Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άσκηση της Τουρκίας με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο ως απάντηση στον «Ηνίοχος 2018»


Απάντηση με πραγματικά πυρά ετοιμάζει το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας κατά της άσκησης «Ηνίοχος 2018» της Ελλάδας στο Αιγαίο που θα πραγματοποιείτε από τις 6 Μαρτίου έως και τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Βατάν.

Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας «Βατάν», ο τουρκικός στρατός θα απαντήσει με άσκηση με πραγματικά πυρά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο στο Αιγαίο. Η Υδρογραφική και Ωκεανογραφική Υπηρεσία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική άσκηση, που θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ 7 Μαρτίου και 30 Απριλίου, θα καλύψει μία θαλάσσια ακτίνα/ένα βεληνεκές που εκτείνεται μεταξύ των νησιών του Αιγαίου Σκύρο, Ψαρά και Εύβοια, ενώ σχολιάζει επίσης πως η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο ενώ ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου «21ος Αιώνας», Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ, δήλωσε στη εφημερίδα ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο.

Και η εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει το πολεμικό ναυτικό της στις περιοχές που η Αθήνα έχει δεσμεύσει για ασκήσεις.

Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει το βόρειο Αιγαίο από τη Θάσο μέχρι τα τουρκικά σύνορα. Επίσης μία περιοχή δυτικά των στενών των Δαρδανελίων, που σημαίνει ότι η Ελλάδα πλησιάζει ‘επικίνδυνα’, όπως αναφέρεται, τις τουρκικές ακτές. Ενώ και μία τρίτη άσκηση θα γίνει δυτικά της Μυτιλήνης και νότια της Χίου, η οποία συνορεύει με το τουρκικό λιμάνι του Τσεσμέ. Ειδικά η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση», σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ», καθώς κλείνει τελείως την έξοδο των τουρκικών πλοίων από τον κόλπο του Σιγατζίκ (Sığacık) και το λιμάνι Λέβεδος της Σμύρνης.

Η Τουρκία σχεδιάζει επομένως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, να «κλείσει» όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία ώστε να εμποδίσει την προσέγγιση των ελληνικών δυνάμεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]