Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλη η Ελλάς πλην Αριστεράς


Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας ήταν δύο τεράστιας κλίμακας πολιτικά πειράματα. Από αυτά προέκυψαν σημαντικά αποτελέσματα

Το βασικότερο συμπέρασμα από τις λαοσυνάξεις για την υπεράσπιση της ιστορικής, της πολιτισμικής και της εθνικής ακεραιότητας της Μακεδονίας μας είναι το ακόλουθο: η Αριστερά δεν αντιμετωπίζει με αδιαφορία το εθνικό ζήτημα, αλλά εχθρικά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα παρακλάδια του αενάως διασυρόμενου ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ τις ακρότατες απολήξεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, όλα τα κόμματα και οι οργανώσεις καταδίκασαν τα συλλαλητήρια, τα κίνητρα και τη σκοπιμότητα της διεξαγωγής τους. Aλλα κομψά κι άλλα με πιο μπρούτο κι απότομο τρόπο, εκτόξευσαν μύδρους εναντίον και των διαδηλωτών: «ακροδεξιοί, χουντικοί, φασίστες, εθνικιστές, αναχρονιστές, σοβινιστές, γραφικοί, αστείοι μεγαλέξανδροι κ.ά.».

Οι χαρακτηρισμοί και το σκεπτικό τους εξέπεμπαν μια παράδοξη, ανεξήγητη οξύτητα. Λες και ο πανεθνικός ξεσηκωμός των Ελλήνων, που πραγματοποίησαν διαδηλώσεις και εκτός συνόρων για τη Μακεδονία, ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο ύπαρξης των κομμάτων της Αριστεράς.

Αριστεροί πήραν μέρος στα συλλαλητήρια. Ως Ελληνες, όχι ως πολιτικά όντα ταυτιζόμενα με χρεοκοπημένες ιδεολογίες. Η Αριστερά δεν πήρε μέρος και πρότεινε σε όλους να απέχουν από αυτά. Το εθνικό ζήτημα δεν είναι απλά αναλώσιμο για την ελληνική Αριστερά, αλλά η ανάσυρσή του και η συζήτησή του στη δημόσια σφαίρα απειλεί στ’ αληθινά αυτή την παράταξη να την κατατάξει εκεί που της πρέπει: στα αζήτητα. Στην Αριστερά, φυσικά, ανήκουν και οι ημιπαράφρονες, άθεοι, ανερμάτιστοι, αποεθνικοποιημένοι χρηματολάτρες του λιμπεραλισμού.

Από την άλλη, η Δεξιά, σε όλες τις εκφάνσεις της, ακόμα και για λόγους καιροσκοπισμού και εναρμόνισης με τον πατριωτικό χείμαρρο που σχημάτισε η λαϊκή απαίτηση, αγκάλιασε τα συλλαλητήρια. Η εθνικιστική Δεξιά δεν τα αγκάλιασε απλά, τα προκάλεσε. Οι πιο διστακτικοί, φοβικοί και ενοχικοί παράγοντες και παραγοντίζοντες της Δεξιάς τα αγκάλιασαν στο «και πέντε» μεν, αλλά το έκαναν δε. Το παραταξιακό κέρδος είναι τεράστιο, διότι στο συλλογικό συνειδητό αλλά και στο ασυνείδητο ενεγράφη το ασύμβατο της Αριστεράς με τις εθνικές διεκδικήσεις και το συμβατό της Δεξιάς με αυτές. Το μήνυμα ήταν απλό, ηχηρό και αληθές: Ολη η Ελλάς, πλην Αριστεράς.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αστα Λιάκο. Σήμερα δε μας πείθεις ότι ο λαός πίστεψε τις καλές εθνικές προθέσεις της δεξιάς.στα συλλαλητήρια βγήκε ο Έλληνας και όχι ο κομματάνθρωπος. Να πω ότι αυτές η πρώην παντοδύναμες πολιτικές παρατάξεις τελείωσαν; ίσως είναι λίγο νωρίς να το πώ. Αλλά κανείς δεν μπορεί πια να αναστηλώσει τη "χαμένη τιμή" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λαός χρειάζεται έναν ηγέτη με ανάστημα. Δυστυχώς οι 300 έχουν μετατραπεί σε ένα τραγικό τσίρκο και τα πολλά κόμματα δεν βοηθάνε, αντιθέτως είναι γνώρισμα πρώιμων δημοκρατιών. Και ποιον να εμπιστευτείς άλλωστε, αφού όλοι λίγος πολύ διατηρούν κρυφές
    ατζέντες. Η κυβέρνηση από την άλλη, όπως σωστά παρατηρεί ο αρθρογράφος, δεν χάνει πλέον ευκαιρία να δείξει την εχθρότητα της απέναντι στην κοινωνία. Λες κ εκδικείται την κοινωνία για όσα δεν κατάφερε να γίνει η αριστερά στην Ελλάδα μετά τον εμφύλιο. Λες και έχει άχτι την κοινωνία και βγάζει όλα τα σπασμένα σιγά σιγά πάνω της φτύνοντας εν έτη 2018 την δημοκρατία κατάμουτρα με απόλυτα αλαζονική διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε μας ρε φιλε και συ με την πουστοδεξια σας .
    Εφοσον ΕΣΕΙΣ πρωτοι εχετε προδοση οχι μονο την Μακεδονια , αλλα ολη την Πατριδα μας και απλα το αφεντικο σας εφερε τους κατσαπλιαδες να βαλουν την ταφοπετρα που ανοιξατε εσεις μαζι με τις πρασινες χολερες .
    Ο πολυς κοσμος εχει καταλαβει τι ρολο παιζουν και οι 301 κ(Υ)νοβουτοαλητες και μονον μια μικρη μεριδα του κοσμου παει τις κατοχικες σας καλπες . Οπου και εκει ρε ξευτιλες ΕΣΕΙΣ εχετε δωσει σε ιδιωτικη ΕΒραικων συμφεροντων συμμορια να μετρουν τα κουκια και να τοποθετουν οποιον θελουν αυτοι τον επομενο δωσιλογο που θα παριστανει τον πορδυπουργο της αποικιας . Και κατοπιν λενε στο υπουργειο εσωτερικων να ανακοινωση τον επομενο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ τους Εθνους και του Γενους μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]