Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήτρα σε… ξέρασε αρχαία μακεδόνισσα


Σύγχρονοι Εφιάλτες του Ελληνισμού…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

“Έκλεψα” τη φράση από ένα πολύ αιχμηρό, αλλά και εύστοχο άρθρο του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη για τον Αλέξη Τσίπρα και το έκανα τίτλο στο άρθρο μου που ακολουθεί! Με μεγάλη σαρκαστικότητα ο κ. Αναστασιάδης παραφράζει στίχο του υπέροχου τραγουδιού “Σ΄ αναζητώ στη Σαλονίκη” του συχωρεμένου μεγάλου Κύπριου συνθέτη Μάριου Τόκα, σε στίχους του επίσης σπουδαίου στιχουργού, Θεσσαλονικιού Φίλιππα Γράψα, με την απίστευτη φωνή του μεγάλου μας τραγουδιστή Δημήτρη Μητροπάνου!

Ο ξεσηκωμός του υπέροχου λαού μας…

Όλοι οι Έλληνες μέχρι το 2010, αρχής των Μνημονίων, ζούσαμε σε μια επίπλαστη ευδαιμονία, ειδικότερα την εποχή που Πρωθυπουργός της Πατρίδος μας ήταν, ίσως, ο πιο υποτελής πολιτικός, ο πιο ψεύτης πολιτικός, ο Κώστας Σημίτης! Ο οποίος μαζί με τον Γιάννο Παπαντωνίου (σ.σ. υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών 1996-2000) με τα δανεικά και τα αγύριστα της ΕΕ οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην κραιπάλη και την αλόγιστη σπατάλη! Εποχή που οι Έλληνες έγιναν άπληστοι και αχόρταγοι! Και κάπως έτσι, ήλθαν τα Μνημόνια και από τα ψηλά, πέσαμε στα χαμηλά! Κατακρεουργήθηκαν, οι μισθοί, οι συντάξεις, οι κοινωνικές παροχές, τα εργασιακά δικαιώματα! Αρπάζουν, όσα ο Έλληνας με κόπο και θυσία μιας ζωής δημιούργησε! Ακόμη και το σπίτι του, στο οποίο στεγάζει τη φαμίλια του! Του στερούν το παρόν και το μέλλον των παιδιών του! Του στερούν την ίδια τη ζωή, όταν οι αυτοκτονίες είναι χιλιάδες! Ξεπουλούν την Πατρίδα για 99 χρόνια στους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” μας στην ΕΕ! Θέτοντας την Πατρίδα υπό καθεστώς στυγνής ομηρίας, ξεπουλώντας τα Ιερά και τα Όσιά της!

Έτσι, πιστεύοντας ότι ο Έλληνας από τα πολλά και απανωτά χαστούκια, έχασε την αντίδρασή του και την ευαισθησία του, αποφάσισαν να αρχίσουν να πουλάνε και κομμάτια της Επικράτειάς του! Ξεκινώντας από την Μακεδονία μας!

Αλλά, μπροστά σ΄ αυτήν την προδοτική ενέργεια, ο Έλληνας αφυπνίστηκε, γιατί απλά είναι Έλληνας!

Κατέκλυσε τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, διατρανώνοντας πως η Μακεδονία είναι μία και μοναδική! Βροντοφώναξε ότι, το όνομα Μακεδονία δεν παραχωρείται σε κανένα ψευτο-Μακεδόνα! Και ας είχαν συστρατευτεί σε αυτήν την παραχώρηση, ξεπούλημα ελληνικής γης, σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος, η ιεραρχία της Εκκλησίας και τα Συστημικά ΜΜΕ!

Μετά από αυτόν λοιπόν τον απρόβλεπτο, για όλους αυτούς, ξεσηκωμό του λαού μας, στην εβδομάδα που πέρασε, όλοι τους αναδιπλώθηκαν!

Η κουτοπονηριά των Σκοπιανών δεν θα περάσει…

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, παρ΄ ότι υπάρχουν πολλές ακόμη φωνές τυχάρπαστων κομμουνιστικών ανθρωποειδών, ωσάν τους υπουργούς Κατρούγκαλο και Πολάκη, αναδιπλώθηκε και δεν κάνει δεκτή (προς το παρόν τουλάχιστον), μια από τις πέντε προτάσεις του αμερικανικού γερακιού, ειδικού επιτετραμμένου του ΟΗΕ και επιφορτισμένου για την επίλυση του ονόματος των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς (σ.σ. σε όλες υπήρχε η λέξη “Μακεδονία”)!

Έτσι, στη συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ (σ.σ. πρωθυπουργού των Σκοπίων), που έγινε στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποδέχτηκε την πρόταση του Σκοπιανού πρωθυπουργού, για “Μακεδονία - Σκόπια”! Ανοίγοντας νέο μαραθώνιο κύκλο διαπραγματεύσεων!

Ωστόσο, θα πρέπει να καταλάβει η ελληνική πλευρά ότι, δεν αρκεί η υπόσχεση των Σκοπιανών για αλλαγή ονόματος του αεροδρομίου τους ή της εθνικής τους οδού! Αφού, ουδείς μπορεί να μας εξασφαλίσει πως, μια επόμενη Σκοπιανή κυβέρνηση και αφού θα έχουν πάρει το Όνομα, δεν θα επαναφέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σ΄ αυτά! Γιατί, είναι θέμα εσωτερικό, δικό τους! Όπως, εσωτερικό τους θέμα είναι και οι όποιες αλλαγές γίνουν στο Σύνταγμά τους!

