Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς δήθεν «συμμάχους» επιστολή: Αυτά ζούμε κύριοι με την Τουρκία από το ’74…


Του Βασίλη Κοψαχείλη

Ήρθε και η ώρα των Ιταλών να γευτούν ολίγη από Τουρκία μετά τη χθεσινή μέρα των Αμερικανών που βρήκαν τοίχο στην προσπάθειά τους να καλοπιάσουν τον απείθαρχο γείτονά μας που, βάσει σχεδίου και «συμμαχικής» ανοχής, συνεχώς κλιμακώνει από το ’74 έως σήμερα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το Ιταλικό γεωτρύπανο κάθετε 15 μίλια μακριά από τον στόχο «Σουπιά», αδυνατώντας να προχωρήσει στο γεωτρητικό του πρόγραμμα, με τους Τούρκους αξιωματούχους να κλιμακώνουν την φρασεολογία τους με ευθείες στρατιωτικές απειλές εναντίον των εταιρειών που εμπλέκονται στις έρευνες υδρογονανθράκων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αθήνα και Λευκωσία αδυνατούν να αντιληφθούν ότι τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να σηκώσουν τηλέφωνα και να θέσουν τους συμμάχους τους εμπρός των ευθυνών τους.

Εάν θέλουν ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, τότε να βρουν τον τρόπο να αναγκάσουν τον πειρατή της διεθνούς τάξης να γίνει πολιτικό όν και να συμμορφωθεί με το πλαίσιο στο οποίο Αθήνα και Λευκωσία θα καθόντουσαν σε ένα τραπέζι να συζητήσουν ουσιαστικά και όχι για χάρη της συζήτησης.

Όσο θα χαϊδεύουν την Τουρκία ή θα σφυρίζουν αδιάφορα, τόσο η Τουρκική προκλητικότητα θα κλιμακώνεται!

Η Ελλάδα και η Κύπρος, αν χρειαστεί, έστω και την τελευταία στιγμή, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν…

Εδώ , ωστόσο, η Τουρκία χλευάζει εμπράκτως την κυριαρχία και την διεθνοπολιτική αξιοπιστία ολόκληρης της ΕΕ, ολόκληρης της Δύσης θα έλεγα, αφού από το κάδρο δεν ξεφεύγουν πλέον ούτε οι ΗΠΑ.

Είναι ώρα για σκληρές κουβέντες με τους «συμμάχους» μας. Είναι ώρα έξυπνων – τονίζω έξυπνων – αποφάσεων…

* Ο Βασίλης Κοψαχείλης είναι Διεθνολόγος
MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]