Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εσείς, τί θα κάνετε τώρα που τελειώνει το Μνημόνιο;


Γράφει ο Ιωάννης Νασιούλας

Το 4ο Μνημόνιο είναι ήδη έτοιμο, όμως εδώ λέμε και καμμιά μπούρδα για να περνάει η ώρα. Όταν το 2010 έβαλαν την Ελλάδα στο γύψο, είπαν πως δεν είχαμε πρόσβαση πια στις αγορές και πως αν δεν πληρώναμε τα 2,5 δισ ενός ομολόγου που έσκαγε τον Μάιο, η Ελλάδα θα γινόταν σαν τα καμμένα από τους Οθωμανούς Ψαρα:
«Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη
Περπατώντας η Δόξα μονάχη
Μελετά τα λαμπρά παλικάρια
Και στην κόμη στεφάνι φορεί
Γεναμένο από λίγα χορτάρια
Που είχαν μείνει στην έρημη γη».
Προφανώς έλεγαν ψέμματα. Όμως, λίγο που δεν έχουμε θεσμούς, λίγο που δεν έχουμε λειτουργικά αλφάβητους πολίτες, οι ξένοι μάγκωσαν την Ελλάδα και βγάζουν λεφτά από την φτωχοποίησή της.
Βέβαια, το καλωσόρισμα του ξένου ελέγχου δεν ήταν εγκληματικό μόνον επειδή σκοτεινοί τύποι κονομάνε από τις πτωχεύσεις των χωρών.
Κοντά σ’ αυτούς, μας κάνουν κουμάντο και μικρο-μεσαίοι πολιτικοί των άλλων χωρών: πράγμα καθόλου άσχημο γι αυτούς, αφού στις χώρες τους υπάρχουν νόμοι και περιορισμοί. Ενώ στην αποικία, όλα γίνονται με διαταγές από το τηλέφωνο.

Τώρα, που η σχέση χρέους προς το ΑΕΠ είναι στο διάολο, το ετήσιο έλλειμμα μή βιώσιμο, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων στο μηδέν, η ανεργία έβρασε και ξέβρασε κοντά εξακόσιες χιλιάδες Έλληνες στο εξωτερικό και η χώρα δεν έχει δεκάρα σε δικά της αποθεματικά ούτε κρατική περιουσία, εμείς λέμε πως θα βγούμε στις αγορές.

Κοντά σ’ αυτά τα μασκαρέματα που στήνει η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, αγοράζοντας μουσαντέντια πρόσβαση στις αγορές ομολόγων για το θεαθήναι, έχουμε και τις γλυκόξινες μπούρδες των ξένων.
Που δεν παίρνουν την ευθύνη να ανακοινώσουν το νέο, 4ο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μέχρι να φτάσουμε στο πτωχευτικό επεισόδιο πριν από τις μεγάλες αποπληρωμές χρέους το 2021.

Το 2021 θα έχουμε επέτειο που φτιάξαμε την Ελλάδα. Ίσως τότε θα είναι μια καλή ευκαιρία να γιορτάσουμε και το επίσημο τέλος της.

Αριστεία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]