Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκικά πλοία εμπόδισαν την προσέγγιση Καμμένου στα Ίμια


Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρεμποδίστηκε από το να προσεγγίσει τα Ίμια

Στα Ίμια βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, όπου πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου στην μνήμη των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού που είχαν χάσει τη ζωή τους στο επεισόδιο των Ιμίων το 1996.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, παρεμποδίστηκε από το να προσεγγίσει τα Ίμια. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόιλου, δήλωσε ότι οι μονάδες ακτοφυλακής «έκαναν ό, τι ήταν απαραίτητο».

Στις φωτογραφίες διακρίνονται δύο τουρκικά πλοία, ένα της ακτοφυλακής και ένα ανθυποβρυχιακό να βρίσκονται πολύ πιο κοντά στα Ιμια, από την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» στην οποία επέβαινε ο Έλληνας ΥΕΘΑ. Επιπλέον πάνω από την περιοχή πετούσαν και τουρκικά ελικόπτερα.

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, αναφέρουν ότι στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ίπτατο ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.
Το τουρκικό περιπολικό και η ελληνική κανονιοφόρος έχουν αποχωρήσει από την περιοχή όπου παραμένουν τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών.


Σε ανακοίνωσή του για την εκδήλωση, το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής αναφέρει:

«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» πραγματοποίησαν ρίψη στεφάνου στο θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, στον τόπο θυσίας των τριών ηρώων Ελλήνων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού.

Στην ομιλία του προς τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε τα εξής:

«Είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια.

Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων.

Αποφασίσαμε να είμαστε εδώ, μαζί σας, στο«ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», γιατί όπως και όλα τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και οι Ένοπλες Δυνάμεις,εν καιρώ ειρήνης ασκείστε σε συνθήκες πολέμου. Το αποδείξατε περίτρανα τις προηγούμενες ημέρες, όπου με άριστους ναυτικούς ελιγμούς, ακολουθώντας τους κανόνες του ναυτικού δικαίου και τις παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, χωρίς να δειλιάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, αποδείξατε ότι είστε οι άριστοι όχι μόνο στην επίδειξη σημαίας, αλλά και στην προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, με τον κ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αποφασίσαμε η ρίψη στεφάνου σήμερα να γίνει από το «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ». Σας ευχαριστούμε για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανταποκρινόμενοι στον όρκο σας. Αποτελείτε παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι».




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Μπράβο που ρίξαμε κι ένα τιμητικό στεφάνι μετά από 20 χρόνια.
    Τα τουρκικά πλοία και ελικόπτερα ήταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως γίνεται συνήθως;
    Ελπίζω να μας αφήσουν οι τούρκοι να κάνουμε το ίδιο και του χρόνου, διότι φέτος χαρη στους ελιγμούς του καπετάνιου πλησιάσαμε τα Ίμια.
    Αλήθεια στα Ίμια υπάρχει η ελληνική σημαία ή δεν μας το επιτρέπουν πάλι οι τούρκοι;
    Εθνική κυριαρχία και κουραφέξαλα.
    Θεατρινισμοί από πολιτικάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μογγολια δεν επετρεψαν στον υπουργο !
    Ρε που μας καταντισαν οι ξευτιλισμενοι κ(Υ)νοβουλευτικοι συμμοριτες ...
    Και ο μπουχεσας μιλαει για Εθνικη κυριαρχια !!!
    Ολοι στο συνταγμα και να απαιτησουμε να παραδοθουν ειρηνικα τα ελληνοφωνα καθηκια που κατοικοεδρευουν στο βρωμοβουλιο .
    Διαλυσαν τα παντα τα σκουληκια και διαμελιζουν την Ελλαδα μας και ακομη τους κοιταμε και τους πληρωνουμε για να μπορεσουν να μας θαψουν !
    Αυτη ειναι η πραγματικοτητα και ολα τα αλλα ειναι σανος για σκατοκεφαλους ψηφοφορους δωσολογων και ελληνοφωνων υπαλληλων ξενων κατοχικων δυναμεων που παριστανουν τους δημοκρατες πολιτικους .
    Τελικα ενας πολεμος , η , ενας ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΜΕΓΑΣ σεισμος , λιμος , λοιμος καταποντισμος , ισως μας γλυτωσει απο το προσχεδιασμενο τελος μας.
    ΟΨΟΜΕΘΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι σ@ατοτουρκοι όπως βλέπω στο τουρκικό βιντεο πρέπει να είναι από την πλευρά της τουρκιάς. Ένα βιντεο ελληνικό δεν υπάρχει;
    Ο Σημίτης όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει τύψεις; ο Πάγκαλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν κρινω απο την φωτογραφια, τα τουρκικα πλοιαρια βρισκονται

      δυτικοτερα των βραχονησιδων.

      Επειδη βλεπουμε τις βραχονησιδες ακριβως απο πισω τους.

      Αρα βρισκονται σε ελληνικα χωρικα υδατα.


      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]