Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλή Μπουλούτ κατά Μακρόν: Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας είναι οι νευρώνες της Τουρκίας


Επίθεση στον Γάλλο Πρόεδρο έκανε ο στενός σύμβουλος του Ερντογάν και γνωστός για τις δηλώσεις μίσους κατά της Ελλάδας, Γιγίτ Μπουλούτ.

Μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ο Μπουλούτ χαρακτήρισε τον Μακρόν «νεούδι» που δεν έχει τη δύναμη να σταματήσει την Τουρκία από το να εμπλακεί στα Βαλκάνια (σσ ” rel=”noopener” target=”_blank”>συμπεριλαμβανομένης και της Ελλαδας) ή να συνεργάζεται με τη Ρωσία.

Ο ίδιος είπε πως ο Γάλλος Πρόεδρος, συμπεριφέρεται σαν παιδί, δεν ξέρει τι λέει, ενώ σε μια φράση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και απειλή είπε πως τα 10 εκατομμύρια μουσουλμάνων που ζουν στη Γαλλία είναι οι «νευρώνες» της Τουρκίας που έχουν επεκταθεί εκεί.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που ο Γάλλος Πρόεδρος μπαίνει στο στόχαστρο της τουρκικής ηγεσίας. Ακόμα και ο ίδιος ο Ερντογάν είχε δηλώσει με χωρίς ντροπή και προσβάλλοντας τους νεκρούς Γάλλους πως το Παρίσι δεν πρέπει να διαμαρτύρεται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν το τελευταίο διάστημα και μετά τη δήλωσή του πως προτίθεται να στείλει στρατεύματα για την προστασία των Κούρδων στη Συρία, κίνηση που εξόργισε την Άγκυρα, δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τον Ερντογάν και τις πράξεις του.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η Γαλλία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας όταν εκείνη απειλείται από την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η γαλλική στήριξη προς τη χώρα μας φαίνεται και από την επικείμενη μίσθωση των δύο φρεγατών τύπου FREMM που αναμένεται να ενταχθούν μέχρι τον Αύγουστο στον ελληνικό στόλο – αν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις – και να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστής ισχύος για το Πολεμικό Ναυτικό στο Αιγαίο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]