Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανικός Τύπος: Επιβαρύνονται κι άλλο οι τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις


Η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απασχολεί και τον γερμανικό τύπο. Στα δημοσιεύματα των εφημερίδων, τα οποία επικαλείται η Deutsche Welle, γίνεται περιγραφή του πώς έγινε το συμβάν και παρατίθενται τμήματα των καταθέσεών τους, όπως αυτά περιγράφονται και στα ελληνικά ΜΜΕ, με την επισήμανση ότι η δίκη τους ξεκινά σήμερα στην Αδριανούπολη.

«Την Πέμπτη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν σε τουρκικό έδαφος λόγω κακής ορατότητας, όπως ανάφεραν οι ίδιοι,  ακολουθώντας ίχνη στο χιόνι προφανώς μεταναστών, που σκόπευαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα προς την Ελλάδα, και τώρα οι ίδιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για παράνομη είσοδο στην Τουρκία» μεταδίδει η Tagesschau. Στην ανταπόκριση γίνεται αναφορά και στην ανησυχία μήπως σκοπός της Τουρκίας είναι τώρα να κάνει ένα ντιλ με την Ελλάδα, κάτι σαν ανταλλαγή μεταξύ των δύο Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 και έχουν ζητήσει άσυλο.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τον τίτλο «Η Αθήνα αποκλείει ανταλλαγή στρατιωτών» ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι η ελληνική κυβέρνηση τονίζει πως η Ελλάδα δεν είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία για να γίνει ανταλλαγή αιχμαλώτων. Όλα τα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι το περιστατικό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των δύο νατοϊκών εταίρων μετά και τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο και τον εμβολισμό πλοίου του ελληνικού Λιμενικού από τουρκικό. H Rheinische Post υπενθυμίζει τα λεγόμενα του Tούρκου προέδρου Tayyip Erdogan περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923 και τις απειλές του αρχηγού της αντιπολίτευσης Kemal Kilicdaroglu σχετικά με την κατάληψη 18 νησιών του Αιγαίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]