Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπακάλικη ερμηνεία και "επόμενη ημέρα"


Τα αυθαίρετα συμπεράσματα Μαξίμου για το Σύνταγμα, εν αναμονή του τελικού αποτελέσματος στο Σκοπιανό

Aπό τον Γιώργο Χαρβαλιά

Μπακάλικα, πολύ μπακάλικα ερμηνεύει η κυβέρνηση τη δυναμική αλλά και την ιδεολογική ανθρωπογεωγραφία του προχθεσινού συλλαλητηρίου. Επιμένει να μετρά νοματαίους σε μια αναμφισβήτητη λαοθάλασσα και να βγάζει συμπεράσματα εντελώς αυθαίρετα, για να μην πω παιδαριώδη.

Ακόμη και ο Κοτζιάς, που μόνο χαζός δεν είναι, έπεσε στη λούμπα και ξεστόμισε μια μνημειώδη μπαρούφα: Ότι η δήθεν περιορισμένη προσέλευση στη συγκέντρωση για τη Μακεδονία νομιμοποιεί την πολιτική του στο Σκοπιανό και τον ενθαρρύνει να συνεχίσει!

Και ποιος σου είπε, ρε τρισμέγιστε, ότι τα 9.500.000 των Ελλήνων που δεν κατέβηκαν στο Σύνταγμα τάσσονται υπέρ της σύνθετης ονομασίας που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία»; Κι ότι σου κλείνουν το μάτι να συνεχίσεις;

Φοβούμαι ότι με την αυθόρμητη λαϊκή απάντηση των δύο γιγάντιων συλλαλητηρίων η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και του Κοτζιά, έχασε την μπάλα.

Καλά θα κάνει από δω και μπρος να αφήσει τις στρεψοδικίες και να ασχοληθεί με τη διαχείριση του διαφαινόμενου ναυαγίου της διαπραγμάτευσης και του συνακόλουθου blame game.

Ας κοιτάξει και ο υπουργός Εξωτερικών τι έκανε λάθος στην αφετηρία της διαδικασίας και βρέθηκε παγιδευμένος από τον ανεκδιήγητο Νίμιτς, που πέτυχε να διαχωρίσει τις έννοιες της «ονομασίας» και της «εθνικής ταυτότητας».

Προς αυτή την κατεύθυνση είχα επισημάνει εγκαίρως ότι η διαπραγμάτευση άρχισε λάθος. Έπρεπε να θέτει ως προαπαιτούμενο έναρξης των συνομιλιών την αποδοχή του «erga omnes» και τη δέσμευση των Σκοπιανών ότι δέχονται να βαπτιστούν με την ονομασία που θα συμφωνηθεί «έναντι όλων». ΠΡΟΣΟΧΗ: Οχι μόνο ως κράτος αλλά και ως εθνότητα με αντίστοιχο προσδιορισμό και της γλώσσας.

Γιατί δεν έγινε αυτό το τόσο απλό και αρχίσαμε από τα αγάλματα, τα αεροδρόμια και άλλες χειρονομίες χαμηλής πολιτικής αξίας; Δεν θα μπω στον πειρασμό ακόμη να σχολιάσω τη σύνθεση της «επιτροπής σοφών» που επεξεργάζεται -νυχθημερόν, υποτίθεται- την ελληνική πρόταση συμβιβασμού με τα Σκόπια. Παρότι, αν πιστέψουμε τα σχετικά δημοσιεύματα, σε αυτήν φιγουράρουν γνωστοί αργόσχολοι των Αθηνών, αλλά και πρόσωπα ταυτισμένα με τη στήριξη άκρως ενδοτικών θέσεων σε μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα, όπως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Δεν θα σχολιάσω επίσης προς το παρόν τις διάφορες επινοήσεις με τα «αμετάφραστα» στο κυριλλικό αλφάβητο που προορίζονται για... σανοφάγους.
Αναμένω το τελικό αποτέλεσμα. Και, κυρίως, το ποιος θα φορτωθεί προς τα έξω τον... μουντζούρη της αδιαλλαξίας. Μέχρι να έρθει αυτό, ας αφήσουμε κατά μέρος τις επαγωγικές εξυπνάδες για τη «δυναμική της πλατείας»...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Είναι ν' απορεί κανείς. Φέρονται σαν να επιδιώκουν να γελοιοποιούνται, με τα επιχειρήματα-σανό που μας παρουσιάζουν.
    Στις συγκεντρώσεις του Τσίπρα (ανοιχτές και κλειστές), στις δεύτερες εκλογές του 2015, πήγαν περίπου 200-250 χιλ. πολίτες και ο Τσίπρας πήρε το 20% του συνόλου των ψηφοφόρων. Στις συγκεντώσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης πήγαν 2.εκ πολίτες, ας πούμε κατ'ελάχιστον 1,5 εκ. Ποιο ποσοστό ψηφοφόρων αντιπροσωπεύει αυτό το νούμερο, με δεδομένο ότι όλοι οι υποστηρικτές μιας πολιτικής "θέσης" δεν θέλουν ή δεν μπορούν να παραβρεθούν στις συγκεντρώσεις. Ο τρόπος να το βρούμε, κατα μαθηματική αναλογία, που είναι ένας τρόπος με λογική συνέπεια , μας δείχνει ότι το ποσοστό των πολιτών που λέει όχι στην παράδοση του όρου "Μακεδονία" είναι πάνω από 80% !! Ένα νούμερο που (συν)κλονίζει συθέμελα όλο το πολιτικό κατεστημένο, παλιό και νεώτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου , γνωριζουν παρα πολυ καλα οτι δεν εχουν ουδεμια νομιμοποιηση για οτιδηποτε εχουν υπογραψει μεχρι τωρα και οτιδηποτε εχουν διαταχθει να υπογραψουν .
      Με ενα 18% ψηφοφορων σκατοκεφαλων βεβαιως , δεν εχεις καμια νομιμοτητα .
      Επειδη ομως και τα υπολοιπα συμμοριτοκομματα ειναι της ιδια κοπης , συνεχισουν να ριμαζουν και να διαλυουν την Πατριδα μας .

      Δεν ειναι Ελληνες , αλλα ελληνοφωνα καθηκια και απλα εκτελουν εντολες .

      Το ερωτημα ειναι γιατι αραγε οι Ελληνες τους ανεχονται και τους πληρωνουν για να τους καταστρεψουν ;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]