Εκείνο, που δεν είναι θέμα δικό τους, είναι το όνομα που οριστικά θα λάβουν και δεν θα μπορούν από μόνοι τους να το αλλάξουν! Γι΄ αυτό, από τη στιγμή που οι ίδιοι καίγονται να κλείσει σύντομα το Όνομα, όπως και οι κύκλοι της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (σ.σ. ΝΑΤΟ), ας προτείνουν ονόματα που δεν θα εμπεριέχουν τον όρο “Μακεδονία”!

Η πολιτική καφρίλα που δεν παράγει Σκέψη…

Στη δεκαετία του ΄90 προτάθηκε από την Ελλάδα, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της οριστικής ονομασίας των Σκοπίων, η σύνθετος ονομασία έναντι πάντων και για όλες τις χρήσεις (erga omnes)! Όμως ευτυχώς για εμάς, οι Σκοπιανοί δεν αποδέχτηκαν αυτή την πρότασή μας, αφού εάν την είχαν αποδεχτεί, τότε, θα είχαν ήδη ενταχτεί στο ΝΑΤΟ και ασφαλώς το όποιο πρόθεμα του ονόματός τους “Βόρεια”, “Νέα”, “Άνω” ή “Nova”, θα είχε απαλειφτεί και θα είχε μείνει μόνο το “Μακεδονία”!

Έτσι, το σημερινό πολιτικό μας Σύστημα θα έπρεπε να έχει αντιληφτεί πως, από τη στιγμή που η ελληνική πρόταση δεν είχε γίνει αποδεκτή από τους βόρειους γείτονές μας, έπαψε και να ισχύει! Γιατί, δεν είναι δυνατόν μετά από 20 τουλάχιστον χρόνια, να επικαλούνται τα σημερινά πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα (εκτός “Ένωσης Κεντρώων” και “Χρυσής Αυγής”), αυτή την ατυχή ελληνική πρόταση! Η όποια δική μας θέση στην διαπραγμάτευση, πρέπει να ξεκινάει από μηδενική βάση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να τεθούν νέες προτάσεις μας, που δεν θα περιέχουν τον όρο “Μακεδονία”!

Γιατί, με την οριστική επίλυση του ονόματος, οι Σκοπιανοί έχουν να ωφεληθούν την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και την ένταξή τους στην ΕΕ!
Εμείς, σε τι θα ωφεληθούμε από την επίλυση της διένεξής μας με τους Σκοπιανούς;
Σε μια διαπραγμάτευση δεν πρέπει να ωφελούνται όλοι οι διαπραγματευόμενοι;
Δεν τα γνωρίζει αυτά η ελληνική Κυβέρνηση; Δεν τα γνωρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση;
Ή πρέπει τελικά να πιστέψουμε ότι, η Χώρα Ελλάς, πού γέννησε την σύγχρονη ευρωπαϊκή Σκέψη, αδυνατεί πλέον, να παράξει Σκέψη; Δηλαδή, έχει παρακμάσει η Σκέψη στην Μνημονιακή Ελλάδα;

Οι σύγχρονοι Εφιάλτες του Ελληνισμού…

Βλέποντας η ελληνική κυβέρνηση (;;;) να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της, προσπαθεί να υποβαθμίσει την αξία των συλλαλητηρίων, σε μια προσπάθεια αποτυχίας του συλλαλητηρίου της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου 2018!
Βάζει λυτούς και δεμένους να ενισχύσουν αυτήν την άποψη!
Δούρειους Ίππους του Πατριωτισμού των Ελλήνων! Σύγχρονους Εφιάλτες!
Όπως, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (σ.σ. ο πολιτικός που ήταν υπέρ του δολοφονικού για την Κύπρο και τον λαό της, σχεδίου Ανάν)!
Όπως, ο τέως Βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος!
Οι οποίοι εν πολλοίς μας είπαν ότι: Δεν τρέχει και τίποτε βρε αδελφέ, αν δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς!

Να είναι ομιλητής ο Μίκης…

Οι χρονικές στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές! Το συλλαλητήριο της Αθήνας πρέπει να επιτύχει απόλυτα! Γιατί, όλοι γνωρίζουν πως: “Φωνή λαού, οργή Θεού”!
Για να ξεπεράσει λοιπόν κάθε προσδοκία η νέα λαοσύναξη του λαού μας, θα πρέπει στους ομιλητές να είναι η μεγάλη διεθνής φυσιογνωμία του Μίκη Θεοδωράκη! Ο οποίος σε όλα τα Εθνικά θέματα φωνάζει “παρών”! Όπως και στο Σκοπιανό ζήτημα, όταν έστειλε μια επιστολή καταπέλτη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Ωστόσο, εάν η παρουσία του στη λαοσύναξη των Αθηνών δεν είναι δυνατή, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, τότε να διαβαστεί πρώτη – πρώτη επιστολή του!
Είναι επιβεβλημένη η “παρουσία” του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου, γιατί θα έχει Διεθνή αντίκτυπο!
Κι επειδή ο πατριωτισμός δεν έχει Όρια!

Όλοι στο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου 2018! Είναι Εθνική Επιταγή!

* Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
Επικοινωνία με τον συντάκτη egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr






 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Επιβεβλημένη η παρουσία του Μίκυ;
    Δεν πάτυε στο διάολο λέω εγώ..
    πατριώτες της ξεφτίλας.
    Δεν πατάω!
    Άκου ο Μίκυς...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]