Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Μακεδονικό»: Ο Ν. Κοτζιάς αποφασίζει μόνος και μετά θα... ενημερώσει!


Κύκλο επαφών με πολιτικούς αρχηγούς σχεδιάζει να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και γενικότερα για τα εθνικά θέματα.

Αυτό αναμένεται να συμβεί μετά τη συνάντησή του με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Mathew Niemetz, στη Γενεύη και τον υπ. Εξωτερικών της πΓΔΜ, Nicola Dimitrov που έχει προγραμματιστεί για σήμερα κι αύριο.

Είναι όμως χαρακτηριστικό το γεγονός, πως ο κ. Κοτζιάς εξακολουθεί και κινείται με βάση τις προσωπικές του αποφάσεις κι εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των άλλων πολιτικών δυνάμεων και του κυβερνητικού εταίρου, Π. Καμμένου και των ΑΝΕΛ.

Συνεργάτες του υπουργού Εξωτερικών ,επικοινώνησαν με συνεργάτες της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, αιτούμενοι να γίνει συνάντηση των δύο πολιτικών.

Κατά πάσα πιθανότητα, σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίνημα Αλλαγής, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστεί το ραντεβού

Επίσης την επόμενη εβδομάδα ο κ. Κοτζιάς αναμένεται να ενημερώσει τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, όπως επισημάνθηκε κατά την παρουσίαση βιβλίου του Ν. Μέρτζου, στην οποία έδωσαν και οι δύο το «παρών».

«Όχι» Κυρ. Μητσοτάκη από Ν. Κοτζιά λέει η Ν.Δ.

Πάντως, πηγές της Ν.Δ. ανέφεραν σε ό,τι αφορά την ενημέρωση που ζήτησε να κάνει ο κ. Κοτζιάς στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει αντίρρηση να ενημερωθεί απευθείας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για οποιοδήποτε εθνικό θέμα.

Ως εκ τούτου -κατά τις ίδιες πηγές- από τον κ. Κοτζιά θα ενημερωθεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Κύκλοι της ΝΔ, υποστήριζαν ότι η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να ενημερωθεί από τον κ. Κοτζιά στηρίζεται κυρίως στο γεγονός πως την κυβερνητική πολιτική την εκφράζει δεσμευτικά μόνο ο Πρωθυπουργός και καθώς η κυβέρνηση δεν εμφανίζεται μόνο με μια θέση έναντι του ζητήματος, περιμένει να έχει ενημέρωση από τον Αλ. Τσίπρα.

Σημειώσεις

Σχόλιο ιστολογίου:
Για την ακρίβεια, και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών -όπως αυτές έγιναν μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Ν. Κοτζιά-, οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Οπότε, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο κ. Κοτζιάς θα ενημερώσει τα ελληνικά κόμματα για τις αποφάσεις που λήφθηκαν και όχι για τις εξελίξεις...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Στο σχόλιο του ιστολογίου,μία διόρθωση: ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ και όχι ΑΛΒΑΝΟΎ ΥΠΕΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με το δημοσίευμα https://www.echedoros-a.gr/2018/03/blog-post_377.html#more, ο αλβανός υπουργός εξωτερικών αναφέρεται σαφέστατα στην επικείμενη δημοσίευση αποφάσεων. Νομίζω ότι το ιστολόγιο αναφέρεται σωστά στον Αλβανό ΥΠΕΞ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]