Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Έγκλημα" χωρίς τιμωρία; Ο Παπανδρέου στο “απόσπασμα”…


Προκόπης Παυλόπουλος (ΠτΔ): «… Το Σύστημα αυτό ήταν κατά την εκτίμησή μου απολύτως συμβατό με τις αρμοδιότητες και τους στόχους της ΕΥΠ ιδίως στο πλαίσιο της φύλαξης της συνοριακής γραμμής αλλά όχι μόνο. Θα καθιστούσε πιο λειτουργική την ΕΥΠ και θα της επέτρεπε να αξιοποιήσει τη συνεργασία με τους πολίτες σε ζητήματα εξυπηρέτησης, δημοσίου συμφέροντος που εμπίπτουν στην αποστολή της. …»!
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες μετά τα δραματικά γεγονότα στον Έβρο και την σύλληψη κατ΄ άλλους απαγωγή των 2 στρατιωτικών μας, γεγονότα που έπληξαν ανεπανόρθωτα το κύρος της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και της Πατρίδας μας γενικά, σχετικά με το παροπλισμένο στις αποθήκες της Ε.Υ.Π. δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης των συνόρων μας με τον τίτλο «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνορικακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» το γνωστό GIS – Ε.Υ.Π.. Έγκριτοι δημοσιογράφοι και Μέσα όπως ο Δήμος Βερύκιος και ο Alpha TV, ο Μάκης Κουρής και η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», ο Γιώργος Φιλιππάκης και το αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο ΕΡΤ open, ο έγκυρος ιστότοπος ‘’PRO NEWS’’, το έγκριτο ιστολόγιο «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους», σοβαροί και καλά διαβασμένοι παράγοντες του Δημόσιου βίου όπως ο Πρέσβης ε.τ. και πρώην Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Ιωάννης Κοραντής αλλά και κάποιοι κατ΄ εξακολούθηση αδιάβαστοι και μάλλον ξεπερασμένοι από την κοινωνία πολιτικοί, όπως ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης ασχολήθηκαν με αυτό.

Οι απανταχού "Εθνομηδενιστές"εν δράσει...

Εμείς παρακολουθήσαμε τα πάντα και όπως συνήθως κάναμε και τη δική μας ενδελεχή έρευνα. Δεν θα μπούμε στο «τρυπάκι» να γράψουμε πάνω κάτω τα ίδια που έχουν ήδη αποκαλύψει άλλο λιγότερα και άλλο περισσότερα τα παραπάνω Μέσα που σας αναφέραμε αλλά και εμείς τόσο προσφάτως όσο και κατά το παρελθόν. Έχοντας λοιπόν παρακολουθήσει την υπόθεση από το ξεκίνημά της σχεδόν και έχοντας λάβει γνώση πολλών στοιχείων της δικογραφίας που ταλαιπώρησε και διαπόμπευσε άδικα επί τέσσερα έτη, είκοσι άξια κρατικά μεγαλοστελέχη της Ε.Υ.Π. και της Κοινωνίας της Πληροφορίας μόνο και μόνο επειδή το σύστημα αυτό που προμηθεύτηκε η Ε.Υ.Π. επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή διέθετε ρώσικο λογισμικό και έπρεπε για το λόγο αυτό σύμφωνα με τον ΓΑΠ και τους συνεργάτες του σε κυβέρνηση και Ε.Υ.Π. αλλά και στη συνέχεια και με τους σημερινούς κατά Μίκη Εθνομηδενιστές κυβερνώντες, να μη χρησιμοποιηθεί αλλά να «σαπίζει» στις αποθήκες επειδή αυτό ήταν και είναι η επιθυμία ξένων κυβερνήσεων και των πρακτόρων τους -όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Τράγκας στο περιοδικό του ‘’Crash’’ ήδη από τον Απρίλη του 2014- θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε – αποκαλύψουμε το χρονολογικό ιστορικό της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης!

