Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη μετατρέπει, διά χειρός Τσίπρα, την Ελλάδα σε άσυλο ανεπιθύμητων


Του Θοδωρή Γιάνναρου

Η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες έδειξε για ακόμη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι στην ουσία… δύο, απλά διότι είναι χωρισμένη σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Απ’ τη μια η Ελλάδα με την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Μάλτα, και απ’ την άλλη η Αυστρία και οι χώρες του Βίσεγκραντ, που θέλουν διαφορετικούς και ουσιαστικά σκληρούς ελέγχους στα σύνορα - μια μίνι Συνθήκη Σένγκεν δηλαδή, που ουσιαστικά οδηγεί με σιγουριά σε μια Ευρώπη-Φρούριο, όπου κανείς λαθρομετανάστης ή πρόσφυγας δεν θα μπορεί να μετακινηθεί από τη χώρα εισόδου στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ουσιαστικά και βλέποντας τα πράγματα ρεαλιστικά, δεν υπήρξε σε κανένα σημείο συμφωνία, αλλά δυστυχώς, το απόλυτο αδιέξοδο!

Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά το κείμενο των συμπερασμάτων θα δει ότι ακόμη και τώρα πίσω από τη διπλωματική γλώσσα κρύβονται οι τεράστιες διαφορές απόψεων εντός της ΕΕ. Ουσιαστικά έκρυψαν για ακόμη μια φορά το πρόβλημα κάτω από το χαλί, ή επιχειρούν να το μεταθέσουν σε μια άλλη ημερομηνία, σε μια άλλη γωνιά της γης. Σίγουρα η Γερμανία, η Αυστρία και οι χώρες του Βίσεγκραντ πέτυχαν να μη σκάσει το προσφυγικό-λαθρομεταναστευτικό στα εδάφη τους. Πάντως, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι εν έτει 2018 οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να ασχοληθούν σοβαρά με το λαθρομεταναστευτικό. Μια χρονιά που έχει τις μικρότερες μεταναστευτικές ροές της τελευταίας 3ετίας, όταν τα προηγούμενα χρόνια που πνίγονταν η Ιταλία και η Ελλάδα ελάχιστο ήταν το ενδιαφέρον τους.

Αίσθηση βέβαια προκαλεί το γεγονός ότι γίνεται αναφορά στην Ιταλία και πουθενά στην Ελλάδα... "Η ΕΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ιταλίας και άλλων χωρών-μελών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε αυτό το θέμα”, αναφέρει το κείμενο. Γιατί δεν αναφέρεται η Ελλάδα η οποία υφίσταται τους εκβιασμούς του Ερντογάν; Η "μουγγαμάρα” του δικού μας πρωθυπουργού, ως προς τις συγκεκριμένες αναφορές, οφείλεται σε ανικανότητα ή σε δόλια συμφωνία; Είναι κάτι που πρέπει να απαντηθεί, μιας και με το χεράκι του υπέγραψε αυτό το κείμενο, όπου η Ελλάδα έχει ξεχαστεί παντελώς.

Ας δούμε λοιπόν τι αποφασίστηκε σε αυτήν τη σύνοδο της απόλυτης… "ασυμφωνίας” και πώς οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν την Ελλάδα που έχει το θλιβερό προνόμιο να κυβερνάται από μια δακτυλοδεικτούμενη "λαθρο-λάγνα” κυβέρνηση, η οποία στον βωμό των αριστερόστροφών της ιδεοληψιών έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα εντός, αλλά και αμέτρητα εκτός συνόρων.

