Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραδοχή Τουρκίας: Η ΜΙΤ απήγαγε 80 γκιουλενιστές από 18 χώρες


Την αποκάλυψη ότι η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της χώρας (ΜΙΤ) έχει προχωρήσει στην απαγωγή 80 υπόπτων για διασυνδέσεις με την τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν (FETÖ) σε 18 χώρες έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Μπεκίρ Μποζντάγ.

Μιλώντας στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Habertürk TV ο Μποζντάγ τόνισε ότι η ΜΙΤ έχει καταφέρει σοβαρά πλήγματα στην οργάνωση FETÖ στο εξωτερικό.

Παρόλο που ο αναπληρωτής πρωθυπουργός δεν κατονόμασε τις χώρες που έγιναν οι επιχειρήσεις της ΜΙΤ, η Hurriyet αναφέρει σε δημοσίευμά της πως μερικές από αυτές είναι το Σουδάν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Εξάλλου, ο Μποζντάγ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα παραταθεί εκ νέου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι «μπορεί να παραταθεί αν το κοινοβούλιο [που ελέγχεται από το κυβερνών κόμμα] την αποδεχθεί».

Πριν από μία εβδομάδα, η MIT έφερε πίσω στην Τουρκία πέντε Τούρκους εκπαιδευτικούς και έναν Τούρκο γιατρό που ζούσαν στο Κόσοβο στη διάρκεια μιας μυστικής επιχείρησης που προκάλεσε πολιτική κρίση στην Πρίστινα, όπου τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για «απαγωγή».

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι διέταξε έρευνα και απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, λέγοντας ότι δεν τον είχαν ενημερώσει για την «απαράδεκτη» αυτή επιχείρηση.

Είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση αναφέρει συγκεκριμένο αριθμών των φερόμενων οπαδών του Γκιουλέν που επαναπατρίστηκαν παρά τη θέλησή τους από τις υπηρεσίες πληροφοριών, αν και ορισμένες περιπτώσεις είχαν δημοσιοποιηθεί.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]