Ας πάρουμε λοιπόν τα γεγονότα από την αρχή…

1. Επί υπουργίας Γ. Βουλγαράκη στο Υ.Δ.Τ. και διοικήσεως της Ε.Υ.Π. επί Πρέσβεως Ιωάννη Κοραντή με Υποδιοικητές τους Σεραφείμ Τσιτσιμπή και Παναγιώτη Αλυφαντή, το 2005 και μετά από πρόταση του Α/2 Τμήματος της Κατασκοπίας της Ε.Υ.Π. με προϊστάμενο τον κ. Κώστα Αγγελάκη εγκρίθηκε η πρόταση για την ανεύρεση πόρων μέσω του Γ’ ΚΠΣ για το Πρόγραμμα «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών».

2. Μετά από αντίστοιχες ενέργειες εγκρίνεται από την Κοινωνία της Πληροφορίας το παραπάνω Έργο. Στη διαδικασία που ακολουθήθηκε αυτής του Δημόσιου Διεθνή Διαγωνισμού και που είχε δυο σκέλη συμμετείχαν 10 κοινοπραξίες.

3. Στη πρώτη φάση του Διαγωνισμού προχώρησαν οι εννέα (9). Μετά από τις προβλεπόμενες στην Προκήρυξη διαδικασίες της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού προχώρησαν στη Β’ φάση του Διαγωνισμού πέντε (5) εταιρείες. Και στο τέλος της Β’ φάσης του Διαγωνισμού προκρίθηκε μια (1) κοινοπραξία δύο Ελληνικών εταιρειών (Πλανητική ΑΕ και Pansystems AE) η οποία και πήρε το Έργο.

4. Σε αντίθεση με τα ειωθότα σε αντίστοιχες περιπτώσεις στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα καμία ένσταση επιπέδου ασφαλιστικών μέτρων για την τήρηση των διαδικασιών δεν έγινε από καμία άλλη κοινοπραξία που συμμετείχε στο Διαγωνισμό.

5. Η σύμβαση με τη μειοδότρια κοινοπραξία υπογράφτηκε το 2008 και ξεκίνησε η υλοποίηση του Έργου. Εκταμιεύθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση η προκαταβολή προς την ανάδοχο κοινοπραξία και μετά από σκληρή δουλειά της Ομάδας Διοίκησης Έργου (Επιτροπή Παραλαβής) για να προλάβει τις προβλεπόμενες προθεσμίες για μία πρωτόγνωρη για την Ε.Υ.Π. διαδικασία αυτή δηλαδή των συγχρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το σύστημα παραλήφθηκε προσωρινά στις 28/8/2009, επί υπουργίας Πρ. Παυλόπουλου (νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας) και διοικήσεως της Ε.Υ.Π. του Εισαγγελέα Εφετών κ. Δημ. Παπαγγελόπουλου (νυν Αν. Υπουργός Δικαιοσύνης) καθότι ο κ. Ι. Κοραντής είχε αποχωρήσει στις 14/7/2009 από την ηγεσία της Ε.Υ.Π. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση, η ημερομηνία οριστικής παραλαβής του Έργου ήταν η 30η Νοεμβρίου 2009. Μάλιστα υπήρχε όρος στη σύμβαση του Έργου ότι εάν η Υπηρεσία δεν εκφράσει καμία αντίρρηση ως τις 30 Νοεμβρίου 2009 προς την εταιρεία τότε το έργο θεωρείτε ως αυτοδικαίως παραληφθέν.

6. Τον Οκτώβριο του 2009 γίνονται οι Εθνικές Εκλογές, τις κερδίζει ο «λεφτά υπάρχουν» Γ.Α. Παπανδρέου και η νέα Διοίκηση της Ε.Υ.Π. υπό τον Πρέσβη κ. Κ. Μπίκα με Υποδιοικητή τον συνταξιούχο Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Φ. Παπαγεωργίου γνωστό στην πιάτσα πρωτοπαλίκαρο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ενημερώνεται για το σύστημα και μάλιστα ενώπιον πολλών υπαλλήλων κατά την παρουσίασή του, ο Υποδιοικητής Παπαγεωργίου αναφωνεί το αμίμητο ότι «αυτό κάνει παπάδες» και «πως θα γίνει να το δώσουμε και στην Αστυνομία;» ενώ ο Διοικητής Μπίκας είπε «μα αυτό είναι καταπληκτικό»!

