Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιερώνυμος για το Σκοπιανό: "Να είμαστε έτοιμοι για δύσκολες καταστάσεις"


Ο Ιερώνυμος έθεσε το ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων «το οποίο μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πολλά πράγματα

Την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λίγες ώρες πριν συνεδριάσει για το θέμα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο κ. Ιερώνυμος μία μέρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ στο Νταβός, με τις δηλώσεις του μπήκε στην ουσία του προβλήματος, θέτοντας το ερώτημα αν μπορεί να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων
«το οποίο μιλάει για αλύτρωτους ανθρώπους, μιλάει για πόλεις, μιλάει για πολλά πράγματα. Επομένως, αν θέλουμε να συζητήσουμε το θέμα αυτό, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπιστούν δύσκολες καταστάσεις».
Με αυτούς του προβληματισμούς που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος και εμμένοντας στην θέση της η Εκκλησία για μη χρήση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της ΠΓΔΜ θα συνέλθει την Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος.

Όπως αναμένεται στη συνεδρίαση θα τεθεί και το θέμα των συλλαλητηρίων και της συμμετοχής των ιεραρχών μετά και τα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη και ενόψει της νέας συγκέντρωσης στην Αθήνα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. .."Να είμαστε έτοιμοι για δύσκολες καταστάσεις"..
    Για να το πεί αυτό ο αρχιεπίσκοπος κάτι έχει μάθει. Αυτό σημαίνει ότι στις 4 Φεβρουαρίου στο Σύνταγμα όχι μόνο πρέπει αλλά ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ να είμαστε όλοι εκεί, ακόμα και εμείς που κατοικούμε στην επαρχία. Δεν πρέπει να αφήσουμε την συγκυβέρνηση (είναι το ίδιο υπεύθυνος και ο Καμμένος) να παραδώσει την ιστορία μας στους Σλάβους. Μπορεί να ρίξουν τους αναρχικούς για να διαλύσουν το συλλαλητήριο, τότε ΟΛΟΙ μαζί οι πολίτες να τους δώσουμε ένα γερό ξύλο, όσες πέτρες και αν ρίξουν από τα πεζοδρόμια που πάλι θα ξηλώσουν.
    Να το καταλάβουν: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΙ, είμαστε πιεσμένοι από τα οικονομικά μέτρα που μας επέβαλαν εξαιρώντας τους εαυτούς τους και τους συμβούλους τους, τώρα μας πατούν τα ιερά και όσια μας, βρε αλήτες δεν θα σας περάσει.
    Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ Ο ΑΤΙΜΟΣ ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΥΝΗΘΕΙ ΑΟ ΤΙΣ ΗΠΑ.
    ΛΥΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ....ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]