Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δύο φίλοι που σύντομα μπορεί να γίνουν εχθροί


Τσίπρας και Τσακαλώτος ακολουθούν ξεχωριστούς πολιτικούς δρόμους, που δεν αποκλείεται, στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον, να τους φέρουν απέναντι

Πηγή: http://www.Η μεταμνημονιακή εποχή δεν θα είναι και τόσο εύκολη ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και για την κυβέρνηση. Κι αναφερόμαστε σε θέματα συνοχής. Διότι, ανεξάρτητα με το τι λέγεται προς τα έξω για δημόσια κατανάλωση, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υπάρχει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια σχετικά με το τι συνεπάγεται η νέα συμφωνία που υπογράφτηκε και πόσο πολύ απέχει από τις πούρες αριστερές υποσχέσεις της κυβέρνησης.

Και για να μην μιλάμε θεωρητικά, υπάρχουν και συγκεκριμένα παραδείγματα. Με πρώτο και καλύτερο αυτό του αρχιτέκτονα όλης αυτής της ιστορίας, που δεν είναι άλλος από το υπουργό Οικονομικών, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε στα πανηγύρια του Ζαππείου, με τις γνωστές ατραξιόν (γραβάτες, χοροί κλπ, κλπ), είναι ίσως το πιο αποκαλυπτικό των πραγματικών διεργασιών που εξελίσσονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τσακαλώτος υποτίθεται ότι ζήτησε και πήρε ...ολιγοήμερη άδεια από τον Τσίπρα για να ξεκουραστεί. Και ο πρωθυπουργός, μεγαλόθυμος ων, του την έδωσε. Όσοι όμως γνωρίζουν τις λεπτές ισορροπίες, που τηρούνται πλέον στο εσωτερικό της κυβέρνησης, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι Τσίπρας και Τσακαλώτος, εδώ και καιρό, ακολουθούν ξεχωριστούς πολιτικούς δρόμους. Που δεν αποκλείεται, κάποια στιγμή, στο όχι και τόσο απώτερο μέλλον, να τους φέρουν «απέναντι».

Μέχρι σήμερα, λειτουργούσε συγκολλητικά το γεγονός ότι υπήρχε ένας στόχος – αυτός της συμφωνίας – που έπρεπε να υπηρετηθεί. Από τη στιγμή που αυτός έχει τελειώσει και ενόψει της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, τίποτα από αυτά δεν θα μπορεί να κρατήσει κοντά τους δύο άντρες. Και τότε θα ξεκινήσει το πολιτικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο Τσακαλώτος θα επιχειρήσει να κατοχυρώσει το αριστερό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, υπέρ του. Γι αυτό και σιγά – σιγά αποστασιοποιείται. Ο Τσίπρας το ξέρει και θα προσπαθήσει να «κάψει» αυτό το χαρτί του – κατά τα άλλα – στενού συνεργάτη του. Θα τα καταφέρει;

Η προσωπική μας άποψη είναι πως ναι. Γιατί ο Τσακαλώτος θα χρεωθεί, αυτός, όλο το βάσανο των Ελλήνων την τελευταία τριετία, επί ΣΥΡΙΖΑ. Και θα το καταλάβει αυτό σύντομα. Όταν ξεκινήσει ο πραγματικός εσωκομματικός πόλεμος...

Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]