Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έλληνες αιχμάλωτοι σε καιρό ειρήνης!


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το περιστατικό σύλληψης των δύο ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου από την Τουρκία, αποτελεί ένα τραγικό γεγονός μέσω του οποίου αποκαλύπτονται ευθύνες από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος αλλά και του παρόντος. Ευθύνες άμεσα συνδεδεμένες κύρια με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, η οποία αδυνατεί να λειτουργήσει ως προς τα απαιτητά και αυτονόητα περί της ασφάλειας της χώρας.

Το γεγονός της σύλληψης και της περαιτέρω επικοινωνιακής (και όχι μόνο) χρησιμοποίησής του με καθαρά προπαγανδιστικά στοιχεία, στάθηκε η αφορμή για να μπορέσει η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό τα όσα συνέβησαν. Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο, δυστυχώς δεν έχει γίνει, δεδομένου πως υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός, για το οποίο δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά. Και το γεγονός είναι πως τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία υπάρχουν αιχμάλωτοι έλληνες στρατιωτικοί σε καιρό ειρήνης!

Έχουμε κατανοήσει το ότι έχουμε έλληνες στρατιωτικούς αιχμαλώτους στην Τουρκία, μία τύποις στρατιωτικά συμμαχική χώρα λόγω ΝΑΤΟ και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης;
Κατανοούμε ότι με την σύλληψη αυτή (δεν ασχολούμαστε με τις συνθήκες σύλληψης, ούτε όμως αποδεχόμαστε τις τουρκικές αιτιάσεις) η Τουρκία δηλώνει ευθέως πως λειτουργεί ως εχθρική προς την Ελλάδα χώρα, και επί της ουσίας διαταράσσει στον απόλυτο βαθμό το ενιαίο αμυντικό - στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ;
Και τι κάνει το ΝΑΤΟ για να υπάρξει απεμπλοκή από μια ιδιαιτέρως δυσάρεστη κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών-μελών του; Απολύτως τίποτε! Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, καμία καταδικαστική απόφαση ή δημόσια προειδοποίηση κυρώσεων προς την Τουρκία, η οποία συνέλαβε στρατιωτικούς χώρας-μέλους του ΝΑΤΟ.

Τι έκανε από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση; Απολύτως τίποτε...! Αντιθέτως, υπακούει σε παραινέσεις διατήρησης χαμηλών τόνων (σε μια σειρά μέχρι σήμερα προκλητικών έως και επιθετικών εκ μέρους της Τουρκίας περιστατικών), επιτρέποντας τον εξευτελισμό της, αλλά κυρίως της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Καταλαβαίνουμε πως αυτή η ενέργεια μπορεί να γίνει αντικείμενο απόλυτης πολιτικής εκμετάλλευσης τόσο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όσο και της Ε.Ε και δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει; Και όχι μόνο δεν συμβαίνει, αλλά «ειδικοί αναλυτές», επώνυμοι δημοσιογράφοι και διάφοροι καθηγητές, δεν αναφέρονται καν στην ουσία του τραγικού γεγονότος της αιχμαλωσίας των στρατιωτικών και της απώλειας εκμετάλλευσής του στα διεθνή φόρα.

Επανερχόμενοι όμως στο δια ταύτα τονίζουμε πως υπάρχουν Έλληνες στρατιωτικοί αιχμάλωτοι από την Τουρκία! Εν καιρώ ειρήνης. Αιχμάλωτοι από «φίλη» και «σύμμαχο» χώρα!!!
Εάν αυτό δεν είναι αιτία (όχι απλή αφορμή) διακοπής ΚΑΘΕ είδους επαφής (πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής) και κλείσιμο των συνόρων με την επιθετικά κείμενη προς την Ελλάδα γείτονα χώρα, τότε τι πρέπει να συμβεί προκειμένου αυτή η κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα για να υπηρετήσει το Σύνταγμα (ως οφείλει) αλλά και να υπερασπιστεί την ίδια τη χώρα από μια ορατή (σε όλους πλην ηλιθίων) απειλή;

Κάποιοι, ευχόμενοι και επιθυμώντας την γρήγορη επιστροφή των ελλήνων «αιχμαλώτων», προβαίνουν σε παραινέσεις διατήρησης χαμηλών τόνων προς την Τουρκία. Προτείνουν, δηλαδή, την μεταγενέστερη όποια αντίδραση και την αποφυγή δημιουργίας υψηλότερης έντασης. Προτάσσοντας το συμφέρον των δύο ελλήνων στρατιωτικών, αυτή εμφανίζεται και η καλύτερη δυνατή πρόταση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιστροφή τους. Κι αυτό επειδή υπήρξε σαφέστατο κενό από την ανυπαρξία ουσιαστικής πολιτικής αντίδρασης στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Επί της ουσίας, αποτελεί την χειρότερη πρόταση, αποδοχή ήττας και φοβικού συνδρόμου, αν όχι λίαν επικίνδυνης κυβερνητικής ανικανότητας στη διαχείριση εθνικών κρίσεων.

