Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ελληνική κυβέρνηση συμβιβάζεται, η σκοπιανή όχι


Εκτός του βασικού πυρήνα των «αγκαθιών» που διατηρούνται στη διαπραγμάτευση για το ονοματολογικό έμειναν και χθες ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ.

Η πλευρά των Σκοπίων φάνηκε ανέτοιμη να προχωρήσει στον μεγάλο συμβιβασμό για το θέμα της ονομασίας, με αποτέλεσμα οι συνομιλίες να περιοριστούν στα περιφερειακά θέματα, όπως το χρονικό πλαίσιο που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η πίεση του χρόνου στρέφεται πλέον στη σκοπιανή πλευρά, καθώς η πΓΔΜ «καίγεται» να προλάβει τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. τον Ιούνιο και την απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αλλά και τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο.

Σημειώνεται, μάλιστα, πως ακόμη και αύριο αν υπάρξει μια συμφωνία σε erga omnes χρήση της νέας ονομασίας και συνταγματικές αλλαγές, θα χρειαστεί διάστημα ίσως και πέραν των έξι μηνών για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Οι καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει οφείλονται πιθανόν όχι μόνο στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κ. Ζάεφ να προωθήσει τη λύση, αλλά και στον πειρασμό που ίσως υπήρξε στη σκοπιανή ηγεσία να αφεθεί να κυλήσει ο χρόνος, με την προσδοκία ότι θα μπορούσαν να παρακαμφθούν οι ελληνικές αντιρρήσεις και να προχωρήσει η ευρωατλαντική πορεία με το θέμα της ονομασίας σε εκκρεμότητα.

Η ελληνική πλευρά και στην Αχρίδα κατέστησε σαφές ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να συμβεί αυτό και να υπάρξουν βήματα προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ χωρίς να έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση της συμφωνίας, για όλες τις πτυχές του ονοματολογικού.

Αντιλαμβανόμενη όμως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κ. Ζάεφ, η Αθήνα θα συνεχίσει να έχει εποικοδομητική στάση στη διαδικασία, διευκολύνοντας με όποιο τρόπο έχει στη διάθεσή της τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, ώστε να λάβει τη δύσκολη αλλά καθοριστική απόφαση...

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο υπουργοί μετά το εντατικό μπαράζ των συνομιλιών, που ξεκίνησαν στις 22 Μαρτίου στα Σκόπια και συνεχίστηκαν στη Βιέννη και την Αχρίδα, δεν έκλεισαν νέο ραντεβού αποκλειστικά για το θέμα της ονομασίας, αλλά θα συναντηθούν και πάλι στις 3-4 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο της τετραμερούς διαβαλκανικής διασυνοριακής συνάντησης (Ελλάδας-Βουλγαρίας-ΠΓΔΜ, Αλβανίας) και στις 11-12 Μαΐου στο Σούνιο, όπου θα συναντηθούν οι ΥΠΕΞ Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας, των χωρών Βίζεγκραντ και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Όλα βαίνουν καλώς βάση σχεδίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκείνοι πολύ καλά κάνουν στην παραχάραξη που έχουν σχεδιάσει πολλά χρόνια πίσω.
    Εμείς τι ακριβώς κάνουμε...;
    Τι ακριβώς θα λύσουμε;
    Δεν ντρέπονται λίγο οι Ελληνόφωνοι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχω μια απορία:Προς τι οι συναντήσεις που θα λάβουν χώρα από Μάιο και μετά?Μήπως για να ......στρωθεί το θετικό κλίμα σε ενδεχόμενη προένταξη...του κρατιδίου αυτού ως ....UPERMACEDONIA?Τελευταία ο ....γλυκανάλατος κ.Ζάεφ ...."υπηρέτης" του κ.ΣΟΡΟΣ ΜΊΛΗΣΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΡΟΕΝΤΑΞΗ ΩΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ,ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ κ.λ.π ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΤΑΞΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προκαλεί και προσβάλλει το πανελλήνιο η όλη του στάση.Αντί να διαπραγματεύεται ως ΄Ελληνας υπουργός εξωτερικών διαπραγματεύεται σαν να είναι αυτός υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων.Χασκογελάει τη στιγμή που ο Ντιμιτρώφ αυτός ο εξσλαβισμένος πρώην Ελλην μας κουνάει το δάχτυλο και λέει το εξής εξωφρενικό:Και οι δυο πλευρές λέει να αποβάλλουν τον αλυτρωτισμό!Ποιν αλυτρωτισμό βρε αλητήριε νεοκομιτατζή δείχνει η Ελλάδα για τα Σκόπια?Από πότε η Σλαβική είναι "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ"?και από πότε υπάρχει "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ"?ΡΕμείς εδώ στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δηλ.μιλάμε τη "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ"?Δεν υπάρχει πιο αισχρή και σιχαμερή στάση από ΄Ελληνα υπουργό εξωτερικών ο οποίος πηγαίνει κόντρα στον ελληνικό λαό,στην ταυτότητά του και στη γλώσσα του,στην ιστορία του και τον πολιτισμό του, να μιλάει για συμβιβασμό!Λες και πήγαμε εμείς να διεκδικήσουμε κάτι από τους Σκοπιανούς, λες και εμείς είμαστε αυτοί που "κλέψαμε"από τα Σκόπια κάτι.Και θυμάμαι τα λόγια του αείμνηστου Ανδρόνικου που είπε ότι μας κάνανε να φερόμαστε ωσάν να είμαστε εμείς οι φταίχτες για τον πολιτισμό μας.Ε,όχι δεν θα περάσει αυτό!Συμπολίτες μου ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας .Δεν θα επιτρέψουμε να την βεβηλώνουν ανιστόρητοι,απάτριδες,ιδεοληψίες,συμφέροντα ,ανεπαρκείς και ανάξιοι πολιτικοί τυχοδιώκτες , πιόνια της αλαζονίας και των νεοταξικών,βαρβαριζόντων,ολοκληρωτιστών,αμνημόνων,απάτριδων και μηδενιστών υποκειμένων!Ο ελληνισμός υπήρχε,υπάρχει και θα υπάρχει ο,τι και να κάνουν.Αυτός ο τόπος είναι ολόκληρος ποτισμένος από αίμα και ιερότητα ,από μνήματα και τάφους,από πολιτισμό και μνημεία σε κάθε του σπιθαμή για να έρθουν τώρα κάποια πολιτικά υποκείμενα και να τον σκυλεύουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου, μπράβο σου!

