Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το βιβλίο της Ε’ Δημοτικού δίνει το πρώτο μάθημα ελληνικής γεωπολιτικής…


Ο Διγενής, σύμφωνα με το βιβλίο Ιστορίας της Ε’ τάξης του Δημοτικού, «πάταε γερά στην Ασία, στήριζε το δεξί του χέρι, στις κορυφές των κυπριακών βουνών και μ’ ένα πήδημα βρισκόταν ορθός στην κορυφή του Ψηλορείτη, γυροφέρνοντας τη ματιά του στα πέλαγα του νησιού, μην τ’ απειλούν σαρακηνά καράβια.
Γράφει το… «Γεωπολιτικό Τρολ» που σοβάρεψε
Θεριός, όμως, καθώς ήταν ο ίδιος και δυνατά καθώς ήταν τα σάλτα του, άφησαν σημάδι της παλάμης του στο κυπριακό βουνό, τον Πενταδάχτυλο , και αχνάρι της πατημασιάς του στον Ψηλορείτη της Κρήτης που οι παλιοί το λεν ακόμη: η πατουχιά του Διγενή!.
Στη συνέχεια, με πραγματικά έξυπνο τρόπο το αντίστοιχο Τετράδιο Εργασιών της Ε’ τάξης ζητά από τα παιδιά να βρουν πληροφορίες για τον Τάλω και να τον συσχετίσουν με τον Διγενή: «Στα πολύ παλιά χρόνια ένας άλλος μυθολογικός γίγαντας ο Τάλως φύλαγε την Κρήτη του Μίνωα από τους εχθρούς…»
Σύμφωνα λοιπόν με την Ελληνική μυθολογία ο Τάλως ήταν μυθικός φύλακας της Κρήτης. Ήταν γιγάντιος, ανθρωπόμορφος και με σώμα από χαλκό. Η ονομασία της Κύπρου είναι στα λατινικά Cuprum… από τον χαλκό ο οποίος στη χημεία συμβολίζεται ως Cu. Η Κύπρος πήρε την ονομασία της από την παρουσία χαλκού στο νησί.
Ο Τάλως είχε σώμα από χαλκό… ο Τάλως δεν ήταν τίποτε περισσότερο από τα χάλκινα όπλα που προστάτευαν την Κρήτη… Σήμερα ο «Τάλως» της Ελλάδας είναι οι υδρογονάθρακές της…
Ο Διγενής λοιπόν ο οποίος στην παραπάνω εικόνα «πάταε γερά στην Ασία, στήριζε το δεξί του χέρι, στις κορυφές των κυπριακών βουνών και μ’ ένα πήδημα βρισκόταν ορθός στην κορυφή του Ψηλορείτη…» απεικονίζει με όμορφο τρόπο το σημερινό γεωπολιτικό πεδίο της ΝΑ Μεσογείου…
Αναρωτιόμαστε άραγε σήμερα σε ποιά χώρα «στην Ασία πατάει γερά» με το πόδι της σήμερα η Ελλάδα και συμπληρώνει το τρίγωνο Ελλάδας-Κύπρου; Και η Ιστορία όπως και η γεωπολιτική δεν έχουν ποτέ συμπτώσεις…
Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Ελλάδα που γεννηθήκαμε (εγώ το 1966), μεγαλώσαμε και ζήσαμε ώς το 2005, δεν υφίσταται πλέον. Αυτό που αποκαλείτε(-αι) "Ελλάδα" δεν είναι τίποτα άλλο από ένα Failed State. Μια διαλυμένη πρώην κρατική οντότητα, πρότυπο εταιρικού-φεουδαρχικού τύπου για την διαχείριση πληθυσμών και πόρων τον επόμενο, τουλάχιστον, αιώνα.
    Ο πληθυσμός του δεν έχει καμμία ομοιομορφία, καμμία κοινή ιστορική, πολιτιστική, θρησκευτική ή άλλη αναφορά. Κανένα ιστορικό βάθος (πέραν του 1973-Πολυτεχνείου), καμμία πολιτιστική παραγωγή τα τελαυταία 60-65 χρόνια (μόνο αναμάσημα των ίδιων και των ίδιων) και καμμία κοινωνική συνοχή.
    κανείς δεν έχει έλεος για τον άλλο, όλοι μισούν όλους και αντέχουν την άθλια ζωή τους διαπιστώνοντας την μεγαλύτερη δυστυχία του διπλανού.
    Συμπέρασμα:
    Χέστηκε η Φατμέ για γεωπολιτική ή άλλου είδους προπαγάνδα.
    Η προπαγάνδα αφορά όντα σκεπτόμενα, συνασπισμένα σε ένα σύστημα αξιών και έχοντα μια μίνιμουμ, έστω, γενική παιδεία. Αυτά τα άτομα έχει σκοπό ο προπαγανδιστής να αλώσει τον τρόπο σκέψης τους και να τον μεταβάλλει ή να τον καθυποτάξει.
    Αν νομίζετε πως τα παραπάνω αφορούν το ετερόκλητο κοπάδι που είναι καταχωρημένο ως "έλληνες" , τότε πρέπει να το κοιτάξετε το θέμα σας με κάποιον είδικό ή απλά να συμμετέχετε στις επόμενες εκλογές ψηφίζοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]