Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσίπρας - Μέρκελ, μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια


Προχτές ο πρωθυπουργός ανήγγειλε την αναβολή επ’ αόριστο της εφαρμογής αυξημένου ΦΠΑ στα 5 μεγάλα νησιά του Αιγαίου, που δεν είχαν επιβαρυνθεί, παρ όλο που είναι υπογεγραμμένη από κυβέρνηση- δανειστές στο 3ο Μνημόνιο. Είναι απατεώνας ο Τσίπρας έναντι των δανειστών; Το αντίθετο. Είναι απατεώνες οι δανειστές έναντι του ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί.

Για να το κάνουμε ξεκάθαρο, τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στον ελληνικό λαό εδώ και 7 χρόνια είναι οικονομικά. Αποκλειστικά. Δεν είναι πολιτικά. Ο λαός καλείται να πληρώσει την ανευθυνότητα των κυβερνητών του με τα λεφτά. Αυτό μας λένε εδώ και 8 χρόνια και μας φτύνουν όλοι σε Ευρώπη και Αμερική.

Για να ορθοποδήσουμε οικονομικά, σύμφωνα με την αντίληψη των δανειστών, επιβλήθηκε μια σειρά από οικονομικές ποινές στο λαό. Σε γενικό πλαίσιο, λιτότητα έκτασης και βάθους.

Όχι μόνοι αυτό. Όποια κυβέρνηση έκτοτε αρνιόταν να εφαρμόσει ή να υπογράψει τα συγκεκριμένα μέτρα που επέβαλαν οι δανειστές, είτε υποχρεωνόταν δια της βίας είτε ανατρεπόταν. Με έξωθεν πριόνισμα.

Τα παραπάνω, ομολογημένα από τα πιο επίσημα χείλη των Ελλήνων και ευρωπαίων ηγετών της ΕΕ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας δεν αμφισβητούνται. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά- Βενιζέλου έπεσαν «απ’ έξω». Το ομολόγησε κυνικά ένα από τους ενορχηστρωτές, ο δρ Σόιμπλε.

Ατελείωτες μέρες και νύχτες και ατελείωτες εργατοώρες και συσκέψεις και ταξείδια πέρα- δώθε έχουν μεσολαβήσει μέχρι σήμερα για ένα «και», μια «τελεία», ένα «έτσι μεν αλλά» στις χιλιάδες των σελίδων συμφωνιών. Για οικονομικά μέτρα, που υποτίθεται ότι «οι επαγγελματίες έντιμοι ξένοι» έχουν μετρήσει και υπολογίσει με γερμανική ακρίβεια!

Ξαφνικά, εδώ και λίγους μήνες, με έξαρση τις τελευταίες εβδομάδες, όλη αυτή η συλλογιστική ανατρέπεται! «Δεν έχει πια τόση σημασία! Μην κολλάμε στις λεπτομέρειες»!

Η γερμανική αυστηρότητα, επιπέδου Ράιχ, δεν βλέπει πια τόσο επιτακτική την ανάγκη να επιβληθεί από φέτος το καλοκαίρι ο ΦΠΑ στα νησιά! «Για όσο θα είμαι πρωθυπουργός δεν θα ισχύσει», είπε σε μια πρωτοφανή για κοινοβουλευτικό πρωθυπουργό ο κ Τσίπρας.

Μπα! Οι νόμοι ισχύουν πια για όσο είναι κάποιος πρωθυπουργός και όχι μέχρι να καταργηθούν με άλλους από τη Βουλή; Και οι υπογραφές στα μνημόνια ισχύουν ανάλογα με τα κέφια και τα συμφέροντα των Γερμανών και των άλλων δανειστών; Δεν είναι νόμοι του κράτους και αποτελέσματα «της σοβαρής πολιτικής» της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και των άλλων «σοβαρών κυρίων και κυριών» της διεθνούς πολιτικής;

Και, κατά διαβολική σύμπτωση, αυτή η έκπτωση στις «σοβαρές» εκθέσεις και στις «σοβαρές» οικονομικές μελέτες και στις «σοβαρές» πολιτικές όλων αυτών των «σοβαρών» δυνάμεων έρχεται όχι μετά από επανυπολογισμό των οικονομικών στοιχείων. Ούτε μετά από μια παραδοχή ότι έγινε λάθος σε βάρος των Ελλήνων πολιτών στα νούμερα και στο μέγεθος της λιτότητας. Όοοοοχι.

