Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μειώνεται η ανεργία στην Γερμανία ενώ στην Ελλάδα...


Σε νέο ιστορικό χαμηλό μειώθηκε ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,4% τον Ιανουάριο από 5,5%, με το νούμερο αυτό να είναι το χαμηλότερο για τη χώρα από την ενοποίηση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας που έγινε το 1990, όπως ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό γραφείο εργασίας.

Η οικονομική ευρωστία της Γερμανίας έχει διευρυνθεί τόσο τους τελευταίους μήνες που ορισμένοι έχουν αρχίσει να εγείρουν ανησυχίες για το κατά πόσο οι προσλήψεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν.

Στον αντίποδα, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας διατηρεί η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat. Παράλληλα, η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μείωση του επιπέδου της ανεργίας από όλες τις υπόλοιπες χώρες για το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου 2016 - Οκτωβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, η ανεργία μειώθηκε στο 20,7% τον Οκτώβριο του 2017, έναντι 23,3% έναν χρόνο νωρίτερα ενώ ακολούθησε η Κροατία που είδε την ανεργία να μειώνεται στο 10% από το 12,5%.

Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας μεταξύ των υπόλοιπων χωρών της Ευρωζώνης διατηρεί η Ελλάδα και στην κατηγορία των νέων μέχρι 25 ετών, όπου καταγράφει ποσοστό 40,8% τον Δεκέμβριο του 2017. Ισπανία και Ιταλία ακολουθούν με 36,8% και 32,2% αντίστοιχα.

Στο 8,7% διαμορφώθηκε το επίπεδο της ανεργίας στην Ευρωζώνη το Δεκέμβριο του 2017, αμετάβλητο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο και μειωμένο από το 9,7% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016.



 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]