Υπήρξε, λοιπόν, ένας άτυπος συμβιβασμός-αλαλούμ, όπου προκρίθηκε η πρόταση της Γερμανίας, για δημιουργία κοινών πλατφορμών υποδοχής αιτούντων ασύλου και επεξεργασίας αιτήσεων, και να περιοριστεί δραστικά η ελευθερία μετάβασης των λαθρομεταναστών από τη μια χώρα στην άλλη, αλλά και εντός της χώρας υποδοχής. Όλα αυτά θα υπάρξουν σε εθελοντική βάση και η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία που δέχονται και τον κύριο όγκο λαθρομεταναστών θα δημιουργήσουν τέτοιου είδους κέντρα εάν το επιθυμούν… Κάπου θυμίζει κάποιον Μανωλιό, που βάζοντας τη σκούφια του αλλιώς, δεν είδε καμία διαφορά, μιας και η σκούφια παρέμεινε η ίδια. Δηλαδή, ενώ ήδη έχουμε πνιγεί απ’ τους λάθρο, αν δημιουργηθούν και τέτοιου είδους κέντρα-πλατφόρμ... ε, τότε θα θαφτούμε στην κυριολεξία, μιας και σχεδόν καμία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν τους θέλει στα εδάφη της… Οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα διασώζουν δηλαδή τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες και θα τους οδηγούν σε ελεγχόμενα κλειστού τύπου κέντρα, που θα τυγχάνουν της υποστήριξης της ΕΕ, για να γίνεται ο διαχωρισμός μετανάστη-πρόσφυγα. Όλα αυτά όμως θα γίνονται σε εθελοντική βάση. Τι σημαίνει εθελοντικά άραγε για την Ελλάδα; Ο Αυστριακός καγκελάριος είπε ότι η Ελλάδα μπορεί εθελοντικά να δημιουργήσει τέτοιου είδους κέντρα. Αν δεν τα φτιάξει, όμως, τι θα γίνει; Αυτό δεν μας το είπε ο κος Κουρτς! Από την άλλη, η Ιταλία έτριξε ήδη τα δόντια και απαγόρευσε στα λαθρο-πλοία των αλληλέγγυων να πλησιάσουν τα λιμάνια της. Με τους δικούς μας εδώ δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, μιας και οι διάφορες Τασίες βλέπουν λάθρο και λιώνουν… Για εμάς τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα απ’ ό,τι στην Ιταλία, για τον απλούστατο λόγο πως εμείς εδώ δεν διαθέτουμε κυβέρνηση που να ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Έτσι λοιπόν και με την ελπίδα να μειωθεί ή και να μηδενιστεί ο αριθμός των λαθρο-πλοίων που θα φτάνουν στα ευρωπαϊκά ύδατα, οι 28 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχθηκαν να εξετάσουν την προοπτική δημιουργίας πλατφορμών υποδοχής και αποβίβασης (disembarkation platforms) λαθρομεταναστών εκτός των συνόρων της ΕΕ, κάτι που ελπίζουν να δώσει τέλος στη δραστηριοποίηση των λαθρο-διακινητών, αλλά πολλές χώρες, όπως το Μαρόκο, η Αλβανία κ.ά., απάντησαν ήδη με ένα ηχηρό και κατηγορηματικό "όχι”, που σημαίνει ευθέως… "πάρτε τους και φάτε τους… με τις ευχές μας…” εννοώντας φυσικά εμάς, που ουσιαστικά ανοίγοντας τα σύνορα, καλώντας τους, μετατρέψαμε την πανέμορφη χώρα μας σε ευρωπαϊκό κάδο απορριμάτων, για να το παίζουν "αλληλέγγυοι επί πληρωμή” τα μπαχαλάκια του κου Τσίπρα που ελέγχουν και λυμαίνονται τις δομές φιλοξενίας των λάθρο, θησαυρίζοντας…

