Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναβαθμισμένο ρόλο θέλει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ


Σημαντική για την εξέλιξη των σχέσεων Τουρκίας - Δύσης διαγράφεται η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου, στο περιθώριο της οποίας ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο διευθυντής της αγγλόφωνης Hurriyet Μουράτ Γετκίν αναφέρει ότι η σύνοδος αναμένεται να αναθέσει στην Τουρκία τη διοίκηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF), η οποία προβλέπεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2021 και θα μπορεί να επεμβαίνει σε διάστημα μιας εβδομάδας από τη στιγμή που θα αποφασιστεί κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, η Τουρκία επιθυμεί να φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη το αρχηγείο της Πρωτοβουλίας Ετοιμότητας του ΝΑΤΟ (NRI), δύναμη που θα συμπεριλάβει 30 τάγματα, 30 πολεμικά πλοία και 30 μοίρες πολεμικών αεροσκαφών, με δυνατότητα ανάπτυξης εντός 30 ημερών.

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ξεκαθάρισε χθες ότι  
«δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής της απόφασης για αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400. Η συμφωνία έκλεισε, οι υπογραφές έπεσαν. Οι πύραυλοι θα εγκατασταθούν το 2019». 
Ο Καλίν προσέθεσε ότι η Τουρκία θέλει πάντα να έχει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, αλλά «δεν υπήρξε ποτέ ούτε θα γίνει μέλος μιας συμφωνίας που θα θέτει όρια στα κυριαρχικά δικαιώματά της».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]