Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως πρέπει κάποιος να τους πει ότι θα μπούνε για πάντα στη φυλακή;

H κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί την εθνική υπερηφάνεια, όσο και αν η ίδια απεχθάνεται οτιδήποτε σχετικό με τη λέξη "έθνος"

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Κάποιοι συμπολίτες, με πνεύμα καλής διάθεσης, επιχειρώντας να εμφανιστούν διαλλακτικοί (και όχι εθνικιστές, φασίστες, ναζί και γραφικοί όπως χαρακτηρίζει η κυβέρνηση Τσίπρα και τα καλοπληρωμένα της παπαγαλάκια, όσους είναι υπέρ του αυτονόητου και των συμφερόντων της Ελλάδας), αναρωτιούνται: Κι αν είναι το GornaMakedonija, Makedonska (ή και οτιδήποτε σχετικό) αμετάφραστο; Δεν είναι μια κάποια λύση αυτό;

Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει τίποτε αμετάφραστο.... Και μόνο η ρίζα της λέξης "Makedon" φτάνει ώστε οι κάτοικοι της Βαρδαρίας να αυτοπροσδιορίζονται και να ονομάζονται Μακεδόνες.

Δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να υπάρξουν διαβεβαιώσεις πως δεν θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους και πως δεν θα ξαναβγάλουν βιβλία με αλυτρωτικούς χάρτες εις βάρος της Ελλάδας.

Σε περίπτωση, δε, που η Ελλάδα θυμίσει τη διεθνή κοινότητα πως υπάρχει παραβίαση συμφωνίας και ζητήσει την επαναφορά στη συμφωνία, τότε ΟΛΟΙ θα κατηγορήσουν την Ελλάδα για εμπλοκή σε εσωτερικά ζητήματα άλλης χώρας.

Και στο σημείο αυτό δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως το διεθνές δίκαιο εφαρμόζεται αλά - καρτ και δεν ισχύει πάντα για όλους και για όλα, αλλά το διεθνές δικαστήριο αποφασίζει σύμφωνα με τις εκάστοτε πολιτικές συγκυρίες και τα συμφέροντα των ισχυρών.

Είναι αυτοκτονικός ιδεασμός το να εγκατατάλειψουμε σήμερα ως χώρα τη θέση ισχύος, προκειμένου αύριο (κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον) να μπούμε σε διαδικασίες αναζήτησης του δικαίου μας -σύμφωνα πάντα με το διεθνές δίκαιο και όχι με άλλα μέσα και τρόπους-, αποτελεί ύστατη πράξη ηλιθιότητας, μη αναστρέψιμης, η οποία είναι εξόχως βλαπτική για την πατρίδα μας.

Δυστυχώς, για λόγους εξόφθαλμων πολιτικών/κομματικών συμφερόντων και "κατανοητούς" από σχεδόν όλους τους πολίτες, η παρούσα κυβέρνηση (όχι ότι η αντιπολίτευση έχει επί της ουσίας άλλη "γραμμή") ακολουθώντας την "πολιτική του παραλόγου" είναι αποφασισμένη να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να δημιουργήσει νέα μείζονα αρνητικά ζητήματα για την ασφάλεια της χώρας, άμεσα συνδεδεμένα με τη γεωγραφική της έκταση και δομή.

Μοναδική αγωνία των κυβερνώντων είναι η επικοινωνιακή διαχείριση και ο διαμοιρασμός ευθυνών των δικών της εγκληματικών - τραγικών για την χώρα ευθυνών. Επικοινωνιακή διαχείριση που ευελπιστούν πως θα μειώσει το "πολιτικό κόστος" των όσων η ίδια μεθοδεύει και υλοποιεί. Εδώ όμως πρέπει να τεθεί και ένα ουσιώδες ερώτημα: Μιλάμε ακόμη για πολιτικές ευθύνες; Μήπως οι ευθύνες αυτές είναι πλέον καθαρά ποινικές;

Πρέπει να κατανοήσουμε και να αποδεχθούμε πως ζούμε σε παγκοσμίως πρωτοφανείς καταστάσεις, αφού η παρούσα κυβέρνηση (και θυμίζω πως δεν εξαιρώ τους υπόλοιπους πολιτικούς χώρους) εφαρμόζει υποχωρητική έως προδοτική πολιτική, παρά τις παρόμοιες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί με άλλες χώρες.

