Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μακεδονία: Τι συμβαίνει στη Φλώρινα;


Γράφει ο Π.Χ. Αλτίνης

Δεν είναι περίεργο ότι παρατηρούμε τα εξής πολιτικά φαινόμενα στην Φλώρινα;

Ο κ. Ν. Ι. Μέρτζος, το αγαπημένο «μακεδονόπουλο» της κάθε εξουσίας, ο επί δεκαετίες «σκληρός δεξιός», ο «ασυμβίβαστος πατριώτης» ο «σύγχρονος Μακεδονομάχος», ο πιο ισχυρός πολιτικά Φλωρινιώτης της τελευταίας 50ετίας, δηλώνει ότι είναι υπέρ ενός «έντιμου συμβιβασμού» με τα Σκόπια, δηλαδή υπέρ του να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια.

Ο κ. Γ. Θ. Λιάνης, ένας από τους πολύ εκλεκτούς της ανδρεο-παπανδρεϊκής εξουσίας, ο ξάδελφο της τελευταίας συζύγου του Α. Παπανδρέου Μιμής Λιάνη, ο «ασυμβίβαστος σοσιαλιστο-αριστερο-προοδευτικός», δηλώνει ότι δήθεν το 80% των Φλωρινιωτών είμαστε υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, η οποία εκχωρεί το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια (και προπηλακίζεται από παλιό του φίλο γι’ αυτό). Δηλαδή συμφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στα Σκόπια.

Το δίδυμο Μέρτζος - Λιάνης. Ο Ν. Ι. Μέρτζος και ο Γ. Θ. Λιάνης να είναι επί χρόνια «φίλοι». Ο Λιάνης προβάλει τον εαυτό ως «ντόπιο», δηλαδή γηγενή Μακεδόνα (από αυτούς που διάφοροι θέλουν να παρουσιάσουν ως μη-Έλληνες) και ο Μέρτζος τον προβάλει ως «βλάχο» και μάλιστα επιφανή. Και δεν αντικρούει ο ένας τον άλλον! Και ο Λιάνης πορεύεται πολιτικά και ως «ντόπιος» και, κατά Μέρτζον, ως «βλάχος»! Και οι Μέρτζος και Λιάνης πορεύονται πολιτικά μεν σε αντίπαλους χώρους, προσωπικά δε ως φίλοι. Και στο θέμα της εκχωρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας μας στα Σκόπια, να συμφωνούν ότι πρέπει να εκχωρηθεί!!!

Οι πρώην και νυν Περιφερειάρχες Δυτ. Μακεδονίας, κκ. Γ. Δακής (της ΝΔ) και Θ. Καρυπίδης (απ’ ότι ξέρω, του Σύριζα), διαφωνούν σε πολλά, αλλά ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ στο να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας μας. Ο δε Γ. Δακής, επιπλέον πλέκει το εγκώμιο του Ν. Ι. Μέρτζου (ίσως για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία προς καμία πλευρά και για κανέναν λόγο…..).

Ο πρώην Νομάρχης Φλώρινας κ. Γιάννης Στρατάκης (του ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον παλιότερα), δημοσίευσε ένα άρθρο.
Στο άρθρο αυτό γράφει ο Γ. Στρατάκης:

Πρώτον, με υπεροπτικό ύφος, εμάς που διαφωνούμε μαζί του, μας χαρακτηρίζει (τελείως δημοκρατικά) «ακραίους», «ανιστόρητους», «ανεύθυνους» κλπ. Εμάς μας χαρακτηρίζει «κακούς» και, προφανώς, τον εαυτό του τον θεωρεί «καλό». Δεν θα σχολιάσω το ύφος του, διότι το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας μας είναι πολύ σοβαρό, για να ασχοληθώ με τις απόψεις του Στρατάκη περί του Στρατάκη.

Δεύτερον, μιλάει για «….εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας με όλες της Σλαβικές, Αλβανικές Εθνοτικές και Θρησκευτικές ομάδες, όπως σήμερα εκφράζονται από τα Εθνικά τους Κράτη στα Βαλκάνια…». Άραγε καταλαβαίνει τι λέει; Αν εννοεί ότι σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, άρα και στην Ελλάδα, υπάρχουν σλαβικές και αλβανικές εθνοτικές ομάδες, κάνει λάθος! Στην Ελλάδα ΔΕΝ υπάρχει ούτε σλαβική, ούτε αλβανική εθνική μειονότητα.

Τρίτον, μας λέει ότι στα οφέλη από την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας περιλαμβάνεται και το ότι θα γίνουν «έργα». «Έργα» σαν αυτά του ΠΑΣΟΚ; Θα μας σώσουν τα «έργα» που θα γίνουν; Όπως μας έσωσαν τα «έργα» του ΠΑΣΟΚ;

Τέταρτον, μας λέει ότι είναι υπέρ του να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας και κάνει και αναφορά στον «έντιμο συμβιβασμό» ο του Ν. Ι. Μέρτζου (ίσως κι’ αυτός για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία προς καμία πλευρά και για κανέναν λόγο…).