7. Μετά από λίγες μέρες και αφού εν τω μεταξύ ανέλαβε καθήκοντα και ο έτερος των Υποδιοικητών, συνταξιούχος Αστυνομικός και αυτός, ο κ. Χρύσανθος Τσαντρίζος αλλά και με την παράλληλη αλλαγή στις θέσεις διευθυντών που έκανε η νέα Διοίκηση τοποθετώντας στην ΣΤ΄ Διεύθυνση Πληροφορικής αρχικά τον Γ. Μαρινάκη ως διευθυντή και τον Ανδρ. Λάδη ως υποδιευθυντή και λίγο μετά τον Λάδη ως διευθυντή μετακινώντας τον Μαρινάκη στην Ε’ Διεύθυνση Επικοινωνιών αρχίζουν τα γνωστά σε όλους πλέον «παρατράγουδα» για την αποδόμηση του Έργου και την άσκηση bulling, απίστευτων πιέσεων ακόμη και εκβιασμών – απειλών των εμπλεκόμενων με το Έργο υπαλλήλων ιδίως κατά του υπεύθυνου του Έργου Κώστα Αγγελάκη, του υπεύθυνου Επικοινωνίας του Έργου Αθανάσιου Χαϊκάλη και των μελών της Ομάδας Διοίκησης Έργου (Επιτροπή Παραλαβής)… Κάποιοι από τους υπαλλήλους προχώρησαν σε έγγραφες Αναφορές – Καταγγελίες προς τον αρμόδιο υπουργό Μιχ. Χρυσοχοΐδη αλλά μάλλον αυτός δεν πρόλαβε να τις διαβάσει…

Οι απειλές, οι εκβιασμοί και οι παρελκυστικές τακτικές από τους Υποδιοικητές Τσαντρίζο & Παπαγεωργιου και τον ίδιο τον Διοικητή Μπίκα συνεπικουρούμενοι από τον Νομικό Σύμβουλο του Κράτους στο υπουργείο κ. Π. Παναγιωτουνάκο (και όχι της Υπηρεσίας του κ. Αγγέλου ο οποίος διαφωνούσε με την άποψη της Διοίκησης), ενός δικηγόρου συμβούλου στο Γραφείο του Υπουργού αλλά και του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Γρ. Τασούλα προς τους εμπλεκόμενους στο Έργο υπαλλήλους προκειμένου αυτοί να μην προχωρήσουν στην οριστική παραλαβή του ήταν στην ημερήσια διάταξη… Π.χ. σε γυναίκα υπάλληλο μέλους της ΟΔΕ και τμηματάρχη τότε, του Τμήματος Δικτύων Η/Υ της Υπηρεσίας υπήρξαν απειλές του στυλ «δεν ξέρεις που θα βρεθείς εσύ και η οικογένειά σου» η όπως της είπε ο Παπαγεωργίου «ξέρουμε τι κάνεις εσύ, τα παιδιά σου, οι φίλοι σου και δε ξέρεις που θα βρεθείς.»!

Η υπάλληλος δεν κωλώνει και προς τιμήν της υποβάλλει, όπως προαναφέραμε έγγραφη Αναφορά – Καταγγελία στον τότε υπουργό Χρυσοχοΐδη (πρωτοκολλήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 2010) και από τότε δεν έγινε απολύτως τίποτα και από κανέναν. Αντί οι υπεύθυνοι να ελέγξουν τις κατηγορίες άρχισε το ανηλεές κυνήγι των εμπλεκομένων στο Έργο υπαλλήλων ενώ στις 16 Ιουνίου του 2010 ο Χρυσοχοΐδης έστειλε την υπόθεση στον ΓΕΔΔ κ. Λέανδρο Ρακιντζή .