Και αυτή ακριβώς η (αναιτιολόγητη και ιδιαίτερα προβληματική) υποχωρητικότητα δημιουργεί μείζονα θέματα ως προς την διάθεση των κυβερνώντων να υπερασπιστούν επαρκώς την χώρα σε άλλα ζητήματα που πιθανότατα θα προκύψουν με άλλους γείτονες, οι οποίοι προ καιρού έχουν καταθέσει τις επιθετικές τους θέσεις - απαιτήσεις...

Στην περίπτωση της ονομασίας των Σκοπίων η παρούσα κυβέρνηση "ζυγίζεται" από τρίτους, εκτός Ελλάδας, οι οποίοι και εξάγουν χρήσιμα για τους ίδιους συμπεράσματα για την πιθανή στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε περίπτωση μίας πραγματικής (πρώτου μεγέθους) πρόκλησης προς την Ελλάδα.

Δυστυχώς για τη χώρα και τους πολίτες της, ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του στην κυβέρνηση, προ καιρού "εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρέθησαν ελλιπείς"... σε όλα...!!!

Σήμερα, πλέον, με όσα συμβαίνουν στα εθνικά θέματα και όσα έπονται (Θράκη, Αιγαίο, Αλβανία, Σκόπια και -κυρίως- Τουρκία)  μπορούμε με απόλυτη βεβαιότητα να πούμε πως αυτοί που μας κυβερνούν ευρέθησαν όχι μόνο υπόπτως ανίκανοι και λίαν επικίνδυνοι για την Ελλάδα αλλά και λίαν χρήσιμοι για όσους ασκούν επιθετικές πολιτικές προς την Ελλάδα.

Οι δε δικαιολογίες (πολιτικάντικοι εξυπνακισμοί) που παραθέτουν για τα οφέλη της Ελλάδας (που δεν διευκρινίζουν καν) που θα προκύψουν από μια συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων, χαρακτηρίζονται μόνο ως "προφάσεις εν αμαρτίες" και τους καθιστούν πολλαπλά επικίνδυνους για την οποιαδήποτε διαχείριση θεμάτων που αφορούν την χώρα.

Αν αυτό δεν γίνει επαρκώς κατανοητό και δεν ασκηθούν οι κατάλληλες πιέσεις προς την πολιτική σκηνή της χώρας, η περίπτωση των Σκοπίων θα αποτελέσει την θρυαλλίδα εξελίξεων λίαν δυσάρεστων, αρνητικών και επίπονων για το σύνολο της χώρας, η οποία επισήμως εξισώνει και αναγνωρίζει τα δικαιώματα του νοικοκύρη με τις απαιτήσεις του γείτονα άρπαγα...

