Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κρεμλίνο: Δεν ξεκίνησε η Ρωσία διπλωματικό πόλεμο


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξακολουθεί να επιθυμεί την ανάπτυξη καλών σχέσεων με όλες τις χώρες, περιλαμβάνομένων των ΗΠΑ, παρά την απόφαση της Μόσχας να απελάσει 60 Αμερικανούς διπλωμάτες ως αντίποινα για την αντίστοιχη κίνηση της Ουάσινγκτον, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία ανακοίνωσε ότι η απόφαση της Μόσχας αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη διπλωματία.

«Δεν είναι η Ρωσία αυτή που ξεκίνησε διπλωματικό πόλεμο», τόνισε ο Πεσκόφ. «Η Ρωσία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα ως απάντηση στις μη φιλικές και παράνομες ενέργειες της Ουάσινγκτον», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι η Μόσχα εξετάζει την απόφαση κάποιων παρόχων δορυφορικών και ψηφιακών καναλιών να σταματήσουν τη μετάδοση του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT στην Ουάσινγκτον, καταγγέλλοντας ότι μοιάζει παράνομη και μεροληπτική.

Στις αρχές της εβδομάδας οι ΗΠΑ απέλασαν 60 Ρώσους διπλωμάτες, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Βρετανία που υποστηρίζει ότι η Μόσχα ευθύνεται για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι.

Για τις υπόλοιπες χώρες που έχουν απελάσει Ρώσους διπλωμάτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε χθες Πέμπτη ότι η απάντηση της Μόσχας «θα είναι για όλες αντίστοιχη σε ό,τι αφορά τον αριθμό των προσώπων που θα φύγουν από τη Ρωσία».

Συνολικά, περισσότεροι από 140 ρώσοι διπλωμάτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής, την Ουκρανία και την Αυστραλία, απελάθηκαν τις τελευταίες ημέρες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]