Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Καθυστερούμε στην Αφρίν επειδή νοιαζόμαστε για τους άμαχους!


Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Νουρετίν Τσανικλί δήλωσε σήμερα ότι 29 Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής επιχείρησης "Κλάδος ελαίας" στην κουρδική περιοχή του Αφρίν, στη βόρεια Συρία, προσθέτοντας πως 649 μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) έχουν χάσει τη ζωή τους.

"Χάσαμε 5 Τούρκους στρατιώτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. Συνολικά, 29 Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν σκοτωθεί", τόνισε ο Τσανικλί σε ομιλία του στο κοινοβούλιο.

"Η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει καταστρέψει 458 στόχους που χρησιμοποιούνταν ως καταφύγια και αποθήκες πυροµαχικών. Μαζί με τη χερσαία επιχείρηση, 4.370 έχουν καταστραφεί", υπογράμμισε, τονίζοντας ότι "649 τρομοκράτες" έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Παράλληλα τόνισε ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός 15 μερών αν η Τουρκία δεν ανησυχούσε για τους αμάχους στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Τόνισε ότι δεν υπάρχουν απώλειες αμάχων ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, γεγονός που δείχνει, σύμφωνα με τον ίδιο, την "ειλικρίνεια και ευαισθησία του έθνους σε σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση (YPG), που χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες".

"Χρειάζεται να εξετάσουμε τη διάρκεια της επιχείρησης ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής ευαισθησίας μας αναφορικά με τους αμάχους", πρόσθεσε.

Εντούτοις, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς αφότου άρχισε η επιχείρηση, 67 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, από τους οποίους 20 παιδιά.

Σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε σήμερα η ΜΚΟ, από τις 20 Ιανουαρίου που άρχισε η τουρκική επίθεση στον θύλακο του Αφρίν για την εκδίωξη της YPG, έχουν σκοτωθεί 85 κούρδοι μαχητές, καθώς και 81 αντάρτες που υποστηρίζουν την Άγκυρα.

Η σύνοδος του Σότσι ζητά να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας

Οι συμμμετέχοντες στην ειρηνευτική σύνοδο του Σότσι, στη Ρωσία, απηύθυναν έκκληση να γίνει σεβαστή η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, υπογραμμίζοντας ότι ο συριακός λαός είναι αυτός που θα πρέπει να αποφασίσει για το είδος της διακυβέρνησής του, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Ρωσία, στενός σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, οργάνωσε το αποκαλούμενο Συριακό Κογκρέσο Εθνικού Διακόγου στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας, με την ελπίδα ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για την έναρξη διαλόγου με αντικείμενο την κατάρτιση ενός νέου συντάγματος για τη Συρία.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν επί των "βασικών αρχών" που θεωρούνται ουσιαστικής σημασίας προκειμένου να σωθεί η Συρία μετά από σχεδόν επτά χρόνια εμφυλίου πολέμου και υιοθέτησαν μια "δημοκρατική" οδό για τη χώρα, μέσω εκλογών.

Σύμφωνα με συμμετέχοντες στο Συριακό Κογκρέσο Εθνικού Διαλόγου, η συνάντηση αυτή οδήγησε στη σύσταση μιας επιτροπής, αποτελούμενης από 150 μέλη, που θα αναλάβει να συζητήσει τις αναθεωρήσεις στο υπάρχον σύνταγμα της Συρίας.



 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Χρειάζεται να εξετάσουμε τη διάρκεια της επιχείρησης ως αποτέλεσμα της εξαιρετικής ευαισθησίας μας αναφορικά με τους αμάχους", πρόσθεσε.


    Αναφορικα με τους αμαχους ή με τους δικους σας νεκρους;

    Μηπως θελετε και το Νομπελ Ειρηνης;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]