Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανοχή στην παρακμή και Γιάννης Μπουτάρης


Ουδείς σοβαρός άνθρωπος νιώθει την ανάγκη ή έχει το ενδιαφέρον να εντοπίσει και να ερμηνεύσει τις εστίες παθογενούς σκέψης και συμπεριφοράς του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Αυτό που ενδιαφέρει άπαντες είναι οι συνέπειες που έχουν τα λόγια και τα έργα του στη ζωή των Θεσσαλονικέων, αλλά και ευρύτερα στο εθνικό σύνολο.

Αν και κατά καιρούς ισχυρίζεται ότι δεν θέλει και δεν είναι δουλειά του να ασκεί εξωτερική πολιτική, οι Ελληνες τον έχουν γνωρίσει κυρίως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ο κ. Μπουτάρης συνηθίζει να παίρνει το μέρος όσων έχουν λόγους να αντιστρατεύονται τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ανωτέρω είναι οι φιλοτουρκικές κορόνες του δημάρχου και οι γλοιώδεις αναφορές του στον γενοκτόνο των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ.

Τώρα, που το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων κυριαρχεί στην επικαιρότητα, ο κ. Μπουτάρης, αντί να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του (ένα εξ αυτών είναι η υπεράσπιση και η ανάδειξη της ελληνικότητας της πόλης και της Ιστορίας της), αναλαμβάνει τον ρόλο της εμπροσθοφυλακής της παρακμής και προβαίνει σε δηλώσεις και προτάσεις που προσβάλλουν τους Ελληνες και τη νοημοσύνη τους.

Από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μπουτάρης είπε, μεταξύ άλλων: «Θα κρατήσουμε το “Μακεδονία” στο αεροδρόμιο και στα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια». Το τελευταίο πρέπει να είναι ένα από τα πλέον άθλια ψεύδη που έχουν ειπωθεί ποτέ δημόσια. Ερχεται, δηλαδή, τουρίστας στην Ελλάδα και νομίζει ότι η χώρα μας είναι τα... Σκόπια λόγω της χρήσης της λέξης «Μακεδονία»!

Για το αντεθνικό παραλήρημα του κ. Μπουτάρη δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος, αλλά και όλοι όσοι κάθονται και τον ακούν δίχως να διαμαρτύρονται, δίχως να ορθώνουν το ανάστημά τους στη σήψη και την παρακμή που εκπροσωπεί ο απερχόμενος δήμαρχος. Οι πολίτες εύλογα αναρωτιούνται γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένας να αντιδράσει στον ασχημονούντα Μπουτάρη.

Η ανοχή είναι συνενοχή. Δεν είναι δυνατόν οι εκπρόσωποι των πολιτών, με την αδράνειά τους, να συναινούν σ' αυτές τις εθνικά ύποπτες ανοησίες.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]