8. Στο μεταξύ η Διοίκηση της ΕΥΠ παρανομώντας (όπως αποφάσισε αργότερα, στις 24 Μαίου του 2012 και το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. έπειτα από Προσφυγή της εταιρείας που είχε αναλάβει το Έργο) έφτιαξε άλλες επιτροπές από άσχετους με το θέμα υπαλλήλους δήθεν για να το ελέγξουν και οι οποίοι υπάλληλοι, ένα Έργο για το οποίο δούλευαν κάποια άτομα πέντε χρόνια για να το υλοποιήσουν, έβγαλαν ένα έωλο αλλά αρεστό στη Διοίκηση πόρισμα σε λίγε μόλις ημέρες...

9. Ο ΓΕΔΔ ορίζει δυο υφισταμένους του να ελέγξουν την υπόθεση και αυτοί αφού εξετάζουν μόνο υπαλλήλους που τους πρότεινε η Διοίκηση της Υπηρεσίας και κανέναν από τους αρχικώς εμπλεκόμενους που ήξεραν την υπόθεση απ΄ έξω και ανακατωτά εκδίδουν το πόρισμά τους το Δεκέμβριο του 2010, το οποίο αναφέρει ότι υπήρξαν παρατυπίες κατά τη διαδικασία και το στέλνει στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω…

Σημειωτέον ότι στην Εισαγγελέα κα Κυβέλλου καταθέτουν από πλευράς Ε.Υ.Π. μόνο οι δύο μάρτυρες που όρισε η Διοίκηση της Ε.Υ.Π., ο Λάδης και ο Μαρινάκης οι οποίοι κατέθεσαν πάνω κάτω τα ίδια που ανέφερε και το πόρισμα ΓΕΕΔ. Να σημειωθεί ότι - σύμφωνα με άκρως ενημερωμένη πηγή μας - κατά των δύο αυτών στελεχών υπεβλήθη μήνυση από τα στελέχη της Επιτροπής Παραλαβής του Έργου (ΟΔΕ) και τον Δεκέμβρη του 2015 οι δύο υπάλληλοι, προκειμένου να μην καταδικαστούν, αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη από τα πέντε στελέχη της ΟΔΕ και να καταθέσουν ενώπιον του Δικαστηρίου ότι τα πέντε στελέχη είχαν εκτελέσει στο ακέραιο τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα…

Αδιάβαστος αλλά και...κατεργαρούλης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης...

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι πέντε μηνυτές-στελέχη της Ε.Υ.Π. δέχτηκαν έντονες πιέσεις από τη σημερινή διοίκηση της Ε.Υ.Π .να δεχτούν επ’ ακροατηρίω τη συγγνώμη των δύο διευθυντικών στελεχών της Υπηρεσίας…

Κι εδώ γενάτε ένα ακόμα ζήτημα καθότι διαβάσαμε τη δήλωση Χρυσοχοΐδη στο «ΠΑΡΟΝ» της περασμένης Κυριακής το οποίο, σημειωτέον, έκανε μια πολύ καλή ανάλυση της υπόθεσης και στην οποία δήλωσή του ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι το Έργο απεντάχθη από τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ το Δεκέμβριο του 2010 προφανώς λόγω του πορίσματος «Ρακιντζή». Μέγα ψεύδος, καθότι το Έργο απεντάχθη ουσιαστικά με απόφαση της Διοίκησης της Ε.Υ.Π. στις 24 Δεκεμβρίου του 2009 με επιστολή της Υπηρεσίας στην Κοινωνία της Πληροφορίας και τυπικά από τις υπηρεσίες του Χρυσοχοΐδη στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 (λίγες μέρες πριν είχε αναλάβει Υπουργός Οικονομίας-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην αρμοδιότητα του οποίου υπαγόταν και το σχετικό ζήτημα) και όχι λοιπόν λόγω του πορίσματος «Ρακιντζή» εκτός και εάν 3 μήνες πριν ήξερε ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι υπηρεσίες του, το τι πρότεινε το πόρισμα «Ρακιντζή»… Λέει και πολλά άλλα ο κ. Χρυσοχοΐδης αλλά θα λάβει την δέουσα απάντηση λέξη προς λέξη στα όσα ανακριβή και εξοργιστικά ψευδή αναφέρει λίαν συντόμως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας… Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε πρώην ανώτερο στέλεχος της Υπηρεσίας σε συνεργάτη μας όταν αυτό ρωτήθηκε σχετικά είπε: «Ο κατά δήλωσή του αδιάβαστος πολιτικάντης σε λίγο θα μάθει να διαβάζει…»!