Μήπως, τελικά, κάποιος πρέπει να ξεκαθαρίσει στους διαχειριστές της χώρας (αυτοπροσδιορίζονται και ως κυβέρνηση) πως οι ενέργειές τους, όπως καταγράφονται επισήμως, θα είναι αυτές τους οδηγήσουν στην φυλακή για το υπόλοιπο του βίου τους;
Και εάν η ερώτηση αυτή "ακούγεται" ακραία, δεν πρέπει να διερωτηθούμε πόσο ακραία εις βάρος της λογικής και του αυτονόητου των εθνικών συμφερόντων είναι οι ενέργειες των σημερινών κυβερνώντων;
Δεν πρέπει να αναρωτηθούμε, όλοι μας, για το πως αντιλαμβάνονται την δημοκρατία και το ισχύον πολίτευμα όσοι σήμερα μας κυβερνούν;
Δεν πρέπει να διερωτηθούμε ποιούς και γιατί -πραγματικά- εξυπηρετούν "ο Αλέξης και τα άλλα παιδιά", τη στιγμή που κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν πως η ύπαρξή τους αποτελεί "δούρειο ίππο" για την χώρα;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα οφείλουν και πρέπει να κατατεθούν από τον λαό την επόμενη Κυριακή, στο συλλαλητήριο της Αθήνας, και ταυτόχρονα να σταλούν εκείνα τα σαφή μηνύματα περί του "τι μέλλει γενέσθαι" με όλους όσους μεθοδικά εργάζονται και συνεργάζονται (εκμεταλλευόμενοι θέσεις προσωρινής ισχύος) για να μειώσουν το κύρος και την κυριαρχία της Ελλάδας...

ΥΓ: Από χθες το πρωί κυκλοφορεί μία δήλωση του Κοτζιά, ο οποίος υποστηρίζει ότι «η ονομασία "μακεδονική γλώσσα" καθιερώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη το 1977, επί ηγεσίας Κωνσταντίνου Καραμανλή».
Μετά από μία μικρή έρευνα, και μετά από περιηγήσεις ιστολογίων καθαρά αντικαραμανλικών, διαπίστωσα ως φερόμενη αρχική πηγή, ένα έγγραφο του ΟΗΕ με τον τίτλο «Η Τρίτη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών διά την Τυποποίηση Γεωγραφικών Ονομάτων» η οποία έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 17 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου 1977.
Σε αυτό το έγγραφο αναφέρεται και στην σελίδα 29 γίνεται αναφορά στο “Σέρβο-Κροατικό και Μακεδονικό κυριλλικό αλφάβητο της Γιουγκοσλαβίας, με σκοπό την τυποποίηση στα λατινικά των γεωγραφικών ονομάτων”.
Αυτή η αναφορά, έχει ληφθεί από τον Κοτζιά και τους λοιπούς, ως αναγνώριση της...μακεδονικής γλώσσας, από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Φυσικά είναι και ΑΣΤΕΙΟΣ τέτοιος ισχυρισμός, και θα περίμενα τον Κοτζιά να συμβουλευτεί επιτέλους τους διπλωμάτες του ΥΠΕΞ και όχι τα...σάιτ και το κάθε άρθρο πυροτέχνημα. Αν δεν θέλει να είναι σαν τους προηγούμενους ΥΠΕΞ, τότε να αρχίσει να ακούει τι του λένε τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Υπουργείου στο οποίο προΐσταται.
Ο πανικός, δεν είναι καλός σύμβουλος.
Διαβάστε το έγγραφο του ΟΗΕ.
Πουθενά δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο έγγραφο ή στο συνέδριο, ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει επίσημα κάποια γλώσσα. Τότε το ίδιο θα έκανε π.χ. η Βουλγαρία, το οποίο όπως και η Ελλάδα, επίσημα έχει πει ότι δεν αναγνωρίζει Μακεδονική γλώσσα ή εθνικότητα. Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι σαφέστατο τόσο ως προς τους συμμετέχοντες (Γιουγκοσλαβία) αλλά και ως προς το περιεχόμενο(κωδικοποίηση γεωγραφικών ονομάτων).
Τα κείμενα που κάποιοι ανακαλύπτουν και επαναλαμβάνουν κουραστικά τα οποίοα κατά την φαντασία τους "συνιστούν αναγνώριση" προφανώς δεν έχουν απολύτως καμμία σημασία για απολύτως κανέναν. Ακόμη και ως επιχειρήματα στην διαπραγμάτευση δεν φαίνονται να έχουν κάποια αξία αφού που ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους σκοπιανούς.
Τα υπόλοιπα είναι απλές εικασίες και εξυπνακισμοί κάποιων τρολ του διαδικτύου και κάποιων "πρόθυμων υποστηρικτών" της παρούσας κυβέρνησης... 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουPost A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

 1. “Δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να υπάρξουν διαβεβαιώσεις πως δεν θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους και πως δεν θα ξαναβγάλουν βιβλία με αλυτρωτικούς χάρτες εις βάρος της Ελλάδας.”

