Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Welt: O Μ. Θεοδωράκης σύμβολο του μαζικού κινήματος κατά του λαϊκιστή Αλ. Τσίπρα


Για «αναδυόμενο εθνικισμό» στην Ελλάδα κάνει λόγο εκτενές δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της Welt. Η συντηρητική εφημερίδα του Βερολίνου επιχειρεί να ανιχνεύσει με μια αναδρομή στην Ιστορία, από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η Welt αναφέρεται στη σχέση των Ελλήνων με τη Μακεδονία με αφορμή το πρόσφατο μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα για την ονομασία της πΓΔΜ.

«Στην Ελλάδα σχηματίζεται ένα μαζικό κίνημα κατά του σχεδίου να αποκλιμακωθεί η διαμάχη για την ονομασία» της πΓΔΜ, γράφει το δημοσίευμα που στέκεται ιδιαίτερα στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος μίλησε στο πρόσφατο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα. «Η μουσική του για την ταινία Αλέξης Ζορμπάς έκανε τον συνθέτη τον πιο γνωστό δημιουργό της Ελλάδας», γράφει η Welt αναφερόμενη στην ομιλία του Μ. Θεοδωράκη ενώπιον «δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που είχαν μεταφερθεί στην Αθήνα από ενώσεις βετεράνων, νεοφασίστες και ενορίες. (…) Το κεντρικό του μήνυμα ήταν ότι "η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική"».

Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει ότι «η διαδρομή ενός διανοούμενου που πολέμησε τη χούντα τις δεκαετίες του 1960 και 1970 και αργότερα έλαβε το βραβείο Λένιν (σ.σ. για τη συνδρομή του στην ενίσχυση της ειρήνης μεταξύ των λαών) για να γίνει σήμερα σύμβολο ενός εθνικιστικού μαζικού κινήματος που αντιτίθεται στην κυβέρνηση του αριστερού λαϊκιστή Αλέξη Τσίπρα, λέει αρκετά πράγματα για τη σαρωτική δυναμική του ελληνικού εθνικισμού, τον οποίο δεν μπορεί προφανώς να αποφύγει ούτε καν ένας άνδρας του μεγέθους ενός Θεοδωράκη».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Την ίδια άποψη με την γερμανική εφημερίδα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί διεθνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμαμαι πριν μερικα χρονια, σε μια γερμανικη δημοσια υπηρεσια που

      ειχα επισκεφτει ,οτι υπηρχε ενας χαρτης που τα Σκοπια αναφερονταν

      ως "Makedonija"!

      Ρωταω την υπαλληλο γιατι αναφερονται τα Σκοπια ετσι και απαντησε

      οτι ο χαρτης ηταν παλιος!

      Και την ρωτησα στον καινουργιο χαρτη πως αναγραφονται,για να μου

      απαντησει οτι δεν γνωριζει!

      Παντως γνωριζε οτι ο χαρτης ηταν παλιος!!!


      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]