Οι σημερινοί βουλευτές Φλώρινας ο μεν της ΝΔ κ. Γιάννης Αντωνιάδης και ο δε του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κων/νος Σέλτσας, φωνάζουν ότι διαφωνούν μεταξύ τους όσον αφορά την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Αλλά χορεύουν τον ίδιο ανθελληνικό χορό και να συμφωνούν στο να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια.

Και όλα αυτά την στιγμή που ο κόσμος της Φλώρινας διαδήλωσε την αντίθεσή του στο να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας μας στα Σκόπια.

Τι συμβαίνει λοιπόν;
Γιατί αυτή η ασυμβατότητα μεταξύ των «εκλεκτών» της εξουσίας και του λαού της Φλώρινας;

Ο Μέρτζος και ο Λιάνης, δεν ενδιαφέρονται να κερδίσουν την ψήφο των Φλωρινιωτών στο μέλλον.
Ο Λιάνης, όσο ήταν να ψηφιστεί, ψηφίστηκε. Και έχει ψηφιστεί και από δεξιούς Φλωρινιώτες. Ίσως οι δεξιοί που τον ψήφιζαν, να τον ψήφιζαν λόγω της φιλίας του με τον Μέρτζο.

Αλλά οι τωρινοί βουλευτές Φλώρινας (ομοίως και οι πρώην και νυν Περιφερειάρχες); Αυτοί δεν θέλουν να ψηφιστούν στο μέλλον; Το να χορεύουν (οι βουλευτές, όχι οι περιφερειάρχες) ανθελληνικά τραγούδια και το να τάσσονται υπέρ της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας στα Σκόπια, δεν μπορεί να το κάνουν για να κερδίσουν ψήφους. Διότι αυτός ο πολιτικός «χώρος» δεν έχει παρά πολύ λίγες ψήφους. Π.χ. δείτε το τι ψήφους έχει πάρει το «Ουράνιο Τόξο» σε εκλογές.
Αντίθετα, ο αντίπαλος πολιτικός «χώρος», αυτός που δεν επικροτεί τα ανθελληνικά τραγούδια και δεν θέλει να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας μας, έχει πολλές ψήφους, την τεράστια πλειοψηφία των ψήφων. Οπότε, συμπεριφερόμενοι έτσι οι δύο βουλευτές και οι περιφερειάρχες, είναι σαν αν θέλουν να χάσουν ψήφους. Είναι λογικό αυτό; Ασφαλώς όχι!

Άρα, γιατί να το κάνουν οι δύο βουλευτές και οι δύο περιφερειάρχες; Γιατί να χορεύουν (οι βουλευτές) ανθελληνικά τραγούδια και γιατί να τάσσονται υπέρ της εκχωρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας μας; Γιατί διακινδυνεύουν να χάσουν ψήφους;

Ειδικά για τους βουλευτές: Μήπως δεν καταλαβαίνουν τον στίχο, τα λόγια του τραγουδιού, ή των τραγουδιών; Μήπως δεν καταλάβαιναν τι έλεγαν τα τραγούδια και παραπλανήθηκαν επειδή δεν μιλάν την ΓΛΩΣΣΑ στην οποία είναι γραμμένος ο στίχος, τα λόγια των τραγουδιών;
(Και τονίζω στην «ΓΛΩΣΣΑ» όχι στο «ΙΔΙΩΜΑ», διότι τα τραγούδια αυτά, ως προπαγανδιστικά «εργαλεία», είναι γραμμένα στην ΓΛΩΣΣΑ στων Σκοπιών, η οποία δημιουργήθηκε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και η ΓΛΩΣΣΑ αυτή διαφέρει από το ΙΔΙΩΜΑ που ομιλείτο παραδοσιακά στην Μακεδονία!!!!), 
Δεν μπορεί να παραπλανήθηκαν και μάλλον καταλάβαιναν πλήρως περί του τι έλεγαν τα λόγια των τραγουδιών. Εμείς οι Φλωρινιώτες ξέρουμε ότι, όταν σε ένα τραγούδι που τραγουδιέται στην ΓΛΩΣΣΑ των Σκοπίων, αναφέρεται η λέξη "Μακεντόνια", ή κάποια παρεμφερής, τότε αυτό το τραγούδι είναι προπαγανδιστικό.
Οπότε..., "εξ' όνυχος τον λέοντα".
Άρα, δεν τίθεται θέμα να μην καταλάβαιναν περί τίνος πρόκειται.