Όλα αυτά γίνονται ατμός από τη στιγμή που η κυρία Μέρκελ, σύμβολο ενός ολόκληρου διεθνούς συστήματος επιβολής, κινδυνεύει να χάσει την καγκελαρία από τους πάντα συντηρητικούς Γερμανούς, που δεν θέλουν άλλους πρόσφυγες και δεν θέλουν και ούτε αυτούς που έχουν!

Προκειμένου, λοιπόν να σωθεί η κυρία Μέρκελ βρέθηκαν οι πρόθυμοι ηλίθιοι κύριοι Τσίπρας της Ελλάδας και Σάντσεθ της Ισπανίας- αμφότεροι «αριστεροί» (!)- να ξεφορτώσουν από τη Γερμανία μερικές χιλιάδες πρόσφυγες. Και να τους περιθάλψουν. Οι μεν Ισπανοί σε ό,τι έχουν, οι δε Έλληνες στα αχούρια που τα ονομάζει η κυβέρνηση τόπους στέγασης μεταναστών!

Ταυτόχρονα, για να μπορεί η κυρία Μέρκελ να λέει στους Γερμανούς ότι, αφού η χώρα της διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία για να κολλήσει Σλοβένους και Κροάτες στο γερμανικό imperium, τώρα παρέα με τις ΗΠΑ ολοκληρώνει τη γερμανική γραμμή Βερολίνο- Θεσσαλονίκη μέσω Κοσσυφοπεδίου και Σκοπίων. Που νομιμοποιήθηκαν από τους κυρίους Κοτζιά και Τσίπρα ως Μακεδονία με Μακεδόνες και θα μπορεί να ενταχθεί πλέον στη σφαίρα επιρροής της Δύσης. Γιατί, για όσους δεν το ήξεραν, ο νέος ψυχρός πόλεμος απαιτεί όλη η Ευρώπη να ανήκει «εις την Δύσιν». Αλλά η Ρωσία όχι! Αυτή είναι «εχθρός». Από το 1550!

Τα μέτρα σφαγής των Ελλήνων, λοιπόν, δεν ήταν και τόσο αυστηρά και επείγοντα και απαραίτητα. Και ξαφνικά μπορούν να γίνουν και μέσο πολιτικής συναλλαγής για το καλό της Γερμανίας και της κυρίας Μέρκελ. Κυρίως γιατί στην Ελλάδα πρωθυπουργεύει ένας που δέχεται τα πάντα, υπογράφει τα πάντα, συμφωνεί στα πάντα, έχοντας ως Αχίλλειο πτέρνα όχι την πατρίδα του. Γιατί αν είχε την πατρίδα του θα αντιστεκόταν και σε κάτι. Έχοντας για πατρίδα την ακόρεστη δίψα του να μείνει στην πολιτική σκηνή σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ξέροντας, λοιπόν, το βασανάκι του ανδρός οι Γερμανοί και όσοι από το θνήσκον διεθνές σύστημα της περασμένης περιόδου (γιατί έρχεται το αληθινά σκληρό οσονούπω) στηρίζουν ξαφνικά την κ Μέρκελ, παζαρεύουν και το ΦΠΑ στα νησιά, και τους πρόσφυγες στην Ελλάδα (δεν τους ενοχλεί πιά η απαράδεκτη κατάσταση στα hot spots !), και οι «υψηλές ελληνικές συντάξεις- πρόκληση» για τους Ευρωπαίους!

Γιατί κυβέρνηση και Γερμανοί συζητάνε στα παρασκήνια την αναβολή της μείωσης για όσο διάστημα θα εξυπηρετεί τον κ Τσίπρα, που εξυπηρετεί την κ Μέρκελ και κάθε ευρωπαϊκό και αμερικανικό συμφέρον! Ούτε ο Λογοθετόπουλος επί κατοχής!