  Βάσει ποιας λογικής ονομάζεται δημοκρατία το δικαίωμα μας να επιβάλλουμε εμείς τι θα γράφει το σύνταγμα κάποιας άλλης χώρας;
  Με ποια λογική τα Σκόπια θα πουν στους πολίτες τους:
  Κοιτάξτε είμαστε ένα δημοκρατικό ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος ΑΛΛΑ άλλοι αποφασίζουν τι θα γράφει το δικό μας το σύνταγμα;

  Φανταστείτε το απλά διότι απλά , πολύ απλά , είναι όλα αυτά τα οποία μας παρουσιάζουν για πολύπλοκα.
  Με αυτήν την λογική , γιατί να μην επέμβει και στο δικό μας σύνταγμα η Τουρκία η το Ισραήλ , η Βουλγαρία , η Αλβανία κράτη τα οποία πιθανόν να υποστηρίζουν πως η Θεσσαλονίκη τους ανήκει και άρα …

  Τι θα πούμε εμείς σε αυτούς. Κοιτάξτε άλλο τα Σκόπια άλλο εμείς;

  Όσο για τους χαρακτηρισμούς των κομμουνιστών προς τους Έλληνες είναι άνευ αξίας!
  Στην πρώην κομμουνιστική Ρωσία επί λένιν , τους πολίτες που απεργούσαν, για να αυξηθεί η μερίδα ψωμιού που έδιναν ως ημερησία αποζημίωση οι μπολσεβίκοι στους εργάτες , φασίστες τους ονόμαζαν και με μια πέτρα στο λαιμό τους έριχναν στο ποτάμι ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ. Αυτούς τους κομμουνιστές δημοκράτες φοβούνται οι Ελληνες μην τους χαρακτηρίσουν …φασίστες.

  Όποιος αμφιβάλλει πως οι κομμουνιστές , οποιαδήποτε κινητοποίηση των Ελλήνων και για οποιοδήποτε θέμα , που όμως δεν θα είναι καπελωμένη από αριστερούς όπως μέχρι σήμερα συμβαίνει , ως π.χ. τα αγροτικά, ως τα κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη , εοκ και αντο το ίδιο συνδικάτο κλπ. κλπ. – δεν θα την ονομάζει φασιστική ναζιστική
  δεν έχει παρά να περιμένει να ΠΕΙΝΑΣΕΙ!

  Ίσως αυτό να χρειάζεται σε όσους ακόμα κρατικοδίαιτους τρώνε και πίνουν από την φοροληστρική κομμουνιστική πολιτική των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων!


  Υ.Γ.1
  Άλλο πράγμα να επιβάλλουμε εμείς τι θα λέει το σύνταγμά τους και άλλο δεν αποδεχόμαστε αυτό το όνομα που εσείς επιλέξατε για τον ευατό σας. Δικαίωμα σας να ονομάζεστε όπως θέλετε! Δικαίωμα μας να ΜΗΝ το δεχόμαστε!
  Γράψτε στο σύνταγμα σας ότι θέλετε ,δικαίωμα σας είναι!

  Ούτε εμείς σας αναγκάζουμε ΑΛΛΑ ούτε και εσείς δεν έχετε κανένα δημοκρατικό δικαίωμα να μας αναγκάσετε να αποδεχθούμε όσα εμείς δεν θέλουμε!