Δεν νομίζω ότι το κάνουν για λόγους ιδεολογίας. Δηλαδή, δεν νομίζω ότι τρέφουν ανθελληνικά φρονήματα. Ακόμη και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ορισμένοι προβάλλουν ως εμφορούμενο από ανθελληνική ιδεολογία, δεν νομίζω ότι εμφορείται από τέτοια ιδεολογία.
Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι σε πολύ πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για την δήλωσή του περί «Μακεδόνων και Ελλήνων» (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων), είπε (ίσως όχι πολύ δυνατά, ούτε με πολύ πάθος, αλλά το είπε) ότι είναι «Έλληνας πατριώτης».
Τι ανθέλληνας ιδεολόγος μπορεί να είναι κάποιος όταν, με την πρώτη και τελείως εξ’ απαλών ονύχων αντίδραση, βιάζεται να δηλώσει «Έλλην πατριώτης»;
Δεν είναι αντίδραση ιδεολόγου αυτή!

Άρα, ούτε για λόγους ιδεολογίας οι δύο βουλευτές χορεύουν ανθελληνικούς χορούς και τάσσονται υπέρ της εκχωρήσεως του ονόματος της Μακεδονίας.

Τότε γιατί το κάνουν;

Μία μόνον εξήγηση μπορεί να δοθεί. Ότι το κάνουν για να δώσουν δείγματα ότι πολιτεύονται με «πολιτικά ορθό» τρόπο. Ότι είναι εναρμονισμένοι με τις επιταγές την «πολιτικής ορθότητας», όπως και ο Ν. Μέρτζος και ο Γ. Λιάνης και οι παραπάνω περιφερειάρχες. «Πολιτικά ορθός» τρόπος είναι ο τρόπος που είναι αποδεκτός από τους ισχυρούς της εποχής μας.

Οι ισχυροί αυτοί δεν είναι η Ελληνική κυβέρνηση και τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα. Δεν είναι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι ΗΠΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γερμανία εξαρτώνται από τις ΗΠΑ και τους εκτός Ευρώπης συμμάχους των ΗΠΑ. Εξαρτώνται στρατιωτικά και ενεργειακά, αλλά και ως εξαγωγείς πολυτελών, άρα ακριβών, προϊόντων. Όποιες διαφωνίες μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ υπάρχουν, είναι απολύτως ελεγχόμενες από τις ΗΠΑ και μέσα στο πλαίσιο του «παιγνιδιού».

Οι ΗΠΑ έχουν βρει τον τρόπο να ασκούν την εξουσία τους αφανώς. Επηρεάζουν την πολιτική διαδικασία και ποδηγετούν τους ψηφοφόρους, χρησιμοποιώντας μηχανισμούς στελεχωμένους με φίλους τους, οι οποίοι κείνται στο παρασκήνιο. Το ίδιο γίνεται και στην Φλώρινα! Το πολιτικό παιγνίδι παίζεται περισσότερο στο παρασκήνιο, απ’ ότι στο προσκήνιο.

Άρα, όλα τα περίεργα πολιτικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην Φλώρινα έχουν την εξήγησή τους και δεν είναι καθόλου «περίεργα», αν κάποιος ξεκαθαρίσει το ποιος έχει την εξουσία.
Και σίγουρα δεν την έχει ο λαός!!!
Ο λαός που, κατά τον Α. Γ. Παπανδρέου, «έχει και μνήμη και κρίση»!!!
Ο λαός που, έχει τους ηγέτες που του αξίζουν!!!

Κρουά-Κρουά


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι σε πολύ πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί για την δήλωσή του περί «Μακεδόνων και Ελλήνων» (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων), είπε (ίσως όχι πολύ δυνατά, ούτε με πολύ πάθος, αλλά το είπε) ότι είναι «Έλληνας πατριώτης»."



    Το οτι δηθεν ισχυριζεται οτι ειναι «Έλληνας πατριώτης» δεν αναιρει τη δηλωση περι

    διαχωρισμου Ελληνων-Μακεδονων!!

    Αντιθετως, μπορει καλλιστα να υποννοει οτι δεν ειναι "Μακεδονας", αφου οι

    "Μακεδονες" ειναι πλεον Σλαβοι με την υπογραφη των Πρεσπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι κι αυτό μια συνέχεια του προηγούμενου γελοίου δημοψηφίσματος, ότι δηλαδή μπορείς άλλα να πιστεύεις, άλλα να λες και άλλα να κάνεις. Ο λαός πλέον είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο και δεν έχει καμιά δυνατότητα γνώμης, άλλωστε κατά τον Τσίπρα: «Είναι απαραίτητο να πάμε ενάντια στην πλειοψηφία...τούτο ονομάζεται υπευθυνότητα»! Είναι μια νέα οπτική των πραγμάτων η οποία επιβλήθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται να καθιερώνεται. Όλα τα ξεπουλάμε κατά τις επιταγές των ...προστατών μας!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]