Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ζάεφ "καρφώνει" και εκθέτει τον Κοτζιά


Ζάεφ: Ο Κοτζιάς πιέζει την Ε.Ε. υπέρ της πΓΔΜ, 
σαν να ήταν δική του χώρα

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του πρωθυπουργού αποκάλυψε ο Ζόραν Ζάεφ σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα δεν περάσει στο επικείμενο δημοψήφισμα, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο Ν. Κοτζιάς πιέζει καθημερινά την ΕΕ για την πΓΔΜ, σαν να ήταν δική του χώρα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο στο Kανάλι 1 των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε αισιόδοξος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της πΓΔΜ θα εγκρίνει τη συμφωνία με την Ελλάδα.

«Είμαι σίγουρος πως η συμφωνία θα γίνει αποδεκτή και μάλιστα με ποσοστό από 75% έως 85%, καθώς τα συγκεκριμένα ποσοστά είναι ανάλογα με αυτά των πολιτών που επιθυμούν την ένταξη της ΠΓΔΜ σε Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Ζάεφ.

Μάλιστα τόνισε ότι στην πραγματικότητα οι πολίτες της πΓΔΜ δεν έχουν τίποτα να επιλέξουν στο δημοψήφισμα αλλά να επικυρώσουν ότι θέλουν η «Μακεδονία» να καταστεί μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ερωτηθείς για τη θέση της Γαλλίας που εκφράζει ενστάσεις στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την άποψη ότι πιθανόν η θέση της Γαλλίας να οφείλεται σε κάποιες διαφορές στο εσωτερικό της χώρας ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει την προσπάθεια που κάνει τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και πολύ περισσότερο ο Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις κατά της πΓΔΜ.

«Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς πραγματοποιεί τηλεφωνικές επαφές κάθε μέρα και ασκεί πιέσεις σαν να ήταν δική του χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο σκοπιανός πρωθυπουργός.


Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]