Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί θα πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβριο


Δεν μπορεί να μην το ξέρουν! Είναι εξαφανισμένοι σε πολλές περιοχές της χώρας. Κάθε μέρα που περνάει χάνουν ψηφοφόρους. Αν πάνε σε εκλογές το 2019 θα κινδυνεύσουν από την νόσο των δεινοσαύρων. Αν πάνε τώρα θα χάσουν πολλούς μήνες μισθών και προνομίων. Έχουν να διαλέξουν μεταξύ της ήττας και της συντριβής. Θα πάω κόντρα στα προγνωστικά και θα ποντάρω στην ήττα του Σεπτεμβρίου!

Στο δεύτερο αντάρτικο ανέβηκαν στο βουνό αν και γνώριζαν ότι ήσαν χαμένοι. Ο Στάλιν είχε πάρει τις αποστάσεις του και ο κόσμος είχε ήδη χωριστεί στα δύο. Προτίμησαν να παίξουν την πιθανότητα «κάτι να αλλάξει απρόσμενα» από το να συμβιβαστούν σε μία πάλη εντός της αστικής δημοκρατίας, όπως έκαναν οι σύντροφοί τους στην Γαλλία και στην Ιταλία. Αν το είχαν κάνει, η χώρα σήμερα θα ήταν σε ένα άλλο επίπεδο. Τέλος πάντων, έγινε ό,τι έγινε, με τα γνωστά επακόλουθα.

Το 2015 επιχείρησαν την ρεβάνς. Έπεσαν για άλλη μία φορά στον τοίχο, προκαλώντας και αυτή την φορά ανυπολόγιστη ζημιά στην χώρα. Οι μόνοι που κέρδισαν απ’ όλο αυτό το μακελειό ήσαν οι πραιτοριανοί του καθεστώτος. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε βαρύ τίμημα για τις ιδεοληψίες του Αλέξη.

Τώρα «παίζεται» μία ακόμη πράξη του δράματος. Έχοντας υποστεί μία βαριά ιδεολογική ήττα έχουν δύο επιλογές: Η πρώτη είναι να επαναλάβουν το λάθος του παρελθόντος και να περιμένουν ότι κάτι απρόσμενο θα αλλάξει. Η δεύτερη είναι να προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να επιχειρήσουν να βρουν σανίδα σωτηρίας στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Δεν έχει ακόμη κριθεί το αποτέλεσμα, αλλά πιστεύω ότι βρίσκονται πιο κοντά στην δεύτερη επιλογή. Ήδη κάνουν τις πρώτες δοκιμές. Αλλάζουν ρούχα και περιφέρονται προσποιούμενοι τους μεταρρυθμιστές. Για να εξακολουθήσουν, όμως, να είναι χρήσιμοι στους νέους τους φίλους στο εξωτερικό, θα πρέπει να έχουν ένα υπολογίσιμο εκλογικό ποσοστό. Ένας Τσίπρας του 18% θα τους είναι άχρηστος. Ένας Τσίπρας του 25% μπορεί να τους είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στο μέλλον, όταν θα θέλουν να κλείσουν και τα υπόλοιπα εθνικά θέματα. Εφόσον θέλουν να διασωθούν θα πρέπει να πάνε άμεσα σε εκλογές.

Εφόσον τελικά επικρατήσουν οι φωνές της λογικής, θα πάνε σε εκλογές την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη του Οκτωβρίου. Μετά από τα πανηγύρια της εξόδου από τα μνημόνια (παρουσία όλων των Μοσχοβισί της Ευρώπης) και της ΔΕΘ, όπου θα έχουν ενισχυμένη παρουσία οι Αμερικανοί. Σε εκείνη την φάση οι πιθανότητες του Αλέξη να συγκρατήσει δυνάμεις είναι καλή. Και τότε θα το κάνει. Επειδή ο Αλέξης είναι κομμουνιστής, δεν είναι ανόητος. Ανόητοι θα αποδειχτούν για άλλη μία φορά όσοι πιστεύουν στις μεταλλάξεις. Αλλά αυτό θα μας απασχολήσει στο μέλλον, όχι ακόμη.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