Διανύοντας μια παρατεταμένη και συνεχώς κλιμακούμενη περίοδο κρίσης με την Τουρκία, με αποκλειστική ευθύνη της τουρκικής πλευράς, διαπιστώνουμε πως το ΝΑΤΟ ως στρατιωτική συμμαχία δεν καλύπτει την Ελλάδα, την οποία πασιφανώς έχει εγκαταλείψει απέναντι στην τουρκική μονίμως επιθετική (και όχι απλά αναθεωρητική) πολιτική. Το ΝΑΤΟ (βλ. ΗΠΑ) αντιλαμβάνεται την Τουρκία ως έναν ζωτικό χώρο και έναν σύμμαχο που κινδυνεύει να απωλέσει (μετά την συμμαχία της Τουρκίας με την Ρωσία) και έχει προφανέστατα ταξινομήσει αναλόγως των ΝΑΤΟϊκών συμφερόντων τις υποχρεώσεις του απέναντι στην υπάκουη (έως υποτακτική) Ελλάδα.

Το πλέον θαυμαστό, όμως, είναι πως ενώ υπάρχει ένα γεγονός, αυτό της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών, τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ επιμένουν να ασχολούνται (εν μέρει δικαίως) μόνο με το θέμα της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών και όχι με το μείζον ζήτημα της επάρκειας ή μη της παρούσας κυβέρνησης να λειτουργήσει στοιχειωδώς διαχειριζόμενη μια κρίση, από την οποία με στρατηγικές κινήσεις θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό, αποκομίζοντας εθνικά οφέλη και όχι εθνικές ζημίες, διεθνή διασυρμό και εξευτελισμό…

Αναμένοντας την επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών, ευελπιστούμε πως θα έχει ήδη συνταχθεί κάποιο σχέδιο δράσης για διπλωματικές ενέργειες από την πλευρά της Ελλάδας, ώστε, έστω και την ύστατη στιγμή να μπορέσει η κρίση αυτή να γίνει ευκαιρία για διόρθωση λαθών και τελική καταγραφή εθνικού κέρδους.
Και όλα αυτά ενώ ζούμε σε αναμονή μιας ισχυρότατης ελληνοτουρκικής κρίσης (μας έχει ήδη προειδοποιήσει και ο αμερικανός πρέσβης)…, ενώ καταγράφονται δύο αιχμαλωσίες.
Η πρώτη αιχμαλωσία αφορά τους έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται σε φυλακή της Τουρκίας.
Η δεύτερη αιχμαλωσία αφορά τον ελληνικό λαό και την αξιοπρέπειά του που βρίσκεται στα ανίκανα (ή και επικίνδυνα;) χέρια της σημερινής κυβέρνησης...

Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρούν ακραίο τον εκ μέρους μας χαρακτηρισμό "αιχμαλωσία" για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, όμως τι έχουν άραγε να πούνε όταν τον ίδιο ακριβώς χαρακτηρισμό έθεσε και ο κ. Ιωάννης Μάζης καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση των δυο Ελλήνων που δικάζονται στην Αδριανούπολη;
Κανείς δεν μπορεί να πει οτι οι Έλληνες Στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα και η ανακοίνωση του ΓΕΣ δεν το ξεκαθαρίζει …«Φέρεται να πέρασαν», λέει ο καθηγητής!
Ο καθηγητής δήλωσε απαισιόδοξος για την έκβαση της υποθέσεως και υπενθύμισε οτι ο Ερνντογάν έχει φυλακίσει εκατοντάδες Τούρκους Αξιωματικούς και θα… κωλώσει σε δύο Έλληνες;
Δήλωσε ότι είναι η πρώτη αιχμαλωσία Ελλήνων στρατιωτών από το 1974!



