Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υφιστάμενη του Κούβελη η υποναύαρχος Μπουμπουλίνα


Δεν μπορούν να φυλάξουν τα νησιά μας, άφησαν τα Ιμια στους Τούρκους, και προσβάλουν κατά τον πιο χυδαίο τρόπο μια από τις μεγαλύτερες μορφές του 1821, την Μπουμπουλίνα, κάνοντας τη, τιμητικά λέει, υποναύαρχο!

Με αυτήν την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνης, δεν ξέρεις ειλικρινά σε τι βαθμό η γελοιότητα ξεπερνά την πολιτική αθλιότητα, δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Δηλαδή τώρα η Μπουμπουλίνα είναι υφιστάμενη του Κουβέλη, του περίλαμπρου πολέμαρχου, ο οποίος κατάφερε να χάσουμε από τον ορίζοντα και τις γαλλικές φρεγάτες που θα παίρναμε, με την ασχετοσύνη του;

Η Μπουμπουλίνα βύθιζε τους Τούρκους ενώ οι Συριζανέλ που την ... βραβεύουν πάνε στον πάτο την Ελλάδα. Έχουμε γίνει ο καρπαζοεισπράκτορας του Σουλτάνου κυριολεκτικά, είμαστε το ανέκδοτο του ΝΑΤΟ στρατιωτικά, υποχωρούμε σ' όλα τα μέτωπα ... ζήτω κραυγάζοντας, μας κατεβάζουν τις σημαίες και τα βρακιά όποτε γουστάρουν και για άλλοθι τυμβωρυχούμε στις πιο ιερές μορφές της ιστορίας μας;

Ε, κάντε λοιπόν και τον Καραϊσκάκη επιλόχια! Δεν μπορεί να αντιληφθεί κανείς σε τι πνευματική κατάσταση ήταν αυτοί που σκέφθηκαν και υπέγραψαν αυτή την ιεροσυλία, και πραγματικά αναρωτιέται κανείς αν τίθεται ζήτημα ψυχικής ισορροπίας, και δυνατότητες χειρισμού των τόσο κρίσιμων εθνικών θεμάτων σε περίοδο τέτοιας κρίσης.
Αν απλή ανοησία και ακρισία άφησε να προχωρήσει ο ... διορισμός της Μπουμπουλίνας σαν να ναι... Νοτοπούλου, ή θηλυκός Καρανίκας δηλαδή, πρέπει επειδή το κράτος έχει συνέχεια και τα γραπτά μένουν, να ανακληθεί εδώ και τώρα η απόφαση της ντροπής και να μην μείνει καν στα αρχεία. Να καεί, πριν σηκωθεί από τον τάφο της και τους κάψει η Αγία μορφή της Μπουμπουλίνας, όπως έκαιγε αληθινά τους Τούρκους, Μπουρλότοο!!

Στα σοβαρά τώρα, αυτή η υπόθεση δεν επιτρέπεται να παραμείνει έτσι. Ανεξάρτητα από τις οποίες παιδαριώδεις προθέσεις, ή κουτοπόνηρες συριζανελιές, κάποιος πρέπει να επιβάλει την ανάκληση της. Ανθρώπινα τα λάθη, όσο ανεκδιήγητα κι αν είναι, άπαξ και διορθωθούν, άπαξ και ζητηθεί μια συγγνώμη από τον Ελληνικό στρατό και τον λαό για την αμετροέπεια.
Αν δεν μπορεί να το καταλάβει το υπουργείο, ας αναλάβει την πρωτοβουλια άμεσα η Πολιτεία στο ανώτατο επίπεδο της, καθότι είμαστε βέβαιοι, ότι τουλάχιστον η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν είχε πληροφόρηση του τι ακριβώς συνέβει.

Όμως το να αναγνωρίζεις το σφάλμα δεν δείχνει υποχωρητικότητα αλλά εντιμότητα, και εδώ ο κ. Καμμενος καλείται να υπερβεί τα συνήθη αντανακλαστικά των πολιτικών και να πάρει πίσω τον ... κωμικοτραγικό διορισμό μιας εθνικής ηρωίδας ως ... υφιστάμενης του Κουβελη.

Δεν σηκώνει άλλη κουβέντα, να διαγραφεί ανεπιστρεπτί από τα εθνικά πρακτικά που λένε και στη Βουλή. Που δεν θα υπήρχε χωρίς την Μπουμπουλίνα.

Θέμος Αναστασιάδης
Πρώτο ΘέμαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]