ΥΓ: Κάποτε τα δικαστήρια κατηγορούσαν τους κομμουνιστές ότι έπαιρναν ρούβλια. Και οι Έλληνες πρωθυπουργοί έκαναν τεμενάδες σε Αμερικανούς καλαμαράδες. Ποιος θα το έλεγε ότι το σωτήριο έτος 2018 θα βλέπαμε σε αριστερή εφημερίδα την λέξη «ρούβλια» στον τίτλο της, αναφερόμενη στην αυξημένη διείσδυση των Ρώσων στην Ελλάδα. Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν…

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το να παρουσιάζετε τον Τσίπρα απλά βολεψάκια, καρεκλοκένταυρο είναι επιεικής χαρακτηρισμόι. Ο Τσίπρας είναι επικίνδυνος και εγκληματικός. Είναι ικανός τον Οκτώβριο του 2019 που θα είναι η λήξη της τετραετίας να στήσει επεισόδιο με τον Ερντογάν και την Τουρκία για να κυβερνάει για άλλους 6 μήνες με κλειστή την βουλή, μέχρι τον Μάρτιο του 2020. μαντέψτε τι έχει τότε; Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω απολυτα...
    Μεχρι τοτε θα εχουν ξεκανει
    την Ελλαδα αν δεν τους σταματησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιά αρχή είναι σφάλμα να ταυτίζεται η [αριστερά] με τον Τσίπρα και το
    ΣΥΡΙΖΑ,όπως είναι σφάλμα να τσουβαλιαζεται όλη η [δεξιά]σε ενα μπλοκ.
    Ο Τσίπρας είναι παρελθόν και το ξέρει, όμως το θέμα εκεί είναι?
    Δηλαδή αν πρώτος έλθει ο Κυριάκος με την ΝΔ τι θα αλλάξει για τον
    Ελληνικό λαό και τη χώρα? Ο αγώνας τους είναι να πείσουν τον Ελληνικό
    λαο οτι ο ένας είναι καλύτερος διαχειριστής του μνημονίου απο τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω δεν γνωριζω καμμια ΔΕΞΙΑ κι ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ουτε κανεναν Κυριακο,Τσιπρα και τους
      υπολοιπους του ομογενοποιημενου κακου συναπαντηματος...
      Θα τους κανω και διαφημιση;;; ...αχ καλε ο Κυριακος, οχι οχι ο Τσιπρας...
      ...και ποιοι ειναι ολοι αυτοι;;; τους γνωριζει η ιδια τους η μανουλα;;;
      ...τους γνωριζει ομως η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, την οποια και υπηρετουν πιστα...
      ΠΙΣΤΟΤΑΤΑ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ
      ΑΝΘΥΠΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ...
      ΑΝΘΥΠΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΝΘΥΠΟ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ, ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ...
      ΚΑΙ ΟΙ λιγοΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ, ΟΧΙ Ο τσιπρας, καλε ο Κυριακος, θα μας δωσει και μπανανα αμα ειμαστε καλα παιδια... ΓΚΡΟΝΤΣ! ΓΚΡΟΝΤΣ! ...ελεος,ελεος θελω κι εγω μπανανα, κυριε Κυριακο-Τσιπρα μου, θα μου
      δωσετε και ζαχαροκαλαμο;;; ...αυτα ειναι... θα σας ψηφισω ΟΛΟΥΣ και τον
      Λεβεντη μαζι... ΟΛΟΥΣ ΛΕΜΕ, ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ και την κυρια... (μου διαφευγει τωρα το ονομα της)... κι αυτην παντως, ΚΙ ΑΥΤΗΝ,το θελω το ζαχαροκαλαμο...

      Διαγραφή
    2. Κατ'αρχας, και συγγνωμην κι ολας ΑΛΛΑ,
      α) Δε ζουμε σε καμμια "ΧΩΡΑ", αλλα στην ΕΛΛΑΔΑ! "Χωρα" ειναι κατι τελειως απροσωπο και αριθμοποιημενο.
      β)ο Ελληνικος λαος,δεν ειναι Ελληνικος λαος, ΑΛΛΑ Ελληνικος Λαος...
      [ λαος, Λαος ] ...ασημαντη λεπτομερεια,ναι ξερω, αλλα μεσα στις ασημαντες λεπτομερειες κρυβεται συνηθως ο ...διαολος; η ο Τσιπρας; η ο Κυριακος;
      η και ολοι μαζι αυτοι... ...παντως ο πρωτος ΣΙΓΟΥΡΑ... αρα και οι υπηρετες του... και παλι συγγνωμην...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]