ΥΓ: Κι ενώ γραφόντουσαν αυτές οι γραμμές, ανακοινώθηκε η αναβολή της δίκης, αλλά και η απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης των ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία (οι οποίοι φέρεται να κατηγορούνται και επισήμως για... κατασκοπεία), καθιστώντας κάτι περισσότερο από προφανές πως η Τουρκική πλευρά έχει επενδύσει στην παντί τρόπω εκμετάλλευση της σύλληψης και αιχμαλωσίας των Ελλήνων στρατιωτικών..., τους οποίους προφανώς και θα χρησιμοποιήσει ως "διαπραγματευτικό χαρτί" στις "ελληνοτουρκικές διαφορές"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Ένα άρθρο για βαθύ προβληματισμό κάθε Έλληνα στρατιωτικού και κάθε Έλληνα πολίτη.

    Προς τη στρατιωτική ηγεσία ένα ερώτημα: ως πότε και με τη δική σας ανοχή, για να μην πω ανεπάρκεια, θα εξευτελιζόμαστε ως Έλληνες; Ένας εξευτελισμός που δεν μας ταιριάζει και δεν μας αξίζει.

    Κανείς από σας δεν έχει τα κότσια να χτυπήσει τη γροθιά του στο τραπέζι της πολιτικής ηγεσίας και να πει:"Ως εδώ!"

    Είστε υπόλογοι έναντι της Ιστορίας και του μέλλοντος αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς από σας δεν έχει τα κότσια να χτυπήσει τη γροθιά του στο τραπέζι της πολιτικής ηγεσίας και να πει:"Ως εδώ!";

      Η τρίτη παράγραφος του προηγούμενου σχολίου μου είχε στο τέλος ερωτηματικό που κατά λάθος παραλήφθηκε.

      Την επανέλαβα ορθά εδώ.

      Διαγραφή
    2. Οι στρατιωτικοί έφαγαν το τυράκι που τους πρόσφεραν οι πολιτικοί από το'74 και μετά,κομματικοποιήθηκαν και πλέον είναι επιλογές και ορντινατζες του κάθε αστρατευτου πολιτικάντη, αλλιώς καριέρα γιοκ.

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια κ. Γεωργίου. Τολμήσατε να πείτε τα πράγματα με το όνομά τους, όταν όλοι οι άλλοι ψελλίζουν ανοησίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρεπει να διευκρινιστει αν οι Ελληνες στρατιωτικοι ειχαν στα τυφεκια

    τους γεμιστηρες.

    Εαν δεν ειχαν, πρεπει να κοπουν κεφαλια σε πολιτικη και στρατιωτικη ηγεσια!

    Εαν ειχαν,γιατι δεν βρισκονταν σε ετοιμοτητα;

    Και πως ειναι δυνατον να αποπροσανατολιστηκαν και οι 2 στρατιωτικοι;

    Εχει πολλα "κενα" η υποθεση!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέγεται ότι μπήκαν μέσα οι Τούρκοι και τους πήραν ! δεν ξέρω τι να πω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εαν πραγματοποιηθηκε ενεδρα,τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ τους αιχμαλωτισαν εντος

      ελληνικου εδαφους!

      Διοτι δεν ηταν δυνατον να γνωριζουν οι μογγολοι αν και ποτε οι

      δικοι μας θα εμπαιναν σε τουρκικο εδαφος!

      Πρεπει επειγοντως να επανατοποθετηθουν ναρκες!

      ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ!!


      ΓΜ

      Διαγραφή
  5. Σκύβω το κεφάλι από ντροπή και μόνο που ακούω να παραδέχονται ότι "δεν έπεσε τουφεκιά".

    Μανάδες που ολοφύρονται, υπήρξαν άραγε οι Σουλιώτισσες; Υπήρξαν οι Σπαρτιάτισσες ή είναι και αυτές μια μαγική εικόνα;

    Τα δύο καψερά (διότι περί καψερών πρόκειται) δεν έριξαν ούτε τουφεκιά. Πιστά άραγε στο δόγμα "μη εμπλοκής, μην ενοχλείτε τον εχθρό, μην προκαλείτε επεισόδια" ή δεν διαθέτουν το αντανακλαστικό εκείνο που κάνει τον Στρατιώτη;

    Επειδή προέχει η απόσπασή τους από τον εχθρό δεν συνεχίζω.

    Ωστόσο όταν με το καλό... επιστρέψουν και πέσουν στις αγκάλες των δικών τους... ας αφήσουν την στολή στην άκρη.

    Και φυσικά καταρρίπτεται με μιας όλη η προπαγάνδα για τους Οπλίτες Πενταετούς Θητείας (διάβαζε μισθοφόρους).

    ΤΟΥΤΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΟΠΛΙΤΕΣ!

    ΟΧΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]