Όλοι προς τη Δικαιοσύνη...

Η όλη υπόθεση λοιπόν πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με κατηγορούμενους τελικά 14 στελέχη της ΕΥΠ και 6 της Κοινωνίας της Πληροφορίας (μεταξύ αυτών ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Ι. Κοραντής, οι τότε υποδιοικητές Σ. Τσιτσιμπής και Π. Αλυφαντής -γέννημα θρέμμα και οι δύο της Υπηρεσίας- ο υπεύθυνος Έργου προϊστάμενος στη Διεύθυνση Κατασκοπίας της Ε.Υ.Π. κ. Κ. Αγγελάκης και ο επικεφαλής των Ειδικών Επιχειρήσεων της Αντικατασκοπίας της Ε.Υ.Π. κ. Αθ. Χαϊκάλης) για απόπειρα απάτης σε βάρος των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και του Δημοσίου, επειδή, λέει, το Έργο αυτό δεν ενέπιπτε στις αρμοδιότητες της ΕΥΠ! Δεν κατηγορήθηκαν λοιπόν γι αυτό που αναφέρει στη δήλωσή του στο "ΠΑΡΟΝ" ο κ. Χρυσοχοΐδης…
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, για την απόφαση αυτή στηρίχθηκαν στην προφορική γνώμη του ΝΣΚ του Υπουργείου κ. Παναγιωτουνάκου. Δηλαδή, το επιχείρημα της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Υπηρεσίας επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου ήταν ότι αυτό το Έργο δεν εντασσόταν στις αρμοδιότητες της Ε.Υ.Π., επιχείρημα φυσικά παντελώς έωλο και γελοίο, καθότι, όπως προαναφέραμε, αυτό το σύστημα είχε προσωρινά παραληφθεί επί υπουργίας Πρ. Παυλόπουλου, ο οποίος ήταν αυτός που είχε φέρει, τον Μάρτιο του 2008, τον νόμο 3649/2008 («περί ΕΥΠ») στη Βουλή, που περιέγραφε και τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας! Είναι ποτέ δυνατόν ο Παυλόπουλος να μην ξέρει τι ανάγεται και τι όχι στις αρμοδιότητες της Ε.Υ.Π .και να το ήξερε καλύτερα ο ΝΣΚ, που μάλιστα είχε τοποθετηθεί στο υπουργείο επί Παυλόπουλου;
Και κάποιοι διερωτώνται γιατί ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους δεν εξέφρασε τις όποιες αντιρρήσεις του επί προηγούμενης κυβερνήσεως; Αξιόπιστες μάλιστα πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη σύσκεψη που έγινε μεταξύ της Διοίκησης της Υπηρεσίας, του ΝΣΚ, του συμβούλου του Υπουργού και των εμπλεκομένων υπαλλήλων ακούστηκαν σκληρές εκφράσεις όταν οι υπάλληλοι απειλήθηκαν ότι θα σταλούν στον Εισαγγελέα κλπ… Γνωστό στέλεχος της Ε.Υ.Π. που έχει αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του απευθυνόμενο προς τον ΝΣΚ του είπε: «Γιατί δεν τα έλεγες αυτά στον Παυλόπουλο, στον Κοραντή και στον Παπαγγελόπουλο; Εσύ θα μας μάθεις τώρα ποιες είναι οι αρμοδιότητες της Ε.Υ.Π.; Πες μας τώρα με τι σε εκβιάζουν»! Απάντηση φυσικά δεν έλαβε… Ενώ όταν ο νεαρός δικηγόρος – σύμβουλος του Υπουργού απείλησε τους υπαλλήλους με Εισαγγελέα το ίδιο στέλεχος και δύο ακόμα του είπαν: «Εσύ ρε σαν τι συμμετέχεις εδώ; Όσο για τον Εισαγγελέα αυτά όχι σε εμάς! Δεν σας φοβόμαστε...! Είμαστε πεντακάθαροι δεν σας φοβόμαστε. Εμείς θα σας στείλουμε στον Εισαγγελέα»!

