Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ανατομία της προπαγάνδας


Της Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε την οργουελική προπαγάνδα του κ. Α. Τσίπρα. Όμως, τις στιγμές αυτές που όλοι αισθανόμαστε το μυαλό μας να χάνεται όταν ακούμε τις αφηγήσεις των εγκλωβισμένων στην πυρκαγιά στο Μάτι, όσων παρά την τραγωδία τους αισθάνονται και τυχεροί που είναι ζωντανοί σε σχέση με τους υπόλοιπους γείτονές τους που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο στις φλόγες, βλέπουμε ότι είναι αναγκαίο να επισημάνουμε κάποια πράγματα προς τους καλοπροαίρετους φίλους μας που έχουν εγκλωβιστεί στο αφήγημα της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η καταστροφή έγινε γιατί έχουμε μπαζώσει δρόμους και δεν υπάρχει πρόσβαση στις παραλίες δεν ισχύει.

Δεν ανακαλύψαμε την ύπαρξη των αυθαιρεσιών στη Μάνδρα, στο Μάτι και αλλού φέτος. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες. Η κυβέρνηση Τσίπρα που είναι στην εξουσία από το 2015 (η Ρένα Δούρου ως περιφερειάρχης από το 2014) και κατέλαβε την εξουσία αυτή δίνοντας την υπόσχεση να διορθώσει τις παθογένειες που κληροδότησε στη χώρα «το παλαιό πολιτικό σύστημα» δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι της για τίποτα. Αδυνατεί να διαχειριστεί τα ζητήματα που ανακύπτουν κάθε εικοσιτετράωρο, πόσο μάλλον μια μεγάλη κρίση.


Υπάρχει μια βαθιά ανηθικότητα στο να κατηγορείς το θύμα μιας κρίσης γι' αυτό που συνέβη. Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι η ποινή για όποιον κτίσει μια αυθαίρετη μάντρα είναι ο θάνατος. Οι κυνικοί κυβερνητικοί το κάνουν «με κρύο αίμα». Οι καλοπροαίρετοι φίλοι που θέλουν αυτές τις ώρες να υπηρετήσουν την ψυχραιμία και τη λογική μην παίζουν το παιχνίδι τους.

Όσον αφορά το θέαμα του κ. Καμμένου χθες στις πυρόπληκτες περιοχές και όσα προσβλητικά είπε, πρέπει να επισημάνουμε μετ' επιτάσεως τούτο: δεν υπάρχει Πάνος Καμμένος. Υπάρχει μόνο Αλέξης Τσίπρας. Ο Π. Καμμένος πήγε στο Μάτι γιατί τον έστειλε το Μαξίμου. Πήγε στο πόδι του αρχηγού για να εισπράξει ο ίδιος το πρώτο κύμα οργής και να δικαιολογήσει με αυτόν τον τρόπο στους (δήθεν) διαμαρτυρόμενους του ΣΥΡΙΖΑ την παρουσία του στην κυβέρνηση και την κάλυψη που του παρέχει ο Α. Τσίπρας. Σήμερα οι «άμωμοι αριστεροί» φωνάζουν «Μαζέψτε τον Καμμένο», όταν ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία που εκτέλεσε πειθήνια.

Διαβάζουμε συχνά εκθέσεις ιδεών για τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης. Αυτό που ζούμε από το 2015 ξεπερνά ό,τι έχει ζήσει αυτή η χώρα μέχρι σήμερα. Το χρέος μας λοιπόν καταλήγει να είναι πολύ απλό: Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τίποτα από τις ημέρες και την πολιτεία αυτών των ανθρώπων.

Αναδημοσίευση από Φιλελεύθερο
Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]