Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Τοποτηρητής» στο υπουργείο Άμυνας ο Κουβέλης, «εξαφανισμένος» ο Π. Καμμένος


Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Εξαφανισμένος από τις δημόσιες παρεμβάσεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ο Πάνος Καμμένος, παρότι δεν ήταν ένα “οποιοδήποτε” Σαββατοκύριακο. Τα περασμένα 24ωρα στην κορυφή του ενδιαφέροντος βρέθηκε η υπόθεση με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς και η περιπέτεια που βιώνουν στην Τουρκία.

Την ώρα λοιπόν που η τύχη των δύο στελεχών των ενόπλων δυνάμεων απασχολεί ολόκληρη τη χώρα, ο υπουργός Αμυνας “λάμπει” δια της απουσίας του. Ο κ. Καμμένος δεν δίνει καμία συνέντευξη για το θέμα, δεν κάνει καμία διαρροή, καμία δημόσια δήλωση. Τυχαίο ή όχι; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την απόλυτα ορθή απάντηση.

Από την άλλη πλευρά έχουμε έναν καινούργιο “παίχτη”, που έκανε την εμφάνισή του μετά τον ανασχηματισμό. Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, αποτελεί την καινούργια παράμετρο στην εξίσωση της συγκατοίκησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ο ακριβής ρόλος του οποίου θα φανεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Παρ' ολ' αυτά, ο κ. Κουβέλης δεν ακολούθησε την ίδια οδό με τον προϊστάμενο του, την οδό της “απουσίας”. Μέσα στο Σαββατοκύριακο έκανε αισθητή την παρουσία του με τουλάχιστον τρεις δημόσιες παρεμβάσεις πάνω στο θέμα με τους Ελληνες στρατιωτικούς:

-Η πρώτη είχε να κάνει με την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Θανάση Παφίλη, με την οποία ενημέρωσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για την εξέλιξη της υπόθεσης, επικοινωνία, η οποία αποτυπώθηκε και σε επίσημο δελτίο τύπου του Περισσού.

- Η δεύτερη ήρθε μέσω συνέντευξης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η οποία δεν έμεινε μόνο στο θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα, αλλά ήταν εφόλης της ύλης.

- Η τρίτη μέσα από συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση, όπου ο κ. Κουβέλης μίλησε για όλα. “Με την πλειοψηφία που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τον κ. Καμμένο. Η όποια συνεργασία και με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το 2012 δε σημαίνει ότι είχαμε εκχωρήσει ούτε την πολιτική, ούτε την ιδεολογική μας ταυτότητα. Και με τον κ. Καμμένο η συνεργασία προφανέστατα και επιδιώκει να έχει το χρήσιμο ωφέλιμο αποτέλεσμα για το κυβερνητικό έργο και για την υπόθεση της χώρας μας. Ούτε τότε, ούτε τώρα, έχω εκχωρήσει, και ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ, την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητά μας στον κ. Καμμένο” τόνισε μεταξύ άλλων για την σχέση του με τον Πάνο Καμμένο, λαμβάνοντας διακριτές αποστάσεις από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι κάποιος ξένος επισκέπτης ήρθε στην Ελλάδα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας και μέσα στο Σαββατοκύριακο είδε για πρώτη φορά ελληνική τηλεόραση.

Τι θα καταλάβαινε; Πως Ελληνας υπουργός Αμυνας είναι ο Φώτης Κουβέλης, μια και ο Πάνος Καμμένος δεν υπήρξε πουθενά, εν μέσω μιας εξαιρετικά σημαντικής εξέλιξης που εμπλέκονται στελέχη του ελληνικού στρατού.

Πόσο λοιπόν τυχαίο μπορεί να είναι το γεγονός της υπερπροβολής από την μία του κ. Κουβέλη και της “εξαφάνισης” από το προσκήνιο του κ. Καμμένου , αυτό το κρίσιμο 48ωρο ; Εχει να κάνει κάτι με όλο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου;

Κάποιοι θα πουν ότι πρόκειται για απλή σύμπτωση, αφού συνέπεσε η επιστροφή του Φώτη Κουβέλη στην κεντρική πολιτική σκηνή με το επεισόδιο στον Εβρο και άρα όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν εκ των πραγμάτων στον νέο αναπληρωτή υπουργό. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως στην πολιτική πρέπει να είμαστε όλοι λίγοι πιο “υποψιασμένοι”.

Ας θυμηθούμε λοιπόν την απουσία του Πάνου Καμμένου και από την πρόσφατη επίσκεψη του Tayyip Erdogan στην Αθήνα. Δύο μέρες στην ελληνική πρωτεύουσα και ο υπουργός Αμυνας ήταν σε “προγραμματισμένη” άσκηση “εκτός πρωτευούσης”.

Σύμπτωση λοιπόν που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση και πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι ο κ. Καμμένος αποτελεί “κόκκινο πανί” για την Τουρκία και πως το Μέγαρο Μαξίμου απλώς τον “αποσύρει”, όποτε υπάρχει “θέμα” με την γειτονική χώρα.

Σε αυτήν την μάλλον εδραιωμένη κατάσταση, θα πρέπει να προσθέσουμε πλέον τον παράγοντα “Κουβέλη”, ο οποίος λέγεται ότι μπορεί να αποτελέσει ακόμα και το διάδοχο του Πάνου Καμμένου στην καρέκλα του υπουργού, εφόσον οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, εξαιτίας του Σκοπιανού.

Όποια άποψη λοιπόν και αν έχει ο καθένας και με όποια εκτίμηση και αν συμφωνεί, το συμπέρασμα των τελευταίων ημερών είναι ένα: Σε ένα κρίσιμο ζήτημα για τις ένοπλες δυνάμεις ο υπουργός Καμμένος έχασε τα “επικοινωνιακά” πρωτεία από τον αναπληρωτή του. Αν αυτή η εικόνα του διημέρου αποτελεί μία παρένθεση ή την εισαγωγή μιας μόνιμης πλέον κατάστασης, αυτό μένει να αποδειχτεί μέσα στο επόμενο διάστημα και μάλιστα με τρόπο ξεκάθαρο...

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]