Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυξάνονται οι νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στη Συρία


Επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν το Σάββατο στην επίθεση της Τουρκίας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων πέντε που πέθαναν σε μία επίθεση σε ένα άρμα μάχης, δήλωσε ο στρατός, ενώ ο συνολικός αριθμός έφτασε τους 15.

Οι απώλειες σηματοδότησαν το υψηλότερο φόρο αίματος σε μία ημέρα για τον τουρκικό στρατό στην «Επιχείρηση Κλάδος Ελιάς», που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου εναντίον της πολιτοφυλακής των Συριακών Κουρδικών Λαϊκών Πολιτοφυλακών (YPG), που θεωρείται από την Άγκυρα ως τρομοκρατική ομάδα.

Η επίθεση στο άρμα μάχης, λεπτομέρειες των οποίων δεν αποκαλύφθηκαν από το στρατό, ήταν η πιο θανατηφόρα επίθεση στον τουρκικό στρατό μέχρι στιγμής. Οι τελευταίες συγκρούσεις έφεραν στους 15 τον αριθμό των τούρκων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις.

Το YPG κυκλοφόρησε ένα βίντεο το Σάββατο στο οποίο ισχυρίζεται παρουσιάζει την καταστροφή του τουρκικού άρματος, χρησιμοποιώντας ένα αντιαρματικό καθοδηγούμενο βλήμα, στο χωριό Heftar, βόρεια της Αφρίν.



Σε αντίποινα, τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή από την οποία πραγματοποιήθηκε η επίθεση στο άρμα μάχης, καταστρέφοντας καταφύγια και αποθήκες πυρομαχικών, σύμφωνα με δήλωση της τουρκικής πλευράς.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ σε απάντηση της επίθεσης δήλωσε ότι το YPG θα «πληρώσει για αυτό στο διπλάσιο» σε δήλωση που δημοσίευσε στο Twitter.

Ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές συριακές δυνάμεις ανταρτών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, επιδιώκουν να εξαφανίσουν το YPG από το δυτικό συνοριακό προπύργιο του Afrin και η επιχείρηση μέχρι στιγμής χαρακτηρίστηκε από έντονες συγκρούσεις.

Η Τουρκία λέει ότι έχει σκοτώσει περίπου 900 Κούρδους μαχητές, αλλά αυτό δεν μπορεί να ελεγχθεί ανεξάρτητα, ανέφερε το BBC.

Ο αριθμός των πολιτών που σκοτώθηκαν μετά από δύο εβδομάδες της επίθεσης της Τουρκίας στην Αφρίν έχει περάσει τις 100, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Το νoσοκομείο της Άφριν, δήλωσε ότι 104 άμαχοι σκοτώθηκαν και 165 τραυματίστηκαν σε όλο το καντόνι στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Rudaw. Η Τουρκία αρνείται ότι προκάλεσε θύματα αμάχους.


Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να καταλάβει κανένα μέρος της Συρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου Ιμπαχήμ Καλίν, στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Anadolu.

«Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την κατοχή οποιουδήποτε τμήματος της Συρίας», δήλωσε ο Καλίν. «Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση, θα επιστρέψουμε την περιοχή πίσω στους ανθρώπους της Αφρίν, αφού απελευθερωθούν από το YPG».

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου δήλωσε ότι η επιχείρηση είχε τρεις στόχους: διασφάλιση των τουρκικών συνόρων, εκκαθάριση των συριακών εδαφών από τις τρομοκρατικές οργανώσεις και εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, ανέφερε στο Anadolu.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες που είχαν υποστηριχθεί από την Άγκυρα είχαν 25 θανάτους στη διάρκεια της επιχείρησης μέχρι στιγμής.

Εν τω μεταξύ, επτά πολίτες έχουν σκοτωθεί με πυρκαγιά στην Τουρκική πλευρά των συνόρων για την οποία η Άγκυρα κατηγορεί το YPG.

Ο Ερντογάν δήλωσε σε ομιλία του το Σάββατο ότι οι τουρκικές δυνάμεις αρχίζουν να παίρνουν θέσεις στο βουνό και τώρα θα κατευθυνθούν προς την ίδια την Αφρίν, «Δεν υπάρχει τίποτα να μας σταματήσει», είπε.

Ωστόσο, οι αναλυτές και οι εικόνες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής η Τουρκία έχει πάρει τον έλεγχο περιορισμένων συνοριακών εδαφών, χωρίς να πλησιάζει ακόμη κοντά στην πόλη της Αφρίν.

Η Τουρκία λέει ότι το YPG αποτελεί παρακλάδι του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), το οποίο διεξήγαγε τριετή αντίσταση εναντίον του τουρκικού κράτους.

Όμως, το YPG συνεργάζεται στενά με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]