με το τουρκικό κράτος και ως τίμημα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, στο οποίο δόθηκαν πολλά ανταλλάγματα και σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των μουφτειών της Θράκης, όπου πλέον το ελληνικό κράτος έμμεσα αναγνώρισε το ρόλο του προξενείου της Κομοτηνής ως κράτους εν κράτει. Φαινόμενο που σταδιακά φαίνεται να επαναλαμβάνεται σ’ ολάκερη την Βόρειο Ελλάδα. Εξάλλου, το άγχος που υπάρχει στον Δήμο Θεσσαλονίκης να μην υπάρξει κάποια πολιτική που να δυσαρεστεί τον εδώ πρόξενο είναι κάτι παραπάνω από προφανές».

«Το ζήτημα, ωστόσο, που τίθεται εδώ με την πολιτεία του δήμου Θεσσαλονίκης ξεπερνάει πολύ τα ίδια τα όρια των εθνικών ζητημάτων: Είναι, άραγε, ικανή μια πολιτική δύναμη που δεν ενδιαφέρεται για την ακεραιότητα και την επιβίωση μιας Πολιτείας στο σύνολό της, να μπορέσει να κυβερνήσει με θετικά για την κοινωνία αποτελέσματα, μιαν τοπική της έκφραση όπως είναι και ο δήμος Θεσσαλονίκης;» καταλήγει η ανακοίνωση.


Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]