Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

O Σόρος προειδοποιεί για νέα παγκόσμια κρίση και διάλυση της Ευρώπης


Μία νέα παγκόσμια κρίση βρίσκεται προ των πυλών, λόγω της ανόδου του δολαρίου και της φυγής κεφαλαίων από τις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με όσα εκτιμά ο μεγαλοεπενδυτής Τζωρτζ Σόρος, προειδοποιώντας παράλληλα την Ευρώπη ότι αντιμετωπίζει άμεση απειλή διάλυσης.

Ο «τερματισμός» της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν και η «διάλυση» της υπερατλαντικής συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. «αναμένεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία και να προκαλέσουν αναταράξεις», όπως η υποτίμηση των νομισμάτων των αναδυόμενων οικονομιών, τόνισε ο Σόρος στο πλαίσιο ομιλίας του στο Παρίσι με τίτλο «Πως θα σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση». «Ίσως οδεύουμε σε μια νέα μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Σόρος έρχονται σε μία στιγμή που τα ιταλικά ομόλογα δέχονται ατελείωτες πιέσεις και αναδυόμενες οικονομίες όπως η Τουρκία και η Αργεντινή δυσκολεύονται να συγκρατήσουν την αχαλίνωτη άνοδο του πληθωρισμού.

Όσο για την Ευρώπη, ο Σόρος «βλέπει» τα χειρότερα να έρχονται. «Οτιδήποτε θα μπορούσε να πάει στραβά, έχει πάει στραβά», σημείωσε, επικαλούμενος την προσφυγική κρίση και τις πολιτικές λιτότητας οι οποίες οδήγησαν τους λαϊκιστές στην εξουσία, καθώς και την «εδαφική αποσύνθεση» λόγω Brexit. Πλέον, δεν είναι σχήμα λόγου αν πούμε ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει κίνδυνο διάλυσης, αλλά η σκληρή πραγματικότητα, είπε με νόημα ο Σόρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μία λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ευρώπης θα μπορούσε να είναι ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για την Αφρίκη ύψους 30 δισ. ευρώ το χρόνο, το οποίο θα μετριάσει τις προσφυγικές ροές. Πρότεινε, επίσης, τη ριζική αναμόρφωση της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης της ρήτρας που αναγκάζει τα κράτη-μέλη να μπουν στο ευρώ.

«Το ευρώ έχει πολλά άλυτα προβλήματα τα οποία δεν πρέπει να επιτραπεί να διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]