  Απλά πολύ απλα!
  ¨Όπως απλά πολύ απλά , κάναμε το λάθος να ονομάσουμε οι Ελληνες τον συμμοριτοπόλεμο εμφύλιο και τους δολοφόνους των Ελλήνων κομμουνιστές δημοκράτες!
  Τώρα απορούμε γιατί ονομάζουν οι αριστεροί , φασίστες τους Έλληνες Χριστιανούς που παλεύουμε για να μην χαθεί το Ελληνοχριστιανικό έθνος μας απο το τελευταίο και πιο μικρό κομμάτι γης που κατείχαμε ποτέ ως Ελληνες σε άλλες προγενέστερες χρονικές περιόδους.

  Υ.Γ.2
  Η Ιταλία όταν μας κύρηξε τον πόλεμο …το έγραφαν στο σύνταγμα τους;

  Πόσο πιο γελοίοι θα καταντήσουν οι ανθέλληνες μισάνθρωποι δοσίλογοι που μας έχουν παραδώσει σκλάβους* για να στηρίξουν τα αστήρικτα;
  • Και για αυτό έχει βρει δικαιολογία το αντιφασιστικό αντιναζιστικό ανθελληνικό αντίχριστο μεταπολιτευτικό κατεστημένο.
  • Το κάναμε για το καλό σας , για να μην πεινάσετε…
  • Τα ίδια λένε και για τα Σκόπια.
  Υ.Γ.3
  ΑΝΤΕ ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΦΟΡΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΥΝΟΥΝ ΟΛΑ
  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ...

  Συλλαλητήρια Για τη Μακεδονία: Κίνημα Αλλαγής;

  https://www.youtube.com/watch?v=pAc5qIlUMnM

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παναγιώτης Αποστόλου2 Φεβρουαρίου 2018 στις 6:23 μ.μ.

  Στην δεκαετία του ΄90 προτάθηκε από την Ελλάδα, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της οριστικής ονομασίας των Σκοπίων, η σύνθετος ονομασία έναντι πάντων και για όλες τις χρήσεις (erga omnes)! Όμως ευτυχώς για εμάς, οι Σκοπιανοί δεν αποδέχτηκαν αυτή την πρότασή μας, αφού εάν την είχαν αποδεχτεί, τότε, θα είχαν ήδη ενταχτεί στο ΝΑΤΟ και ασφαλώς το όποιο πρόθεμα του ονόματός τους “Βόρεια”, “Νέα”, “Άνω” ή “Nova”, θα είχε απαλειφτεί και θα είχε μείνει μόνο το “Μακεδονία”! Έτσι, το σημερινό πολιτικό μας Σύστημα θα έπρεπε να έχει αντιληφτεί πως, από τη στιγμή που η ελληνική πρόταση δεν είχε γίνει αποδεκτή από τους βόρειους γείτονές μας, έπαψε και να ισχύει! Γιατί, δεν είναι δυνατόν μετά από 20 τουλάχιστον χρόνια, να επικαλούνται τα σημερινά πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα (εκτός “Ένωσης Κεντρώων” και “Χρυσής Αυγής”), αυτή την ατυχή ελληνική πρόταση! Η όποια δική μας θέση στην διαπραγμάτευση, πρέπει να ξεκινάει από μηδενική βάση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να τεθούν νέες προτάσεις μας, που δεν θα περιέχουν τον όρο “Μακεδονία”! Γιατί, με την οριστική επίλυση του ονόματος, οι Σκοπιανοί έχουν να ωφεληθούν την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και την ένταξή τους στην ΕΕ! Εμείς, σε τι θα ωφεληθούμε από την επίλυση της διένεξής μας με τους Σκοπιανούς; Σε μια διαπραγμάτευση δεν πρέπει να ωφελούνται όλοι οι διαπραγματευόμενοι; Δεν τα γνωρίζει αυτά η ελληνική Κυβέρνηση; Δεν τα γνωρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση; Ή πρέπει τελικά να πιστέψουμε ότι, η Χώρα Ελλάς, πού γέννησε την σύγχρονη ευρωπαϊκή Σκέψη, αδυνατεί πλέον, να παράξει Σκέψη; Δηλαδή, έχει παρακμάσει η Σκέψη στην Μνημονιακή Ελλάδα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]