Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκοι κομάντος με ταμπέλα


Πως η Τουρκία αναβάθμισε πεζικάριους 
σε καταδρομείς σε μία νύχτα

«Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» λέει μια από τις παροιμίες της Ελληνικής λαογραφίας η οποία μπορεί να ταιριάξει γάντι στην προσπάθεια εντυπωσιασμού που επιχειρεί η Άγκυρα εδώ και μέρες κι έχει να κάνει με τις Ταξιαρχίες που βρίσκονται στα Μικρασιατικά παράλια και από απλό πεζικό, τις βαπτίζει «ειδικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν αναλυθεί τόσο στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, όσο και το Γενικό Επιτελείο Στρατού που λαμβάνει τις πληροφορίες από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι «Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες Πεζικού», με το υπάρχον υλικό, τον υπάρχοντα οπλισμό και βεβαίως με το ίδιο έμψυχο δυναμικό, χωρίς σχολεία ειδικής προκεχωρημένης εκπαίδευσης ειδικών επιχειρήσεων, αλλάζουν απλώς την ταμπέλα τους.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης ότι οι επιτελείς της Τουρκίας πιθανό να στοχεύουν να βάλουν σε μια ρότα Διοικητικής Μέριμνας αυτές τις Ταξιαρχίες με σκοπό, μελλοντικά ν’ αλλάξουν, όμως αυτή η αλλαγή δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε μέσα σε διάστημα ενός έτους, άρα τα όποια ανεβοκατεβάσματα ταμπελών είναι σαν ένα καφενείο να κατεβάσει την ονομασία του ως «παραδοσιακό καφενείο» και ν’ ανεβάσει μια άλλη φωτεινή επιγραφή ως «Lounge Coffee Bar»…


Για την ιστορία και μόνο, οι Ταξιαρχίες με τις νέες «fake» ονομασίες είναι η 41η Ταξιαρχία «Σαράντα Εκκλησιές», καταδρομών πλέον, όπως ονομάστηκε, στ’ ανατολικά του Νομού Έβρου, η 11η Ταξιαρχία Denizli κι αυτή πλέον ονομάστηκε καταδρομών η οποία εδρεύει απέναντι από τη Ρόδο. Οι άλλες δυο είναι η 17η Ταξιαρχία «Τραπεζούντα» και η 7η Ταξιαρχία «Σαγγάριος».

Οι ίδιες στρατιωτικές πηγές σημείωναν επίσης πως τέτοιου είδους αλλαγές εκτός του χρόνου που είναι απαραίτητος, ο οικονομικός παράγοντας παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο κι αυτή ειδικά την περίοδο η Τουρκία δείχνει ότι «δεν έχει μαντήλι να κλάψει» και οι αποφάσεις του ανώτατου στρατιωτικού συμβουλίου της Άγκυρας απλώς θέλουν να προκαλέσουν θόρυβο και εντυπωσιασμό.

Την ώρα που ανακοινώνονται αυξήσεις προσωπικού για τις ειδικές δυνάμεις στην Τουρκία, περίπου της τάξεως του 33%, η ξακουστή «Στρατιά του Αιγαίου» παραπαίει κι αυτή, με προσωπικό που ήταν πράγματι ειδικών επιχειρήσεων εξειδικευμένο στις καταλήψεις βραχονησίδων, να βρίσκεται αποσπασμένο και αποδεκατισμένο στα ανατολικά μέτωπα που έχει ανοίξει ο Ερντογάν και που όπως όλα δείχνουν, θέλει και να τα διατηρήσει.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]