      Διαγραφή
    2. ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!
      ΕΡΓΑΤΗ ΠΟΛΕΜΑ ΣΟΥ ΠΙΝΟΥΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ!
      ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΕΡΡΕΑΝ (ΥΠΟΘΥΚΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ) ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΓΑΠΙΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΠΑΖΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

      "για να έρθουν τώρα κάποια πολιτικά υποκείμενα και να τον σκυλεύουν!"

      Δεν ήρθαν τώρα!
      Εχουν έρθει εδώ και εκατό χρόνια, αλλά οι Ελληνες κάνουν πως δεν τους ξέρουν!

      ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΟΥΣ!!!

      Οι αριστεροί γράφουν ως επίλογο στα απομνημονεύματα τους, ΚΑΙ ευτυχώς σύντροφοι που ηττηθήκαμε!!!
      ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΗΘΗΚΑΝ!!!

      Η υποκρισία είναι υμών των Ελλήνων!
      Οι αριστεροί (φιλελεφτ-κομμουνιστές) μας τα έλεγαν και μας τα δείχνουν κατάμουτρα τι ήθελαν και τι θέλουν.

      ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!

      Διαγραφή
  5. Έχω μια απορία. Διαβάζει άραγε αυτός ο ανεκδιήγητος ο Κοτζιάς τα σχόλια στα άρθρα που αφορούν το Σκοπιανό και ειδικά τα σχόλια που αφορούν το πρόσωπό του; Αν είχε ίχνος τσίπας και ελληνικού φιλότιμου, θα έπρεπε να ντρέπεται ακόμα και να κυκλοφορήσει έξω, όχι να παραμένει υπουργός Εξωτερικών (των Σκοπίων φυσικά). Αυτός ο άνθρωπος αντιπροσωπεύει το απόλυτο τίποτα, το απόλυτο μηδέν.
    Αποτελεί όμως επιτυχημένη όμως επιλογή των ΕΘΝΟ-μηδενιστών και ΜΑΣΟΝΟ-ΔΗΘΕΝ-ΑΘΕΩΝ (στην πραγματικότητα "σκοταδο"-λατρών και ξεκάθαρων εχθρών του Θείου Φωτός του Χριστού) για το υπουργείο Εξωτερικών του ΈΘΝΟΥΣ μας. Με ξύλινη γλώσσα και άθλια επιχειρήματα, ξεπουλάει τα ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΜΑΣ. Πρέπει να καλλιεργείται και να προσεγγίζεται από όλους τους Έλληνες Η ΩΡΑ που αυτός και η παρέα του θα ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ανάλογα με τα έργα και την ΥΒΡΙ τους προς το ΕΛΛΗΝΙΚΟ -που είναι και- ΘΕΙΟ ΦΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]