Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναβολή στη δίκη και απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης των δύο ελλήνων στρατιωτικών


Παραμένουν στη φυλακή της Αδριανούπουλης οι Έλληνες στρατιωτικοί μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους για παράνομη είσοδο στην Τουρκία, καθώς η έφεση κατά της προφυλάκισης που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισής τους δεν έγινε δεκτή. Την είδηση μεταδίδoυν τουρκικά ΜΜΕ καθώς και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ειδικότερα, το CNN Turk υποστηρίζει ότι ο Τούρκος εισαγγελέας απέρριψε την έφεση για δύο λόγους: πρώτον, γιατί οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας στον οποίο μπορούν να διαμείνουν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και δεύτερον επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των ψηφιακών αρχείων που υπήρχαν στα κινητά τους.

Στο ίδιο άρθρο το CNN Turk αναφέρει ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν κρατούμενοι στη φυλακή υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης και ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα όπως είχε μεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γινόταν λόγος για αναβολή εκδίκασης και όχι απόρριψη της έφεσης. Μάλιστα υπήρξαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων, εξερχόμενοι του δικαστηρίου δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιούνταν σήμερα η εκδίκαση της έφεσης, αλλά κάποια ημέρα από αύριο και έως το τέλος της εβδομάδας.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη συνέχεια είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. Πέρα από την κατηγορία παραβίασης πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής, το ένταλμα με βάση το οποίο συνελήφθησαν περιείχε και άλλες κατηγορίες, όπως «υποψία διαφυγής», «υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων», «έλλειψη κατοικίας στην Τουρκία» και «πιθανότητα διαφυγής στο εξωτερικό».

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ στα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν έχουν βρεθεί φωτογραφίες τουρκικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογήσει υποψίες ότι πρόκειται για κατασκόπους και να επιβαρύνει τη θέση τους.

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο επιμένουν σε σενάριο «συμψηφισμού» της περίπτωσης των δύο Ελλήνων με αυτής των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, αν και η ελληνική πλευρά έχει απορρίψει κάθε τέτοια ανταλλαγή.

Στο πλευρό των δύο ενστόλων βρίσκονται πλέον και συγγενείς τους. Σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Milliyet αναφέρεται ότι οι οικογένειες μετέβησαν αρχικά στο ελληνικό προξενείο της Αδριανούπολης ενώ υπέβαλαν και αίτηση στο Γενικό Εισαγγελέα της πόλης για να επισκεφθούν τους κρατούμενους στρατιωτικούς. Ο Γενικός Εισαγγελέας, επέτρεψε στις οικογένειες να επισκεφθούν τους κρατούμενους στρατιώτες, σύμφωνα πάντα με τη Milliyet.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]