Όσοι δικαιούνται άσυλο θα διαμοιράζονται στην ΕΕ, αλλά αυτό θα γίνεται εθελοντικά. Δηλαδή χώρες όπως οι Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία και Αυστρία δεν έχουν υποχρέωση να δεχτούν πρόσφυγες. Αυτό κάνουν και τώρα. Τι θα γίνεται, λοιπόν, με τους λαθρομετανάστες; Θα επιστρέφουν στην πρώτη χώρα υποδοχής, δηλαδή σε Ελλάδα και Ιταλία; Η Άνγκελα Μέρκελ έχει κλείσει διμερή συμφωνία με τον Τσίπρα για την Ελλάδα, για να επιστρέφουν λαθρομετανάστες και πρόσφυγες που κάνουν αίτηση για παροχή ασύλου. Δηλαδή η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιτίθεται στη δημιουργία κλειστών κέντρων τύπου Αμυγδαλέζας, διά χειρός Αλέξη, θα δεχθεί νέο λαθρο-κύμα, με παράτυπους μετανάστες να περιδιαβαίνουν τη χώρα μας. Μέχρι τώρα δεν λέγαμε ότι ειδικά για οικογένειες που έχουν χωριστεί, π.χ., οι μισοί στη Γερμανία, οι άλλοι μισοί στην Ελλάδα, πρέπει να επανενώνονται αλλά στη Γερμανία; Τι αλλάζει τώρα;

Απ’ ό,τι φαίνεται, μάλλον έχουμε μπλέξει σε έναν κυκεώνα εσωτερικής ανικανότητος και ιδεοληψιών και σ’ έναν εξωτερικό, όπου τα δύο προαναφερθέντα χαρακτηριστικά των κυβερνώντων μας, γίνονται μετά χαράς και αγαλλίασης αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εταίρους μας, οι οποίοι απλά θωρακίζουν τις χώρες τους χρησιμοποιώντας τη χώρα μας ως άσυλο ανεπιθύμητων, παραβατικών, κλεφτών και δολοφόνων… Πού αλλού θα έβρισκαν τέτοιους ανίκανους πολιτικούς, που θα τους προσέφεραν την ευκαιρία να βάλουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους;

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. “Το έξυπνο πουλί πιανεται απ' τα τέσσερα” λέει μια σοφή ελληνική παροιμία. Και ο “εξυπνάκιας” ανθρωπος τελικά στρέφει την πονηριά του εναντίον του εαυτού του και ούτε που το παίρνει χαμπαρι.
    Τωρα που το άστρο της Μέρκελ οχι απλως δύει αλλά καταρρέει και δε γνωρίζει κανείς τι ακριβώς θα επακολουθησει στη Γερμανία, τωρα ο Τσιπρακος θεωρησε έξυπνη κίνηση να προσδεθεί ολοκληρωτικα στο αστρο της. (Μακεδονικό, επαναπροώθηση μεταναστών, αποδοχή γελοίων όρων απομείωσης του ψευτοχρέους...ένα σκύψιμο χωρίς όρια!)
    Προβλεπω ότι θα καταρρεύσει με πάταγο μαζί μ' αυτήν. Αν διαβασε το σημερινο άρθρο της Washigton Post για ελόγου του και του κόμματος του, σίγουρα θα είχε τάσεις λιποθυμίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η "μουγγαμάρα” του δικού μας πρωθυπουργού, οφείλεται στα χρήματα που ποντάρει ότι θα στείλει η Ε.Ε. για δημιουργία χώρων υποδοχής όπου θα βάλει τους συριζαίους να δουλεύουν.Είναι οι θέσεις εργασίας που έλεγαν προεκλογικά οι αριστερόστροφοι φασίστες. Τα χρήματα όμως πηγαίνουν στην Τουρκία και αυτός πήρε την γνωστή έκφραση από τα τρία κλπ. Αν νομίζει ότι οι νησιώτες θα δεχθούν είναι γελασμένος. Όση έκπτωση και να κάνουν στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, έχει καταντήσει πιο φτηνό το αεροπλάνο αν κλείσεις νωρίτερα την θέση. Όσο για τον ΦΠΑ για ένα εξάμηνο οι νησιώτες δεν πουλιόνται, άλλοι έχουν πουληθεί και άλλοι έχουν ευχαριστήσει τους λαθρομετανάστες που διάλεξαν την Ελλάδα. ΑΙΣΧΟΣ! και έγινε ο ανώτατος άρχοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]