Ένα "Σύστημα" συμβατό και αξιόπιστο...

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, καταθέτοντας δε ο κ. Παυλόπουλος στις 2 Ιουλίου 2013, στον Ειδικό Ανακριτή του Ν. 4022/2011 που ανέλαβε την έρευνα της υπόθεσης ανέφερε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «… Το Σύστημα αυτό ήταν κατά την εκτίμησή μου απολύτως συμβατό με τις αρμοδιότητες και τους στόχους της ΕΥΠ ιδίως στο πλαίσιο της φύλαξης της συνοριακής γραμμής αλλά όχι μόνο. Θα καθιστούσε πιο λειτουργική την ΕΥΠ και θα της επέτρεπε να αξιοποιήσει τη συνεργασία με τους πολίτες σε ζητήματα εξυπηρέτησης, δημοσίου συμφέροντος που εμπίπτουν στην αποστολή της. …»!

Μετά λοιπόν από τέσσερα χρόνια δικαστικής έρευνας εκδόθηκε αμετάκλητο απαλλακτικό Βούλευμα από τη Δικαιοσύνη για όλους τους εμπλεκόμενους κατηγορούμενους, το οποίο με τα όσα αναφέρει εκθέτει, πλέον, ανεπανόρθωτα την τότε πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΥΠ (δηλαδή τους Μ. Χρυσοχοΐδη, Χρ. Παπουτσή, Κ. Μπίκα, Φ. Παπαγεωργίου και Χρ. Τσα­ντρίζο) αλλά και τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης του ΓΕΔΔ κ. Λ. Ρακιντζή.

Στις 15 Ιουλίου 2014, το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Αθηνών εξέδωσε το υπ’ αριθμ. 1246/2014 Βούλευμα, το οποίο αποτελείται από 140 σελίδες, μετά από πρόταση που υπέβαλλε στο Συμβούλιο ο Αντιεισαγγελέας Εφετών κ. Π. Πούλιος και έρευνα που διεξήγαγε ο Ειδικός Ανακριτής κ. Χρ. Παπακώστας, ενώ η σύνοψη του Πορίσματος της Πραγματογνωμοσύνης που διέταξε το Συμβούλιο Εφετών εγκολπώθηκε αυτούσια στο Βούλευμα. Η πραγματογνωμοσύνη διήρκεσε πέντε περίπου μήνες και αποτελείται από περίπου 400 σελίδες!

Πιο συγκεκριμένα, το Βούλευμα - καταπέλτης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δ. Κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής κυρίας ανακρίσεως, διενεργήθη από τον, ορισθέντα με την υπ’ αριθ. πρωτ. 503/2013 Διάταξη Διενεργείας Πραγματογνωμοσύνης και Διορισμού Πραγματογνώμονα του Ανακριτή του Ν. 4022/2011 Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματογνώμονα Θανασούλα Αγγελο του Γεωργίου, προγραμματιστή Η/Υ, Αναλυτή συστημάτων – Ειδικό Ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων και δικτύων, πραγματογνωμοσύνη, περί των ως άνω, τεθέντων με το υπ’ αριθ. 2334/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών θεμάτων, κατετέθη δε από τον ως άνω διορισθέντα πραγματογνώμονα, περί της υπ’ αυτού, κατά τα ανωτέρω, διενεργηθείσης πραγματογνωμοσύνης, η από 23/5/2014 έκθεση τεχνικού ελέγχου – πραγματογνωμοσύνης αυτού, στην οποία, εκτός των άλλων, αναφέρο­νται τα ακόλουθα:

