Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν πόλεμο, με την Τουρκία;


Υπάρχουν κέντρα στην Ελλάδα, πρόθυμα να εμπλέξουν τη χώρα σε μια «κατάσταση πολέμου» με την Τουρκία; Αν ναι, με ποιό όφελος για τυς ίδιους και για τη χώρα; Χωρίς να απορρίπτει κάποιος την ιδέα να μπορεί η Ελλάδα σε περίπτωση Τουρκικής επιθετικότητας, να απαντήσει με ένα ισχυρό πλήγμα, οι αριθμοί είτε σε έμψυχο υλικό, είτε σε μέσα, είναι καταφανώς σε βάρος μας.

Δεν γνωρίζουμε φυσικά, τις πιθανές ή εν δυνάμει συμφωνίες της χώρας μας με τρίτες χώρες, εκτός ΝΑΤΟ, και την πιθανή στήριξη που μπορούν να προσφέρουν ή με ποια ανταλλάγματα.

Ωστόσο, τελευταίως, ορισμένα πολιτικά στελέχη, μαζί με μια σειρά «τουρκοφάγων» συνταξιούχωντων Ενόπλων Δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών, διακινούν σενάρια πολεμικής σύγκρουσης, δημιουργώντας την αίσθηση πως «αξίζει να δοκιμάσουμε»…

Αν εξαιρέσουμε καθε πιθανότητα στρατιωτικής ήττας, η ζημιά της Εθνικής Οικονομίας, το πλήγμα στις οιεσδήποτε επενδύσεις, η καταστροφή του Τουρισμού και η ανάγκη για νέο Μνημόνιο υπό το ΔΝΤ, θα είναι γεγονότα χωρίς άλλη επιλογή.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση, συμπλέουν σιωπηλώς, στην άρνηση κάθε περιπέτειας, που θα δημιουργούσε μεγαλύτερα των σημερινών προβλημάτων στη χώρα.

Καμία πολιτική δύναμη (πλην ίσως της Χρυσής Αυγής) δεν χρησιμοποιεί ρητορική που να οδηγεί σε Ελληνό-Τουρκική σύγκρουση… εκτός ελαχίστων.

Για ποιο λόγο λοιπόν ορισμένοι, αρέσκονται σε αυτή τη ρητορική εδώ και δυο εβδομάδες;

Αν στην Ελλάδα οι πολιτικές δυνάμεις δεν επιθυμούν αυτή τη σύγκρουση, μήπως πρέπει να ανατρέξουμε εκτός της χώρας για να ανακαλύψουμε τους χορηγούς αυτής της πολιτικής;

Έχει κάποιος ή κάποιοι, κέρδος από μια «θερμή» σύγκρουση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία;

Γιατί η βλακεία, το υποτιθέμενο «πολιτικό κέρδος» και η χαλάρωση απέναντι σε προβοκατόρικες πολεμικές ιαχές, μπορούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Υπεύθυνη να σταματήσει αυτή την «ανθελληνική» προπαγάνδα, είναι η κυβέρνηση και μάλλον ήρθε η ώρα, να κάνει τη δουλειά της…

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]