Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ιβάνοφ ζήτησε από την ΕΕ παράλληλες διαπραγματεύσεις ένταξης και ονόματος


Ένας χρόνος πέρασε από τα γεγονότα της «αιματηρής Πέμπτης» (27 Απριλίου 2017) με τα ίχνη των βίαιων σκηνών στο Κοινοβούλιο να είναι ανεξίτηλα.

Τα Σκόπια θυμούνται τη νύχτα που καταγράφηκε στην πρόσφατη ιστορία της χώρας με την απόπειρα κατά του νυν πρωθυπουργού και των επικεφαλής των συνεργαζομένων κομμάτων.

Η χώρα εξακολουθεί να ανακάμπτει από τα γεγονότα που αργότερα οδήγησαν στην πτώση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και την εκλογή μιας νέας κυβέρνησης με επικεφαλής τον Ζόραν Ζάεφ.

Σημαντικές αλλαγές δεν έχουν ακόμη προέλθει, αλλά η χώρα έχει ήδη χαρτογραφηθεί στον ευρω-ατλαντικό χάρτη, γράφει το σλαβικό "24" των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, επτά πρόεδροι και ένας πρωθυπουργός, βρέθηκαν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής Μπάρντο Μπριόνι της οποίας οικοδεσπότης ήταν ο πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ.

Στα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής, οι ηγέτες δήλωσαν ότι τα ανοικτά θέματα θα πρέπει να κλείσουν στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και ο πρόεδρος των Σκοπίων, ζήτησε από την ΕΕ να γίνουν παράλληλες διαπραγματεύσεις με τη διαφωνία του ονόματος.

Ο Ντόναλντ Τουσκ, όσον αφορά την εγγύηση ότι η FYROM θα γίνει μέλος της ΕΕ, είπε ότι έχει όλη την υποστήριξή του, αλλά για αυτό, είπε, απαιτείται συναίνεση στο Συμβούλιο.

«Αν είναι επιτυχής η επίλυση της διαφοράς του ονόματος, θα αποτελέσει ένα σημάδι ενθάρρυνσης για εσάς και τους πολίτες σας, και ένα ερέθισμα για την περιοχή, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να αντιμετωπισθούν οι πιο δύσκολες προκλήσεις», τόνισε ο Τουσκ, προσθέτοντας ότι εντυπωσιάσθηκε από την εμπλοκή και τη θετική στάση στα Σκόπια.

Βαλκανικό Περισκόπιο


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]