1) Κατά τον χρόνο της προσωρινής παραλαβής του συστήματος (28/8/2009), το σύστημα είχε παραδοθεί και όλα του τα συστατικά στοιχεία ευρίσκοντο σε λειτουργία. Στο επόμενο χρονικό διάστημα συνεχίστηκε να εξελίσσεται η επιχειρησιακή προσαρμογή του συστήματος από το προσωπικό της Υπηρεσίας με τη συνδρομή της αναδόχου με στόχο την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας, η οποία όμως ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, καθώς το έργο διεκόπη τον Δεκέμβριο του 2009. Έκτοτε, όπως προκύπτει από τα δεδομένα που εξετάσθηκαν, ουδεμία περαιτέρω εργασία εκτελέσθηκε μέχρι και τον χρόνο που τελικά κηρύχθηκε έκπτωτη η ανάδοχος ένωση εταιρειών.

2) Σχετικά με την αξία του έργου, κατά τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης… Ο έλεγχος αυτός οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η αξία του παραδοθέντος έργου, όπως πιο αναλυτικά τεκμηριώνεται στη συνέχεια, ανέρχεται σε ποσό της τάξης του 1.300.000,00 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, τίμημα που θεωρείται εύλογο για το αντικείμενο και το εύρος του έργου και εντός των πλαισίων της αγοράς.

3) Το σύστημα μπορεί να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο αγοράστηκε, εφόσον επικαιροποιηθεί και αποκατασταθεί η λειτουργία στοιχείων του, τα οποία εμφάνισαν βλάβη μετά τη διακοπή της εκτέλεσης του έργου. Επίσης, μπορεί να αξιοποιηθεί και σε αρκετές άλλες εφαρμογές, όπως, ενδεικτικά, εφαρμογές ανάπτυξης και λειτουργίας βάσεων χωρικών δεδομένων, υπηρεσιών web, συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών, καθώς και αρκετές ακόμη που αναφέρονται στη συνέχεια.
Αμείλικτα ερωτήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας...
Από όλα αυτά προκύπτει πλήθος ερωτημάτων πέραν των όσων ήδη αναφέρθηκαν σε άλλα έγκυρα ρεπορτάζ.

1. α) Αληθεύει ότι το Σύστημα που «πετάχτηκε» σε κάποιες αποθήκες κανιβαλίστηκε ώστε κομμάτια του να χρησιμοποιηθούν σε άλλα υποσυστήματα αμερικάνικων προδιαγραφών που προσπάθησαν να στήσουν συγκεκριμένοι «λαδιάρηδες» υπάλληλοι της Υπηρεσίας;

2. β) Με την μη υλοποίηση του Έργου ζημιώθηκε το Κράτος καθότι δεν υπάρχει ηλεκτρονική βοήθεια στις Αρχές και πληροφόρηση στην Ε.Υ.Π. λόγω της ανεξέλεγκτης και αθρόας πλέον εισόδου λαθρομεταναστών και κάθε λογής τρομοκρατών;

3 γ) Είναι άλλη μια αποτυχία απορρόφησης κονδυλίων από την Ε.Ε. των αδιάβαστων και απληροφόρητων αρμοδίων; Και ποιος αλήθεια θα πληρώσει για τα σπασμένα; Δεν ευθύνεται κανείς για όλα αυτά;