Προσέξτε. Το παζάρι δεν γίνεται για να μην κοπούν οι συντάξεις! Γίνεται για να μη γίνουν επί Τσίπρα! Να γίνουν από τους επόμενους. Αν έρθουν επόμενοι! Γιατί, το παζάρι γίνεται για να πουλήσει ο κ Τσίπρας στο λαό ότι μπορεί να αναστήσει και τον Λάζαρο. Και να κερδίσει έτσι τις επόμενες εκλογές.

Κι επειδή μεγάλο μέρος του λαού έχει αποδείξει ότι εμπιστεύεται περισσότερο την Αγία Αθανασία του Αιγάλεω και τον Σώρρα από την κοινή λογική, αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο. Το γεγονός ότι αυτό μπορεί να γίνει με γερμανικό σπρώξιμο, για γερμανικά συμφέροντα και θα είναι προσωρινό, λίγους θα ενοχλήσει. Έτσι κι αλλιώς οι δωσίλογοι και οι χειροκροτητές της χούντας ήταν πάρα πολλοί. Και οι επί χρόνια «κάτσε να δούμε» ακόμα περισσότεροι.

Μια και οι Γερμανοί συζητάνε, λοιπόν, και τις περικοπές στις συντάξεις το συμπέρασμα είναι διπλό. Είτε ότι οι περικοπές ήταν μια γερμανική εμμονή αχρείαστη, την οποία αποδέχτηκε χωρίς αντίρρηση η κυβέρνηση, για να τιμωρηθούν όσοι Έλληνες ψήφισαν και ανέχτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ το α εξάμηνο του 2015 (τα’ χουν αυτά τα χούγια τα εκδικητικά οι Γερμανοί, τα’ χει υποστεί ο ελληνικός και άλλοι λαοί στο πετσί τους), είτε ότι είναι μια γερμανική απάτη σε συμφωνία με τον κ Τσίπρα. Με προσωρινή ισχύ και με σφαγή των συντάξεων σε δεύτερο χρόνο.

Μόνο που και αυτή η γερμανική απάτη θα έχει για θύματα τους Έλληνες. Οι οποίοι πρώτα χάνουν το Μακεδονικό, μετά υποχρεώνονται σε υποδοχή πρόσθετων βασανισμένων όχι από την Τουρκία, αλλά από τη Γερμανία! Και μετά θα υποχρεωθούν να πληρώσουν κάθε επιβάρυνση που θα προκύψει από την πρόσθετη σε χρόνο επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τις συντάξεις. Με βάση το μνημόνιο, που έχει υπογραφεί. Και το οποίο θα θυμηθούν οι Γερμανοί όταν τελειώσουν «τη δουλειά» με τον κ Τσίπρα. Γιατί οι Γερμανοί δεν ξεχνάνε ποτέ τα συμφέροντά τους. Σ αυτό είναι πιο πατριώτες από πολλούς Έλληνες (κατ ευφημισμό) πολιτικούς.

Για του λόγου το αληθές, από τη σφαγή των συντάξεων του χρόνου είναι προϋπολογισμένο να γλιτώσει ο προϋπολογισμός 2,7 δις ευρώ. Το δε πρωτογενές πλεόνασμα του 2018, που καρκινοβατεί ήδη, δεν πιάνεται και το 2019, με δεδομένη τη βύθιση των Ελλήνων σε διαρκή λιτότητα.

Ο κ Τσίπρας και οι συν αυτώ έχουν αποδειχτεί ότι είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί απατεώνες που πέρασαν από τον τόπο. Η διακυβέρνησή τους, όμως, απέδειξε ότι για τα πολιτικά οφέλη υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί απατεώνες για την καρέκλα. Και καλό είναι να μας πουν αυτοί οι άλλοι: Τα μέτρα κατά των Ελλήνων τα προώθησαν λυσσαλέα «για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία» ή για να κάνουν τη δουλειά τους οι Γερμανοί πολιτευτές; Για να μη νομίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε μόνο με έναν, εγχώριο, απατεώνα απέναντί μας.

Γ. Παπαδόπουλος -Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]