Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Υπουργός χαστούκισε δημοσιογράφο επειδή... δεν του άρεσε η ερώτηση


Σε ακόμα μια υπόθεση που εγείρει ξανά σοβαρές αμφιβολίες την ελευθερία του Τύπου αλλά και γενικότερα το επίπεδο τήρησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία, ο υπουργός Γεωργίας Αχμέτ Εσρέφ Φακιμπαμπά χαστούκισε μπροστά στις κάμερες δημοσιογράφο ο οποίος του έκανε ερώτηση για τους άνδρες της ασφάλειάς του.

Ειδικότερα, βίντεο που αναρτήθηκε στα social media δείχνει αρχικά τον Tούρκο υπουργό να περπατά χαμογελαστός σε δρόμο της επαρχίας Σανλιούρφα της νοτιοανατολικής Τουρκίας ενόψει των εκλογών.

Ωστόσο, όταν δημοσιογράφος τον ρωτά γιατί οι άνδρες της ασφάλειάς του έχουν σε κοινή θέα τα όπλα τους, ο Φακιμπαμπά τον πλησιάζει και τον χαστουκίζει.

Στη συνέχεια οι φρουροί του υπουργού απομακρύνουν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι αναφέρουν ότι έκαναν απλώς τη δουλειά τους. Μάλιστα ένας από τους σωματοφύλακες του Φακιμπαμπά ακούγεται να λέει «δεν με νοιάζει για το επάγγελμά σας».

Σημειώνεται ότι η Τουρκία κατατάσσεται μόλις στην 157η θέση μεταξύ 180 χωρών στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας Τύπου του 2018 σύμφωνα με στοιχεία από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]