4 δ) Τέλος, είναι αλήθεια ότι όλα αυτά συνέβησαν επειδή σε κάποιο κομμάτι του Έργου ο υπεργολάβος χρησιμοποιούσε ρωσικά λογισμικά και κατ απαίτηση πρακτόρων ξένων υπηρεσιών σχεδόν αμέσως μετά την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009, οι δικοί μας σύγχρονοι νενέκοι – Εθνοσωτήρες" (Γ.Α.Π. & ΣΙΑ) έσπευσαν να τους ικανοποιήσουν παραβλέποντας το Εθνικό συμφέρον και την Εθνική μας Ασφάλεια; Αληθεύουν τα όσα συγκλονιστικά αναφέρει ο Γ. Τράγκας στο ‘’Crash’’, ότι δηλαδή η κατάθεση του κ. Αλεξ Ρόντου, μεγαλο-συμβούλου του κ. Γ. Α. Παπανδρέου στον 3ο Τακτικό Ανακριτή Αθηνών κ. Δημ. Φούκα, είναι εξόχως αποκαλυπτική για το συγκεκριμένο σύστημα της ΕΥΠ φέρνοντας και νέες συγκλονιστικές αναταράξεις στην όλη υπόθεση… Ο κ. Ρόντος κατέθεσε ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009 τον πλησίασαν Ισραηλινοί πράκτορες οι οποίοι του ζήτησαν να παρέμβει ώστε να αλλάξει προμηθευτή το GIS της Ε.Υ.Π. λόγω του ότι διέθετε… ρώσικο λογισμικό! Αυτός, σύμφωνα με την κατάθεσή του, αφού ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου μετέφερε το αίτημα στον τότε Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και ω! του θαύματος το σύστημα που ήδη είχε παραδοθεί στην ΕΥΠ έπρεπε να εμφανιστεί ως άχρηστο… Τότε, η διοίκηση που είχε τοποθετήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου (Κ. Μπίκας – Φ. Παπαγεωργίου – Χρ, Τσαντρίζος), "έσβησαν" το Σύστημα και όλους τους εμπλεκόμενους με αυτό!
Αφού, υπολογίζεται ότι περίπου 5.000.000 λαθρομετανάστες πέρασαν από τον Έβρο, το Αιγαίο και τα ελληνοαλβανικά σύνορα κλπ. αυτά τα οκτώ χρόνια, ενώ έγιναν τεράστιες ζημιές και σε επιχειρήσεις καθαρά Εθνικής Ασφάλειας στις οποίες δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε (ακόμα...)!
Εν κατακλείδι...

Θα ασκηθεί - έτσι "για τα μάτια του κόσμου" - κάποια δίωξη για Εθνική Προδοσία, Κατασκοπία και ζημιά σε βάρος των Εθνικών Συμφερόντων κατά αυτών που ανέλαβαν να εκτελέσουν τις διαταγές των "ξένων αφεντάδων";

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" στις 30/3/2018

* O Παναγιώτης Αποστόλου είναι Επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της “Ελλήνων Πολιτείας”
Επικοινωνία με τον συντάκτη egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Βρε τον Πάκη μας! Και τι κάνει τώρα ο κύριος Πρόεδρος για όλα αυτά; Τουμπεκί; Δεν πρέπει να αποκατασταθούν οι αδίκως διωχθέντες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ...
      ΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ...!!!

      Διαγραφή
  2. Ακούσατε τη βόμβα που πέταξε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο Χρυσοχοίδης; Μα τι παίρνει και δε μας το λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΑ...!!! ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ...!!!

      Διαγραφή
  3. Άλλο ένα έγκλημα τεραστίων διαστάσεων, που δεν αφήνει μόνον ατιμώρητα τα πρόσωπα που το διέπραξαν αλλά δείχνει περίτρανα ότι το σύστημα που καθιερώθηκε ως προς την ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ εξακολουθεί να κλείνει τα μάτια σε εγκλήματα που επηρεάζουν ΚΑΙ την ασφάλεια του Έθνους ΚΑΙ την Ελληνική κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]